Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Τη βεβαιότητά του για τις “δημιουργικές δυνάμεις” του ελληνισμού και για “τη δυνατότητά του να αντέχει αντιξοότητες και δυσκολίες”, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του προς τους έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των γιορτών...
“Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών, ξέρει να διεκδικεί και να υποστηρίζει ανατροπές, όταν χρειάζεται. Και αυτό εμπνέει αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς”, επισημαίνει ο Κάρολος Παπούλιας.
Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Φίλες και Φίλοι,
Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές μου για μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά. Οι μέρες αυτές είναι μέρες γιορτής αλλά και μέρες περισυλλογής για όσα πέρασαν και για εκείνα που καθένας από εμάς περιμένει. Πρέπει επίσης να είναι μέρες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, που στερούνται, που έχουν χάσει την ελπίδα τους, που φοβούνται για το αύριο.
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αγαπούν την πατρίδα μας ίσως περισσότερο από εμάς που ζούμε εδώ. Σίγουρα, είναι οι σημαντικότεροι πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάθε φορά που ταξιδεύω σε περιοχές όπου ζουν ομογενείς εισπράττω την έντονη νοσταλγία τους για την πατρίδα και πολλές φορές παράπονα για τη στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντί τους. Για όλους εμάς ο ελληνισμός της διασποράς έχει ανεκτίμητη αξία. Η οφειλή μας απέναντι στους απόδημους Έλληνες είναι διαρκής και αναμφισβήτητη.
Είμαι βέβαιος για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού, για τη δυνατότητά του να αντέχει αντιξοότητες και δυσκολίες. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών, ξέρει να διεκδικεί και να υποστηρίζει ανατροπές, όταν χρειάζεται. Και αυτό εμπνέει αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς.
Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!