Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

2ο ROCK CLIMBING FESTIVAL

Πέρα από κάθε προσδοκία υπήρξε φέτος η προσέλευση αναρριχητών και ορειβατών στο 2ο Rock Climbing Festival που διοργάνωσε ο Ορειβατικός περιηγητικός Όμιλος Πύλης. Οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου το Camping που στήθηκε για τις ανάγκες του festival είχε σχεδόν γεμίσει από τις σκηνές των αναρριχητών –ορειβατών, εκπροσώπων σωματείων από όλη την Ελλάδα. Βέβαια η προσέλευση συνεχίστηκε μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι και οι εγγραφές της συνάντησης ήταν πολλαπλάσιες από τις περσινές.
Στο αγωνιστικό τμήμα του festival πραγματοποιήθηκαν αγώνες boulder στην πίστα που κατασκευάστηκε από τον ΟΠΟΠ και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πύλης. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 6 Ιουνίου ώρα 19:00. Οι συμμετοχές στην κατηγορία των γυναικών ανερχόταν στις 10, ενώ στην κατηγορία ανδρών άγγιξε τις 35. Οι αθλητές προσέφεραν ένα πρωτόγνωρο και όμορφο θέαμα για περισσότερο από 6 ώρες στο κόσμο της Πύλης που για πρώτη φορά παρακολουθούσε κάτι ανάλογο. Τα αποτελέσματα των αγώνων στην κατηγορία των γυναικών έχουν ως εξής :
1η Πεταλίδου Μυρτώ (Ε.Ο.Σ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
2η Μπαρμπαρούση Ιωάννα (Λ.Ο.Χ ΚΑΒΑΛΑΣ)
3η Βώττη Μαρία (Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης)
Και στην κατηγορία των ανδρών :
1ος Χτενάς Αθανάσιος (Λ.Ο.Χ ΚΑΒΑΛΑΣ) 2ος Κολόκας Ιωάννης (Ε.Ο.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
3ος Δανιήλ Χρήστος (Ε.Χ.Ο.Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωί με την ορειβατική εκδρομή στην κορυφή «Αστραπή» του Κόζιακα. Η αποστολή του ΟΠΟΠ που με οδηγούς τους Δημήτρη Παπαστεργίου και Χάρη Καραμπέρη ξεκίνησε απο το camping στις 8:30 το πρωί φτάνοντας στην κορυφή ,και επέστρεψε το απόγευμα 17:30. Παράλληλα τα αναρριχητικά πεδία της Πύλης απο το πρωί γέμισαν με αναρριχητές. Στο δημοφιλέστερο απο τα πεδία «Φαράγγι», οι λάτρες του σπόρ είχανε την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν την Ultimate διαδρομή, που ανοίχτηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης, και οχι μόνο καθώς το φαράγγι φημίζεται για τις πολλές και όμορφες αναρριχητικές διαδρομές.Μετά απο ένα κουραστικό 2ήμερο στα βράχια ... τη σκυτάλη παίρνει ο Άρης Θεοδωρόπουλος, ένας απο τους ανθρώπους που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο, καθώς και στην ανάδειξη της Καλύμνου, τον καλύτερο προορισμό σπορ αναρρίχησης στην Ελλάδα. Όσοι παρεβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια όμορφη παρουσίαση της μετατροπής της Καλύμνου απο νησί του σφουγγαριού σε νησί της σπορ αναρρίχησης. Σκοπός της παρουσίασης ήταν όχι μόνο η ενημέρωση και η γνωριμία με το άθλημα, αλλά και το πώς μία περιοχή μπορεί να αναπτύξει μια ενναλακτική μορφή τουρισμού, εφόσον διαθέτει την απαραίτητη αναρριχητική υποδομή και η περιοχή της Πύλης ενδείκνυται σε αυτήν την περίπτωση. Μετά το πέρας της παρουσίασης τιμήθηκε ο ομιλητής από το Δήμαρχο της Πύλης και τον πρόεδρο του ΟΠΟΠ, για την προσφορά του στην ελληνική αναρρίχηση. Στη συνέχεια ακολούθησε πάρτυ στο Νερόμυλο και τη σκυτάλη ανέλαβε ο γνωστός dj Νίκος Ζαφειριάδης, ο οποίος διασκέδασε και κράτησε σε ένταση ένα πλήθος κόσμου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συμμετείχατε , και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ (Τρίκαλα Θεσσαλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!