Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Κλοπή του 5μετρου Πύθωνα στα Τρίκαλα, καταμαρτυρούν τα νέα δεδομένα.

Για δεύτερη φορά το φίδι αλλάζει τόπο, ίσως και χέρια.
Ο μεγάλος Πύθωνας περίπου 5 μέτρων, είχε ξεφύγει από το κλουβί του ιδιοκτήτη στις 14 Αυγούστου 2009 και είχε εντοπιστεί μετά από κατοίκους της γύρω περιοχής, κοντά στο εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων. H σύλληψη του φιδιού έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων. Το φίδι είχε μεταφερθεί στο ζωολογικό κήπο και το επισκέπτονταν καθημερινά δεκάδες πολίτες για να το δουν. Πριν δέκα περίπου ημέρες, το τεράστιο φίδι είχε επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του κ. Γιώργο Γιούτσο. Χθες βράδυ (16 προς 17-9-09) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, γυρνώντας στο σπίτι του ο κ. Γιούτσος, διαπίστωσε πως η πόρτα της αποθήκης που ήταν το κλουβί με το φίδι, είχε παραβιαστεί και το κλουβί ήταν ανοιχτό, χωρίς το φίδι να είναι μέσα. Αμέσως πήγε σε ένα περιπολικό που ήταν που ήταν στην αρχή της εμποροπανήγυρης (το σπίτι του κ. Γιούτσου είναι κοντά στο χώρο της εμποροπανήγυρης) και ανέφερε το συμβάν στου άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Εν συνεχεία πήγε και στην πυροσβεστική. Στην οικία του κ. Γιούτσου, πήγαν άνδρες της Πυροσβεστική υπηρεσίας Τρικάλων και έψαξαν στη γύρο περιοχή για το φίδι, αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Σήμερα το πρωί έλαβε γνώση και ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης, ο οποίος μας είπε πως υπάλληλοι του δήμου, ερευνούν την γύρο περιοχή, μέχρι το ποτάμι και στο χώρο της εμποροπανήγυρης, για τον εντοπισμό του φιδιού. Ο κ. Γιούστος έχει υπόνοιες πως το φίδι μπορεί και να μην το πήραν τελικά οι επίδοξοι ληστές, διότι σε απόσταση 15 περίπου μ. από το κλουβί, χθες το βράδυ βρήκε κομμάτι από το δέρμα (πουκάμισο) του φιδιού, πράγμα που τον βάζει σε υποψίες πως το φίδι πέρασε από εκεί. Πιθανώς οι κλέφτες να άφησαν το φίδι για κάποιο λόγο, γιατί σε απόσταση μόλις 100 μ. αρχίζει η εμποροπανήγυρη των Τρικάλων.
Τελικά αν το φίδι κλάπηκε, τότε μάλλον θα πουληθεί αδρά στη μαύρη αγορά ή πιθανώς και να το ξαναδούμε να κόβει βόλτες στην εμποροπανήγυρη…
Πάντως κ. Γιούστος μας επιβεβαίωσε πως το φίδι είναι ακίνδυνο και όποιος το δει να πάρει τηλέφωνο αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/zxBTAKbr1vQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!