Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Συνεχίστηκε για 12η χρονιά ο θεσμός του Σταΐκιου δρόμου στο Περτούλι.

Για μια ακόμη φορά ο ΣΟΧΤ διοργάνωσε επιτυχημένα (παρόλο των δυσκολιών, κυρίως οικονομικών), τον 12ο Σταΐκιο δρόμο, στο Πετρούλι Τρικάλων. Το μόνο που προβλημάτισε τους διοργανωτές, ήταν η μικρή συμμετοχή εν σχέση με άλλες χρονιές. Οι όποιες δυσκολίες που υπήρξαν, ξεπεράστηκαν με την παρέμβαση και την συμβολή του δήμου Αιθήκων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για αγώνα. Η εκκίνησε δόθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Οι αθλητές ακολουθώντας τη γνωστή πανέμορφη διαδρομή 30 χιλιομέτρων, εκκίνηση από Χιονοδρομικό – Βλάχα – διασταύρωση Στουρναρέϊκα (δασικός δρόμος) – Νεραϊδοχώρι - Περτούλι και τερμάτισαν στο χιονοδρομικό. Ο αγώνας είναι ένας από τους πιο δύσκολους, λόγω των πολλών υψομετρικών διαφορών και τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι σε ανώμαλο έδαφος. Το περιβάλλον όμως, κάνει τους αθλητές να ξεχάσουν τις δυσκολίες, καθώς το μάτι παίζει σε πολλές, μοναδικές, όμορφες εναλλαγές του τοπίου. Τον όρκο του αθλητή εκφώνησε ο αειθαλής Γιώργος Θέμελης του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Βλάσης Καραβασίλης του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Νέας Μάκρης, με χρόνο 1:56:20. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ανέστης Τσιακίρης απ’ την Αλεξανδρούπολη, με χρόνο 1:58:42. Τρίτος τερμάτισε ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης απ’ τη Θεσσαλονίκη, με χρόνο 2:06:01. Και οι τρεις ξεχώρισαν από την αρχή του αγώνα, χωρίς να απειληθούν από τους υπόλοιπους δρομείς. Στις Γυναίκες, πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Ευφροσύνη Πατούρα του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 2:38:21. Δεύτερη, η Αικατερίνη Γκερλή από τους Μαραθωνοδρόμους Αγιάς, με χρόνο 2:48:39 και Τρίτη, η Χριστίνα Καλτσά του Απόλλων Δυτ. Αττικής, με χρόνο 3:09:34. Συγχρόνως με το Σταΐκιο, έγιναν και αγώνες 1000 και 100 μέτρων για παιδιά, αγοριών και κοριτσιών μαζί. Στα 1000 μ. είχαμε: 1ος ο Βαγγέλης Πλεξίδας, 2ος ο Φραγκίσκος Καραμέτος και 3η η Ελένη Ζιώγου. Στα 100 μ. είχαμε: 1ος Ιωάννης Χατζής, 2ος Χρήστος Μπορτζιόλος και 3ος ο Ευθύμης Σαλέπης.
Κίνηση ευαισθησίας, με τα αθλητικά ιδεώδη να αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του νικητή του αγώνα Βλάση Καραβασίλη. Ο χαρισματικός αυτός δρομέας και πολυνίκης, του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Νέας Μάκρης, με το χαρακτήρα που τον διακρίνει, αφιέρωσε το κύπελλό του σε ένα από τα κοριτσάκια που συμβολικά πήραν μέρος στο αγώνισμα των 100 μέτρων, την μόλις 2,5 ετών Χρύσα Σαλέπη.

(Θα αναρτηθεί και το σχετικό βίντεο του αγώνα) Διαβάστε περισσότερα...

1ο το τραγούδι της Νορβηγίας στη EUROVISION 2009

Πρώτο βγήκε τελικά το συμπαθητικό τραγούδι της Νορβηγίας στη φετινή EUROVISION. Το Ελληνικό τραγούδι με το Σάκη Ρουβά ήρθε 7ο. Καθόλου άσχημα! Μην είμαστε και πλεονέκτες... Σκεφτείτε μόνον πόσες χώρες αφήσαμε από κάτω. Το μόνο που μας πειράζει, είναι ότι οι υπεύθυνοι της Ελληνικής αποστολής, διέδιδαν στην Ελλάδα πως θα βγούμε πρώτοι κι αυτό είναι πολύ άσχημο, όταν τα πράγματα εξελήσσονται διαφορετικά. «Όταν ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι…» Κατά βάθος κανένας δεν πίστευε πως θα βγούμε πρώτοι, όπως κι έγινε. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο, το οποίο δεν μπορέσαμε να σας το μεταδώσουμε σε πλήρη ανάλυση, λόγω τεχνικού προβλήματος.
Διαβάστε περισσότερα...