Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Το όραμα του Τάκη Παζαΐτη για την Αλάνα του Αγιαμονιώτη ποταμού…

Ανάμεσα από τις συνοικίες της Αγίας Μονής και από το Γαρδικάκι, βρίσκεται μία ανεκμετάλλευτη έκταση, περίπου 30 στρεμμάτων. Πριν λίγες μέρες, άρχισαν οι εργασίες ανάδειξης αυτής της έκτασης και καθαρισμού της κοίτης του Αγιαμονιώτη ποταμού. Η μεγάλη αυτή έκταση, είναι η νησίδα που έχει δημιουργηθεί από τον διαχωρισμό της βασικής κοίτης του ποταμού σε δύο επιμέρους κανάλια, το ένα που είναι το βασικό και το άλλο είναι το μυλαύλακο (Το αυλάκι - κανάλι του μύλου Ματσόπουλου, που χρειάζονταν παλιά στο μύλο). Οι εργασίες καθαρισμού γίνονται με μια ειδική τσάπα, η οποία αφαιρεί μόνο την βλάστηση. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τρικάλων κ.Τάκη Παζαΐτη, οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού και της έκτασης, θα συνεχιστούν μέχρι να αναδειχθεί όλος αυτός ο χώρος, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτος. Το όραμα του Αντιδημάρχου είναι, αυτός ο χώρος να αποτελέσει έναν ακόμη μεγάλο πνεύμονα της πόλης, όπως αυτός του πάρκου Αγίου Γεωργίου και να δημιουργηθεί ένα πάρκο αθλοπαιδιών πολλαπλών δυνατοτήτων, μιας και η έκταση είναι μεγάλη και η μορφολογία του εδάφους η κατάλληλη.
Να κάνουμε κι εμείς μια πρόταση. Όταν θα ολοκληρωθούν όλα αυτά (τουλάχιστον ο καθαρισμός), να γίνει ένα μεγάλο river party, γιατί ο χώρος ενδείκνυται και να γνωρίσουν όλοι οι Τρικαλινοί, αυτή την όμορφη αλάνα.
Καλά θα ήταν να παίζαμε μπάλα, μετά να κάναμε μπάνιο στο ποτάμι και να πιάναμε ψάρια και καραβίδες… όπως παλιά!
Φίλε Τάκη, πολύ καλές οι παρεμβάσεις σου και τα οράματα για την περιοχή, αλλά να έβρισκες και να έκλεινες κανένα αγωγό (μικρό ή μεγάλο) που πέφτει μέσα στο ποτάμι και το βρωμίζει, τότε θα ήταν το τέλειο. Είναι πολύ κρίμα ένα ποτάμι που έχει τις πηγές του λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω και με συνεχή ροή όλο το Καλοκαίρι, να μην είναι καθαρό.
Αυτή η σύσταση αφορά όλα τα Δ.Σ. του δήμου Τρικάλων που πέρασαν έως τώρα.
Σημ. Τον Αντιδήμαρχο τον συναντήσαμε στο σημείο στις 11-6-2009 το απόγευμα.
Δείτε από κάτω το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...