Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αντιπλημμυρικά έργα στον Πηνειό και σε παραποτάμους του.

Έργα καθαρισμού, διάνοιξης της κοίτης και ενίσχυση των αναχωμάτων, στον Πηνειό ποταμό και τους παραποτάμους του, θα γίνει μέσω προγράμματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τη διεύθυνση προγραμματισμού της Νομαρχίας Τρικάλων, η σχετική μελέτη είναι στα σκαριά και θα εκπονηθεί σύντομα από τη Νομαρχία Τρικάλων. Κάθε χρόνο παραποτάμιες περιοχές κινδυνεύουν από την υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του. Οι οικισμοί που θα προστατεύουν από τις παρεμβάσεις είναι: Του Εξαλόφου, Φήκης, Παραποτάμου, Λιλής, Βαλομανδρίου και Φωτάδας. Διάνοιξη της κοίτης θα γίνει και στο δέλτα παραποτάμου, όπου κάθε χρόνο τα τελευταία σπίτια του Παραποτάμου πλημυρίζουν από τα νερά του Πηνειού. Η τελευταία πλημύρα που έγινε φέτος το χειμώνα στις 22-1-09, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Εκείνη την ημέρα είχαν καταστραφεί αναχώματα σε Βαλομάνδρι και Φωτάδα. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων, ενίσχυσης αυτών και διάνοιξης την κοίτης στη γέφυρα Βαλομανδρίου. Τα έργα αυτά έγιναν μέσω Νομαρχίας Τρικάλων.
Ο προϋπολογισμός των νέων αντιπλημμυρικών έργων, ανέρχεται στο ποσό των 1.400.000 ευρώ.
Οι φωτό του θέματος από το αρχείο μας, είναι χαρακτηριστικές, για την κατάσταση που επικρατεί κάθε φορά που πλημυρίζει ο Πηνειός και οι παραπόταμοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!