Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Δυναμική αντίδραση από τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. όλης της χώρας.


24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, 7 Απρίλη 2009, οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. (Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας), όλης της χώρας, στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση στα κεντρικά του Ε.Κ.Α.Β. Η πορεία οργανώνεται από την Π.Ο.Π. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού) Ε.Κ.Α.Β. και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. και του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών 166. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που ταλανίζουν διαχρονικά το χώρο του ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η αναγκαιότητα κοινής δράσης με 24 καθολική Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 7 Απρίλη 2009, με κάθοδο στην Αθήνα του συνόλου του εργαζομένων και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Επισημάνθηκε ότι την τελευταία δεκαετία, απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας για τον πολίτη, σε όλη την επικράτεια. Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο, την προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των συναδέλφων μας, από την πολιτική ηγεσία, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ.
Διεκδικούμε:
· Ένταξη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, στην ανώτερη κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).
· Άμεση ενίσχυση με κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, στην κεντρική υπηρεσία και στα παραστήματα που υπολειτουργούν, με υποχρεωτική πενταετή παραμονή.
· Άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών αγοράς 200 ασθενοφόρων, 20 κινητών μονάδων και 5 μονάδων νεογνών.
· Άμεση υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων: α) καταβολή του επιδόματος στολής, χωρίς κρατήσεις, γιατί είναι πραγματική δαπάνη. β) Υλοποίηση του Ν. 3627/2007 για την προσαρμογή των εκτός έδρας μετακινήσεων.
· Άμεση πρόσληψη ιατρών.
· Άμεση πρόσληψη τεχνικού προσωπικού.
· Εφαρμογή της νομοθεσίας (Εθνικής και Ευρωπαϊκής), που αφορά την λήψη μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
· Αναβάθμιση και δημιουργία ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας για τους διασώστες.
· Αναπροσαρμογή του επιδόματος ετοιμότητας όπως προβλέπεται από τον Ν. 3293/2004.
Δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε όλα τα σωματεία και ευελπιστούμε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής στα εργασιακά δρώμενα του ΕΚΑΒ.
Την ανακοίνωση προσυπογράφουν, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ κ. Ιερόθεος Γιαμουρίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών κ. Χρήστος Μπαρκονίκος.
Διαβάστε περισσότερα...

Από την εμπόλεμη ζώνη, στη χώρα της Ειρήνης, με σταθμό τα Τρίκαλα.





































Στο χάσμα των πολιτισμών, στήνονται γέφυρες φιλίας και επικοινωνίας. Κάθε χώρα, κάθε λαός, κάθε τόπος, έχει το δικό του πολιτισμό, τη δικιά του νοοτροπία, τα δικά του ήθη και έθιμα, τη δικιά του θρησκεία, τη δικιά του κουλτούρα γενικά. Ένα είναι το κοινό σημείο. Είναι όλοι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και να γνωρίσουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Από την UNESKO, πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα πολιτισμού και περιβάλλοντος που στοχεύει στην αλληλεγγύη και την αλληλογνωριμία των λαών. Αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζεται και στην Ελλάδα για να εκτιμηθεί η Ελληνική κληρονομιά και φιλοξενία. Στα Τρίκαλα χθες βράδυ, αφίχθη μία αποστολή μαθητών από το Ισραήλ. Οι μαθητές είναι παλαιστίνιοι, αραβικής καταγωγής, ισραηλινοί πολίτες. Τα παιδιά έρχονται από ένα τόπο που η ευρύτερη περιοχή, μαστίζεται από τους διαχρονικούς πολέμους και δεν απολαμβάνουν την απόλυτη ειρήνη. Θα φιλοξενηθούν στα Τρίκαλα, μόνο για τέσσερις ημέρες. Η συνεργασία και η φιλοξενία, θα γίνει από τα παιδιά του μουσικού λυκείου Τρικάλων, όπως και η ξενάγηση. Στα Τρίκαλα είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούνται παιδιά μέσω αυτού του προγράμματος από αυτή την περιοχή, ενώ έχουν φιλοξενηθεί παιδιά, από Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στις φυσικές ομορφιές του Νομού Τρικάλων, στα αξιοθέατα στα μουσεία κ.α. Υπεύθυνοι για το μουσικό λύκειο είναι οι φιλόλογοι, κα. Αμαλία Ηλιάδη και η κα. Φανή Μπαλαμώτη. Υπεύθυνος της ξένης αποστολής, είναι ο mr. Farid Hamdan. Στις 6 Μαΐου, θα έρθει στα Τρίκαλα νέα αποστολή, από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα κορίτσια με τις μπλε ποδιές… μεταμορφώθηκαν σε γοητευτικές κυρίες.







