Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

«ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!» 2

Μετανάστες: Ο βραχνάς του ΛΑ.Ο.Σ.
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Δυστυχώς, δεν είμαι διατεθειμένος να σπαταλώ χρόνο και να ασχοληθώ με τον Ανώτερο Αξιωματικό ε.α. και Πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ επιστολογράφο κύριο Μακρυγιάννη και γενικότερα με το κόμμα του και να σχολιάσω τις… ιδέες του. Υπάρχουν πολύ καλλίτερα πράγματα να αγωνιστεί κανείς (και ο γράφων προσωπικά) και ιδιαίτερα να αποδείξει ότι, σαν λαός, δεν είμαστε βλάκες, όπως σωστά επισημαίνει και ο επιστολογράφος...
Μόνο που εδώ υπάρχει αγεφύρωτη διαφορά απόψεων όσο αφορά το «βλάκα». Δηλαδή όσοι δεν είναι με τον ΛΑ.ΟΣ και είναι υπέρ των μεταναστών είναι βλάκες. Έτσι καταλάβαμε εμείς από έναν … πολιτευτεί, που ενδεχομένως να διεκδικεί ένα έδρανο στις επόμενες εκλογές. Λέτε να θεωρεί τόσο αφελή την τρικαλινή κοινωνία;
Κλείνοντας τον χαμένο μου χρόνο, επισυνάπτω μερικά σχόλια από μια ιστοσελίδα
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=19859 με θέματα μεταναστευτικά, ενδιαφέροντα από κάθε άποψη ακόμα και για επιστολογράφους που ενοχλήθηκε με τα «Τολμάτε; με τζατζίκια και λαχανοντολμάδες; αφήστε κύριε Πολίτα ούτε να βήξετε δεν μπορείτε να μην πω τίποτε χειρότερο…». Τι άλλο να πείτε… κύριε πολίτα; Ότι η …πολιτική σας «φιλοσοφία» ανήκει σε άλλες εποχές και σε διαφορετικό DAN; ΒΦ
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 29 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
(Εδώ μερικές επιστολές από ένα Φόρουμ)
«Φίλε Βάϊε το τραγελαφικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι πολλοί απ' αυτούς τους Ελληνάρες που θεωρούν τους Αλβανούς ανεπιθύμητους είναι Αρβανίτες Είμαι παιδί μεταναστών και έχω ζήσει και ο ίδιος σαν μετανάστης στη Γερμανία. Εκεί γνώρισα Έλληνες που ζούσαν με τα επιδόματα πρόνοιας του γερμανικού κράτους κι όμως είχαν το θράσος να ζητούν την απέλαση των μεταναστών απ' την Ελλάδα.
Ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων.
Λαθραίοι άνθρωποι υπάρχουν μόνο σε άρρωστα μυαλά».
…………………………………………………………………………………..…………………………..
«Στην αγγλια που εζησα μερικα χρονια προσπαθουν να 'ελενξουν' τους μουσουλμανους μεσω των συλλογων του τυπου που 'φοβουνται' οι εθνηκιστες. Εκει φοβουνται πολυ περισσοτερο αυτους που 'συναντιονται' στα κρυφα παρα αυτους που παρευρησκονται δημοσιως. Γι'αυτο και προοθουν τους συλλογους μεταναστων ετσι ωστε να αμβληνονται οι φυλετικες αδηκιες και συγχρονως οι μεταναστες να νοιωθουν κομματι της αγγλικης κοινωνιας».
…………………………………………………………………………………………………………….….
Τι διαφορετικό έχουν δηλαδή οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας απ' τους Αλβανούς μετανάστες της Ελλάδας; Λίγοι Έλληνες είχαν πάει στη Γερμανία παράνομα, γιατί δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά; Στη Γερμανία υπάρχουν πάμπολλα ελληνικά σωματεία, από ποδοσφαιρικές ομάδες μέχρι εθνικοτοπικούς συλλόγους. Πολλά απ' αυτά, αν όχι όλα, επιδοτούνται απ' το γερμανικό κράτος. Αρκετοί επιτήδειοι Έλληνες έχουν καταχραστεί μ' αυτόν τον τρόπο αρκετές χιλιάδες ευρώ για υπηρεσίες, π.χ. μαθήματα, που ουδέποτε προσέφεραν».
……………………………………………………………………………………..……………………..«Στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, για το γερμανικό κράτος θεωρούνται ιδιωτικά, χρησιμοποιούνται τα ίδια ακριβώς βιβλία με τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας και το γερμανικό κράτος δεν επεμβαίνει σ' αυτό. Η αντιμετώπιση των Αλβανών μεταναστών ως ισότιμων πολιτών δεν είναι κανάκεμα, ούτε είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα του αλβανικού κράτους εναντίον της ελληνικής μειονότητας. Για να μη μιλήσουμε για τα εγκλήματα του ελληνικού κράτους και των ρατσιστών εναντίον των Αλβανών μεταναστών».
…………………………………………………………………………………………………………..«Κάποτε πρέπει να σταματήσει και το παραμύθι ότι οι Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία ήταν όλοι τίμιοι και εργατικοί, ενώ οι Αλβανοί ήρθαν εδώ για να κλέψουν. Πολλοί Έλληνες της Γερμανίας ζουν απ' τα επιδόματα πρόνοιας, ενώ οι μετανάστες στην Ελλάδα κάνουν τις χειρότερες και πιο κακοπληρωμένες δουλειές. Και επιτέλους, επί είκοσι χρόνια ζουν Αλβανοί στην Ελλάδα, δουλεύουν και πληρώνουν φόρους. Δεν πρέπει εκτός από υποχρεώσεις να έχουν και δικαιώματα;»
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 29 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!