Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Επιτυχημένη η «Η γιορτή της γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Πυργετό Τρικάλων.

Τελείωσε πριν λίγη ώρα «Η γιορτή της γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Πυργετό Τρικάλων. Η ανταπόκριση των κατοίκων του Πυργετού ήταν μεγάλη σε αυτή τη μάζωξη. Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλες αθλοπαιδιές, στο χώρο της κεντρικής πλατείας του Πυργετού. Επίσης, διασκέδασαν με τον κλόουν που έκανε διάφορα σκετς, ταχυδακτυλουργικά κ. α. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν καπελάκια και μπλούζες που αναγράφονταν «Η γιορτή της γειτονιάς». Στο χώρο της εκδήλωσης, είχε στηθεί υπαίθρια ψησταριά και όλοι σερβιρίστηκαν δωρεάν χοιρινό κεμπάπ και λουκάνικα, σπεσιαλιτέ του ψήστη Βασίλη Αλεξίου. Αυτή η όμορφη εκδήλωση, διοργανώθηκε από το δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο Πυργετού, στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό, την ενθάρρυνση της καλύτερης συμβίωσης, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο και την προώθηση της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού πολίτη στα κοινά. Επίσης, η ανάπτυξη φιλικού κλίματος μεταξύ των πολιτών, αποτρέποντας μια φορά τουλάχιστον το χρόνο, να συμμετάσχουν σε γεύμα ή μπουφέ. Είναι ευκαιρία να αναβιώσουν οι αξίες αλληλεγγύης, της αδερφοσύνης και του φιλικού κλίματος, που αποτελούν τη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας. Σημειωτέο ότι το πρόγραμμα δεν επιδοτείτε από την Ευρωπαϊκή ένωση και ότι έγινε, ήταν με τη συμβολή των διοργανωτών. Πάντως ότι και κάνουνε σήμερα, ποτέ δεν θα φτάσουμε να είμαστε όλοι μαζί, όπως παλιά, για παράδειγμα σε μια γουρνοχαρά ή να ξεσπυρίζουμε τις ρόκες με το καλαμπόκι σταυροπόδι και άλλα πολλά! Μακάρι να ερχόταν οι παλιές εποχές όπου η αλληλεγγύη και οι ηθικές αξίες αποτελούσαν δεδομένα μέσα σε μια γειτονιά και σε ένα ολόκληρο χωριό. Σήμερα αυτά έχουν εξαλειφτεί, όχι μόνον στις μεγαλουπόλεις, αλλά και στα χωριά. Όσο η εξέλιξη της τεχνολογίας εξελίσσεται , τόσο οι ανθρώπινες σχέσεις φθείρουν. Μπορεί να υπάρχει άμεση επικοινωνία και πληροφόρηση μέσω και του διαδικτύου (όπως τώρα), όμως χάνουμε την ουσία που είναι η άμεση επαφή με το συνάνθρωπό μας και αυτό είναι πολύ αρνητικό για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Στο βίντεο που θα δείτε από κάτω, μιλά ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος, η Αντιδήμαρχος κα. Ελένη Αργυροπούλου - Καλλιάρα, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης και η Πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Πυργετού κα. Ελισάβετ Αλεξίου.
Υ.Γ. Πάντως η γιορτή περιλάμβανε γουρνοχαρά! Καθώς το κεμπάπ, βγήκε από δύο ντόπια γουρουνόπουλα που αγόρασαν οι άνθρωποι του εκπολιτιστικού συλλόγου Πυργετού και τα ταμάχιασαν οι ίδιοι. Γιορτή γειτονιάς 100% λοιπόν.
Σημ. Το βίντεο και οι φωτό, δεν προβάλοντε σε πλήρη ανάλυση και ποιότητα. Στο αρχείο υπάρχουν στην αρχική τους μορφή. Κάντε κλικ επάνω σε κάθε φωτό για να ανοίξει. Αν έχετε απλή γραμμή σύνδεσης, το βίντεο θα αργεί να κατέβει.
a-mail:
salepisn@otenet.gr




Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός από δάγκωμα φιδιού επιλοχίας στον Έβρο;


Δευτέρα 25 Μαϊου 2009
Διαψεύδεται από το ΓΕΣ σχετικό δημοσίευμα που ήθελε νεκρό από δάγκωμα φιδιού έναν επιλοχία στον Έβρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα ανέφερε : «Σ'όλο τον Έβρο τα Τάγματα έχουν αναπτυχθεί στους προβλεπόμενους χώρους και πραγματοποιούν τις ασκήσεις, γνωστές ως 12ημερα σκοινάκια. Μπορεί οι στρατηγοί να παίζουν πόλεμο, αλλά τα θύματα είναι οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη. Η περιοχή, ιδιαίτερα μεταξύ Διδυμοτείχου- Φερρών είναι γεμάτη φίδια. Πολλά από αυτά βρίσκουν οι φαντάροι παντού, συνεχώς, ακόμη και μέσα στις σκηνές που πέφτουν κατάκοποι να κοιμηθούν μετά από τις ατελείωτες ώρες των ασκήσεων και των αγγαρειών. Οι φαντάροι έχουν «υποχρεωτικά» επιδοθεί στο άγριο άθλημα της ανακάλυψης και εξολόθρευσης φιδιών, ενώ πολλοί από αυτούς είναι μέρες άυπνοι καθώς φοβούνται να κλείσουν μάτι, έστω και λεπτό.
Ο θανάσιμος τραυματισμός επιλοχία από δάγκωμα φιδιού στον λαιμό, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα σε (5) λεπτά, αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των διοικητών και του ΓΕΣ, καθώς και την απίστευτη αδιαφορία . Σχετικό δελτίο τύπου του ΓΕΣ τώρα αναφέρει «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τα όσα ελέχθησαν, σχετικά με τον θάνατο Επιλοχία από δάγκωμα φιδιού στην περιοχή του Έβρου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διευκρινίζεται ότι, σε όλους τους καταυλισμούς των μονάδων οι οποίες συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις και στρατοπεδεύουν στην ύπαιθρο, λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με σκοπό την πρόληψη των πάσης φύσεως ατυχημάτων που δύναται να συμβούν στο προσωπικό.»
Πηγή: http://www.kavalanet.gr/
Διαβάστε περισσότερα...