Τι 30, τι 40, τι 50, τι?... Μπορεί ο χρόνος να πέρασε, οι αναμνήσεις όμως είναι ζωντανές. Μπορεί ο χρόνος να πέρασε, οι αναμνήσεις όμως είναι ζωντανές. Τα κορίτσια της τάξης του 1968-69, του γυμνασίου θηλαίων Τρικάλων, φροντίζουν να μην χάνονται και πάντα οργανώνουν διάφορες συγκεντρώσεις, αλλά και εκδρομές. Χθες συναντήσαμε αυτή την παρέα, σε κοσμική ταβέρνα των Τρικάλων. Όλα τα «κορίτσια», έκαναν προπόνηση ενόψει της μεγάλης συνάντησης που θα γίνει στις 21 του μηνός Απριλίου, στο Φρούριο Τρικάλων. Κάποιο από τα κορίτσια χθες, αρραβώνιασε το παιδί της και κάλεσε λίγες συμμαθήτριές της για να το γλεντήσουν και να οργανώσουν την συνάντησή τους στο φρούριο. Αυτές οι στιγμές μένουν.

Διαβάστε περισσότερα...

To Διαδίκτυο έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις.




(Το θέμα προστέθηκε στο Facebook και στο http://www.trikalaola.blogspot.com/ )
Χαιρετίσματα στην Kathy που ζει στην Αυστραλία
Τα μέλη της οικογενείας της κ. Νίκης, στέλνουν χαιρετίσματα στη φίλη μας Kathy, που ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Η Νίκη είναι αδερφή της Kathy και μένει στο Ριζοβούνι Καρδίτσας. Είχαμε υποσχεθεί στην Kathy, πως αν περάσουμε απ’ το Ριζοβούνι, θα πούμε χαιρετίσματα στην αδερφή της και θα παίρναμε βίντεο με φωτογραφίες και θα τις το στέλναμε. Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Kathy σου ευχόμαστε «Καλό Πάσχα».
Σημ. Το βίντεο προβάλλεται κατόπιν εγκρίσεως των προσώπων που εικονίζονται.
Πέμπτη 2 Απριλίου 2009.

Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η 1η συνάντηση φίλων και συμμαθητών του Δημήτρη Μητροπάνου.
























































Οικογενειακό το κλίμα χθες βράδυ, στην 1η συνάντηση φίλων και συμμαθητών του Δημήτρη Μητροπάνου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια «Ντουμπάι», χθες βράδυ Πέμπτη 2 Απριλίου 2009, στην συνοικία της Αγίας Μονής Τρικάλων, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. Εκεί ήταν συμμαθητές, φίλοι, καθώς και συγγενείς του Δημήτρη Μητροπάνου. Στη μεγάλη παρέα χθες βράδυ, προστέθηκε και ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος μαζί με την Αντιδήμαρχο κα. Ελένη Αργυροπούλου Καλλιάρα και ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης. Όλοι είχαν να πουν κάτι χθες για τον αγαπητό τραγουδιστή. Μερικοί εκ των παρευρισκομένων, έχουν στα αρχεία τους τεράστια συλλογή από τα τραγούδια του Μητροπάνου, καθώς και ιστορικό για το βίο του. Κάποια στιγμή, όλο αυτό το πολύτιμο αρχείο που έχουν στα χέρια τους θα δημοσιευτεί, όταν εκείνοι κρίνουν. Η συνάντηση θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά ίσως μερικοί, να μην το είχαν αντιληφθεί. Την επόμενη φορά όμως, θα γίνει πολύ ποιο οργανωμένα για να παρευρεθούν περισσότεροι φίλοι και ίσως να μπορέσει να παρευρεθεί και ο ίδιος ο Δημήτρης Μητροπάνος. Σημασία έχει ότι η πρώτη κίνηση έγινε κι αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί. Την εκδήλωση οργάνωσε το περιοδικό Αγαπώ την πόλη, ο Δημήτρης Γούναρης και ο Βασίλης Πάνος. Ο κ. Γούναρης στη σύντομη τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων δήλωσε «…η συνάντηση έγινε για να τιμηθεί ο τελευταίος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος, φίλος, συμμαθητής και συμπολίτης». Η βραδιά φυσικά ήταν γεμάτη από τους ήχους των τραγουδιών του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή. Στο τέλος, το κερασάκι στην τούρτα, προστέθηκε από μια Ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, που νίκησε χθες βράδυ τη Ρεάλ στο μπάσκετ. Κάτω στην οθόνη σας υπάρχει το σχετικό βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα...