Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Πανδαισία παραδοσιακών χορών απόψε στην Πιαλεία Τρικάλων.

Τελείωσε πριν μισή ώρα, η μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Πιαλεία Τρικάλων, με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών τμημάτων. Περισσότερα τις επόμενες μέρες με πολλές φωτογραφίες. Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της εκδήλωσης, στον παρακάτω σύνδεσμο του «ΤρίκαλαΟΛΑ 2». Κάντε κλικ εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2009/06/8-6-2009.html
Δείτε από κάτω το σχετικό βίντεο. Διαβάστε περισσότερα...

Θανατηφόρα πτώση σε χαράδρα σήμερα στην περιοχή του Κόζιακα.

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα (8-6-2009), ο 53χρονος Τάκης Κοντογιάννης, από το Περτούλι Τρικάλων, ο οποίος ήταν δασοφύλακας του Πανεπιστημιακού δάσους Περτουλίου και είχε πολύ καλή γνώση της μορφολογίας του εδάφους της ευρύτερης περιοχής, όπου επισκέπτονταν συχνά για τις ανάγκες πυροπροστασίας. Ο άτυχος άνδρας είχε πάει για περίπατο στην περιοχή του Κόζιακα και είχε ενημερώσει την οικογένειά του, όταν έφυγε από το σπίτι του, σε ποιο σημείο θα πήγαινε. Οι ώρες όμως περνούσαν και οι δικοί του ανησύχησαν. Έτσι, αποφάσισαν να τον αναζητήσουν, στο σημείο που είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε. Δυστυχώς όμως βρέθηκε νεκρός σε μια χαράδρα 100 μ. στη θέση "Αστραπή", περίπου στα 1700-800 μ. υψόμετρο, κοντά στο καταφύγιο του Κόζιακα. Αμέσως μετά, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στο σημείο έσπευσαν (περίπου στις 6 το απόγευμα), 4 άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων με επικεφαλής τον διοικητή κ. Σεραφείμ Αθανασίου, 4 άνδρες από το κλιμάκιο Πύλης, 5 άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ. Λάρισας, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από το Α.Τ. Πύλης, με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Στέλιο Μπιλιάλη, καθώς και ορειβάτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Η πρόσβαση στο σημείο της πτώσης, έγινε από τα λιβάδια Πετρουλίου, απέναντι από το χιονοδρομικό κέντρο. Για να πάνε μέχρι το σημείο τα διασωστικά συνεργία, διένυσαν περίπου τα 6 χιλιόμετρα συνολικά (πήγαινε – έλα), κακοτράχαλης και επικίνδυνης περιοχής. Τα αίτια της πτώσης, ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ.
(Συμπλήρωμα ενημέρωσης 9-6-2009: Η σωρός του άτυχου άνδρα, μετά από την πολύωρη προσπάθεια μεταφοράς του, έφθασε στα λιβάδια Περτουλίου, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, περίπου στις 10:30 το βράδυ).
Η κηδεία του άτυχου άνδρα, θα γίνει σήμερα (Τρίτη 9 Ιουνίου) στις 5 το απόγευμα στο Περτούλι Τρικάλων.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σημ. Η μία φωτό είναι από το αρχείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται το αποψινό πάρτι στο «Νερόμυλο» Πύλης, στα πλαίσια του τριήμερου αναρριχητικού φεστιβάλ.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο του «ΤρίκαλαΟΛΑ 2»
http://trikalaola2.blogspot.com/2009/06/blog-post_08.html
Δείτε από κάτω το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...