Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

(ΚΑΤΑ) ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται καθημερινά
στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου
στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία-περιπέτεια
(ΚΑΤΑ)ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Σκηνοθεσία Ντομινίκ Σααντά με τους: Γκιγιόμ Κανέ, Ζεραλντίν Παϊλάς, Στίβεν Ρία. Περιπέτεια 100΄...
Η ταινία του Espion(s) είναι μια σπουδή πάνω στα κατασκοπευτικά φιλμ της δεκαετίας του 70, μόνο που εδώ, αν και υπάρχουν όλα τα στοιχεία ενός κατασκοπευτικού νουάρ, με τον μοναχικό κι απεγνωσμένο ήρωα να μπλέκεται άθελα του σε μια δίνη διπλωματικής κατασκοπείας, και να αφήνεται να τυλιχτεί στα γοητευτικά δίκτυα της femme fatale, έχει μια κριτική και πικρή ματιά για το σύγχρονο τρόπο που κυβερνούν τα κέντρα εξουσίας παγκοσμίως και ταυτόχρονα ένα σχόλιο για την προσωπική ευθύνη όλων μας στη δημιουργία τερατογένεσεων αντί πολιτικής και ενός νέου μετά-ηρωικού προφίλ στο καθ όλα γοητευτικό looser Γκιγιόμ Κανέ που μαζί με την μούσα του σκηνοθέτη Ζεραλντίν Παισα δίνουν ένα τόνο φρεσκάδας και χιούμορ σε μια περιπέτεια στα όρια του θρίλερ.
Ταινία που κινείται ανάμεσα στο κατασκοπικό θρίλερ και την ερωτική περιπέτεια, με ήρωα έναν ελεγκτή αποσκευών του αεροδρομίου (Γκιγιόμ Κανέ), που στέλνεται στο Λονδίνο να ερευνήσει την παράξενη δολοφονία ενός συναδέλφου του ύστερα από έκρηξη ενός μπουκαλιού με άρωμα. Στο Λονδίνο, ένας Άγγλος πράκτορας (Στίβεν Ρέι) τον πιέζει να συνάψει σχέση με τη σύζυγο ενός ύποπτου στελέχους φαρμακευτικής εταιρείας που έχει σχέση με τρομοκράτες. (ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
[Σημείωση: όσοι θεατές επιθυμούν να λαμβάνουν με e-mail τα δελτία τύπου του κινηματογράφου και του θεάτρου παρακαλούνται να στείλουν e-mail με το αίτημά τους στην διεύθυνση info@matsopoulos.gr ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!