Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο

Καλοκαίρι βράδυ στο Πήλιο.
Στα 1.200 μ. στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, η αναζωογονητική αύρα διαχέει τα μεθυστικά αρώματα του δάσους.
Ο ουρανός καθαρός, έναστρος, καλοκαιρινός. Ένα μαγευτικό σκηνικό, ιδανικό και ταιριαστό για έναν αγώνα με το όνομα “νυχτερινή υπνοβασία”…
Η ώρα πλησιάζει 21.00μ.μ και στην αφετηρία αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αδημονούν για την έναρξη του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που διεξάγεται αποκλειστικά τη νύχτα. Με ένα φακό κεφαλής στον υποχρεωτικό τους εξοπλισμό, θα τρέξουν για 18 χιλιόμετρα στα ορεινά μονοπάτια κάτω από το φως του λαμπερού αυγουστιάτικου φεγγαριού...
Η ώρα περνά και ο αφέτης δίνει την εκκίνηση. Σε 3 ώρες δηλαδή τα μεσάνυκτα, οι πιο αργοί θα πρέπει να έχουν τερματίσει.
Η διαδρομή είναι απολαυστική και κρατά σε εγρήγορση τις αισθήσεις των αθλητών που κινούνται στο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση του αγώνα. Σε λίγο συναντούν τον 1ο από τους 3 σταθμούς τροφοδοσίας στο 5ο χιλιόμετρο. Νερό και ισοτονικά, αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί δίνουν ενέργεια στους δρομείς.
Η διαδρομή αναπτύσσεται κυρίως σε μονοπάτι και εναλλάσσεται με σύντομα τμήματα δασικών δρόμων. Γύρω σκοτάδι. Κάπου-κάπου τη νυχτερινή σιωπή διακόπτει το νυχτοπούλι με το διαπεραστικό του τραγούδι.
Περνώντας και τον τελευταίο σταθμό, οι δρομείς πλησιάζουν πια στον τερματισμό, στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια απ’ όπου ξεκίνησαν. Σε λίγη ώρα, τα μεσάνυκτα θα γίνουν οι απονομές των νικητών.
Συγχαρητήρια σε όλους! Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ίσως και να ήταν το όνειρο ενός… υπνοβάτη που εμπνεύστηκε και “σκηνοθέτησε” ο Νίκος Μαγγίτσης για εσάς.
Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://www.kutp.gr/
Σας περιμένουμε
Φιλικά από τη διοργάνωση
Νίκος Μαγγίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!