Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Υπό βροχή η εκδήλωση «Τσιαβαλιάρεια ‘09» στην Πιαλεία Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιαλεία Τρικάλων, η προγραμματισμένη εκδήλωση «Τσιαβαλιάρεια ‘09». Η καθιερωμένη εκδήλωση έγινε προς τιμήν του 1ου Έλληνα πεσόντα του Ελληνοϊταλικού πολέμου, τον ήρωα Βασίλειο Τσιαβαλιάρη, 28 ετών τότε.
Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο ήρωας Β. Τσιαβαλιάρης, έπεσε μαχόμενος στο ύψωμα Γκόλιο, του 21ου φυλακίου των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δήμο Πιαλείων, με τη συμβολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και τις καταθέσεις στεφανιών, οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου σε στεγασμένο χώρο, πραγματοποιήθηκε η γιορτή των γερόντων. Στην αρχή έγιναν οι προσφωνήσεις του δημάρχου Πιαλείων κ. Χρήστου Μάμαλη και του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη. Απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές του σχολείου Πιαλείας, ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία του μουσικού γυμνάσιου Τρικάλων, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, αποτελούμενη από τους, Χρήστο Κιτσόπουλο και Άρη Ντίνα και ακολούθησε ομιλία από τον κ. Πολυχρόνη Νταλάση. Μετά Τιμήθηκαν οι τρεις γεροντότεροι κάτοικοι της Πιαλείας. Ο γεροντότερος κάτοικος Πιαλείας είναι ο κ. Απόστολος Λεμόνας, που είναι 101 χρονών. 2ος γεροντότερος είναι ο κ. Γιώργος Παφίλης και 3η είναι η κα. Στυλιανή Ευσταθίου. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που πήραν μέρος στα αγωνίσματα των δρόμων θυσίας και του ποδηλατικού αγώνα. Σε όλους προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό, κριθαράκι με πρόβειο κρέας. Αύριο θα έχουμε πιο πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση, με όλες τις βραβεύσεις.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν τυπωμένες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση και σε οποιοδήποτε μέγεθος από την εκδήλωση, να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6976658568.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!