Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Το ερχόμενο Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα στα Τρίκαλα.


Την Ολυμπιακή Φλόγα ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να υποδεχθεί η πόλη των Τρικάλων εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010 στο Βανκούβερ του Καναδά.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009 η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει από τα Τρίκαλα, ενώ με τελετή διάρκειας μισής ώρας στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει η επίσημη υποδοχή της.
Επτά λαμπαδηδρόμοι που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα αθλήματα θα διασχίσουν τα Τρίκαλα μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα οι οποίοι θα είναι οι:
Γιώργος Μαργαρίτης (Ορειβατικό Σκι)
Κατερίνα Μπλέτσα (Κολύμβηση ΑμΕΑ)
Γιώργος Φούντας (Καλαθοσφαίριση)
Περικλής Ιακωβάκης (Στίβος)
Δημήτρης Γεωργαλής (Ποδηλασία)
Κώστας Ζαλαγκίτης (Στίβος)
Εύα Βλάχου (Ορειβατικό Σκι)
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα είναι: Από το κατάστημα «Ρουλεμάν Καρτσιούκας», Αντιπροσωπεία «DIAHATSU», Τζαμί, οδός Βενιζέλου, Κεντρική γέφυρα-κεντρική πλατεία, οδός 21ης Αυγούστου, οδός Κονδύλη, αρτοπείο «Αρτογωνία», Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρικάλων.
Ενδιάμεσα της λαμπαδηδρομίας, στις 3.00 μ.μ. του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2009, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και η αφή της σε βωμό στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:
- Άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας - Αφή στον βωμό.
- Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Vancouver 2010».
- Ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου Καναδά και του Εθνικού Ύμνου Ελλάδας.
- Έπαρση σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, του Καναδά και της Ελλάδας.
- Χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου.
- Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Vancouver 2010» και εκπροσώπου της Καναδικής Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη.
- Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
- Ανταλλαγή δώρων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!