Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Σκληρή κριτική Τζουμάκα στην κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

(Αρχείο Νίκος Σαλέπης)
Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, εξαπέλυσε σήμερα το βράδυ από τους Γόμφους Τρικάλων, ο πρώην υπουργός Γεωργίας, μέλος του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασάτο στέλεχος του κινήματος κ. Στέφανος Τζουμάκας.
Η ομιλία – συγκέντρωση, έγινε στην κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Γόμφων, του δήμου Γόμφων Τρικάλων και διοργανώθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές. Στη συγκέντρωση, εκτός της πολυπληθούς παρουσίας των κατοίκων του χωριού, παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα. Σούλα Μερεντίτη και ο κ. Χρήστος Χάϊδος, καθώς και πολλά τοπικά στελέχη. Τον κ. Τζουμάκα προλόγισε ο Γραμματέας της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γόμφων κ. Δημήτρης Καπέλλας. Ο κ. Καπέλλας στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε να μην υπάρχει εφησυχασμός στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και να μη λαμβάνονται υπόψη τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, που είναι με μεγάλο πρόσημο θετικά για το κίνημα. Τόνισε επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις προτιμήσεις του Ελληνικού λαού στις Ευρωεκλογές και πως βρίσκεται ένα βήμα προ των πυλών από την εξουσία κι αυτό το πέτυχε, στηρίζοντας και στηριζόμενο στη λαϊκή βάση, σαν γνήσιο σοσιαλιστικό κίνημα. Εμμέσως, έριξε το μπαλάκι στα αριστερά στρώματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «… το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα των λαϊκών στρωμάτων και της σύγχρονης αριστεράς…». Παίρνοντας το λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Μανούρας, μεταξύ άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής της τοπικής εξουσίας, διότι πολλοί καποδιστριακοί δήμαρχοι αλλά και ο Νομάρχης ανήκουν στη συντηρητική παράταξη και πορεύονται με το κυβερνητικό πνεύμα.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, όπου ήταν ιδιαίτερα καυστικός και παραστατικός στην κριτική του, ιδίως απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της. Ο κ. Τζουμάκας παρουσίασε τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, βάση των νέων δεδομένων, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολόκληρο τον κόσμο. Ανέφερε τα προβλήματα, τις εξελίξεις που υπάρχουν μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση και το τι πρέπει να γίνει, ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μίλησε για τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και από προήρθαν. Ακόμη, μίλησε για το αγροτικό, την πράσινη ανάπτυξη, το περιβάλλον, την εξάπλωση της γρίπης των χοίρων και από ξεκίνησε κ.α. Δεν παρέλειψε να κάνει και κριτική στους Λάκη Λαζόπουλο και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τους οποίους θεωρεί φίλος του, αφήνοντας υπονοούμενα για πλάτες που κάνουν στη Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τζουμάκας τόνισε ιδιαίτερα, να μην υπάρξει αποχή από τις Ευρωεκλογές, ανεξαιρέτως το ποιο κόμμα θα ψηφήσουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά να το ψηφοδέλτιο να είναι ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος της ομιλίας απήντησε και σε ερωτήσεις που του έγιναν από το κοινό. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Τζουμάκας δείπνησε με τα υπόλοιπα στελέχη, στην ψησταριά του κ. Χρήστου Λουλέ.
(Το μενού περιλάμβανε κεμπάπ χοιρινό και πρόβειο, σπεσιαλιτέ του μαγαζιού)
Σημ. Σύντομα Θα προστεθεί βίντεο με αποσπάσματα από τη χθεσινή εκδήλωση
. Διαβάστε περισσότερα...