Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.
Μεγάλη επιτυχία, για ακόμη μία φορά, σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων. Ο χορός πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στην πολύ φιλική και ζεστή αίθουσα του κέντρου «Ονείρων Έπαυλις» ( 5ο χιλ Τρικάλων – Πύλης)...


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Εκεί Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες και φίλοι, χόρεψαν και τραγούδησαν υπό τους ήχους όλων των ποντιακών μουσικών οργάνων αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη διαχρονική αξία της παράδοσης και τη δύναμη που έχει ο χορός να ενώνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Βουλευτή Τρικάλων κ. Σούλα Μερεντίτη, το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και την Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Ελένη Αργυροπούλου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. κ. Λεωνίδας Σαρβανίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής και ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ο κ. Σαρβανίδης συνεχάρη την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων αναφερόμενος στην πλούσια δράση της και στη αξιόλογη συμμετοχή του τρικαλινού συλλόγου στις πρόσφατες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Ο κ. Αλεξανδρίδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος σε μια περιοχή όπου δεν υπερτερεί το ποντιακό στοιχείο και αναφέρθηκε στην επικείμενη αποστολή των «Μωμόγερων» στη Λιβερά του Πόντου τον Ιανουάριο του 2010 και στη συμμετοχή σε αυτή και μελών της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων.
Στο χορό παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Ποντίων Καρδίτσας, του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας, της Εστίας Λαογραφικών Μελετών Τρικάλων, του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας Αθαμανίας, της Ακαδαμίας Χορού Τρικάλων η Λέβεντιά, του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων ο Απόλλων, του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων ο Ψηλορείτης, του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας ο Αμφίων και του Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων. Και βέβαια δεν πρέπει να παραληφθεί η παρουσία των κ. Φώτη Παπαγεωργίου και κ. Νίκου Χατζηκυριακίδη, μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού, με την οποία η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων αδελφοποιήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.
Οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου υπό την επιμέλεια του Αχιλλέα Λέρα και οι μουσικοί που συμμετείχαν, ο Νίκος Γαβρίας στη λύρα, τον κεμανέ και το τραγούδι, ο Νίκος Φιλιππίδης στο νταούλι, ο Γιάννης Φιλιππίδης στο τραγούδι, ο Βασίλης Φωλίνας στο αγγείο και τη φλογέρα, ο Κώστας Παπουτσίδης στο τραγούδι, ο Περικλής Κοσκερίδης στη λύρα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι και ο Βαγγέλης Ιντζεβίδης στο νταούλι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους σε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι. Ενώ ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι και το λαούτο, ο Κουσκουρίδας Σταύρος στο κλαρίνο και ο Γιώργος Ντίνας στα κρουστά ταξίδεψαν το κοινό στους παραδοσιακούς ρυθμούς και τις μελωδίες της υπόλοιπης στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας.
Α.Λ.
Για την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων
Σημ. Το trikalaola είχε φωτορεπορτάζ από την ημέρα της εκδήλωσης και είναι σε αναμονή το σχετικό βιντεάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!