Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Δεν άντεξε άλλο ο Στέλιος Βάσκος και εγκατέλειψε.

Περίπου στις 17:30 και ενώ βρισκόταν πριν τη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε την υπερβατική προσπάθειά του ο μεγάλος Έλληνας ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος. Όπως σας είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση του «ΤρίκαλαΟΛΑ», στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί πλαγιομετωπικοί άνεμοι που συντέλεσαν στο να ανακόψουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου. Ο Στέλιος εξαντλημένος, είχε το ψυχικό σθένος να αναγγείλει στους συνοδούς του ότι εγκαταλείπει την προσπάθειά του. Με τη συνοδεία του γιατρού της αποστολής κ. Παπαδάκου, ο Στέλιος μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προληπτικά. Η υγεία του εκτός της εξάντλησης δεν διατρέχει κανέναν άλλον κίνδυνο. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. που μεταφέρει τον Στέλιο Βάσκο στα Τρίκαλα, είναι ο Γιώργος Ζαρογιάννης και ο Αλέξανδρος Αλεξανδρής. Το πλήρωμα περίμενε την αποστολή σήμερα στην Ασπροβάλτα και θα συνόδευε τον Στέλιο μέχρι τον τερματισμό του στα Τρίκαλα.
Για όλους εμάς τους Τρικαλινούς και τους Έλληνες της οικουμένης, ο Στέλιος μέχρι εδώ που έφτασε, είναι σα να έχει πετύχει τον μεγάλο άθλο και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο σε αυτόν, όσο και σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Γυρίζουν στα Τρίκαλα ΝΙΚΗΤΕΣ.
Ο Στέλιος Βάσκος έχει διανύσει συνολικά 1340 χλμ. σε 53 ώρες και 30 λεπτά, χωρίς να κατέβει από το ποδήλατό του!!!
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γρηγόρης Πράπας, θα γίνει υποδοχή στο Στέλιο Βάσκο στις 9 σήμερα το βράδυ, έξω από το δημαρχείο Τρικάλων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Σημ. Ο Βάσκος δεν εγκατέλειψε, αλλά σταμάτησε! Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση 20-6-2009 14:53

Στις 14:53 ο Στέλιος πέρασε από την Ασπροβάλτα (τούνελ). Εκεί τον περιμέναμε για φωτογραφίες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τις αναρτήσουμε, λόγω τεχνικού προβλήματος. Νέα ενημέρωση 16:28, σε λίγη ώρα φτάνει Λαγκαδά. Δυνατός κόντρα άνεμος. Θερμοκρασία 28 έως 30 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση 20-6-2009 10:42

«ΤρίκαλαΟΛΑ». Ο Στέλιος Βάσκος στον κόμβο Ελευθερούπολης – Ν. Καρβάλης στις 10:42, πριν την Καβάλα. Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση για τον άθλο του Στέλιου Βάσκου μέσα από το spοrtrikala.gr

Για τον άθλο του Στέλιου Βάσκου, μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα του
www.spοrtrikala.gr του Γιώργου Παπαγεωργόπουλου και του Χρήστου Ζαραμπούκα, οι οποίοι έχουν επωμιστεί τη δημοσιογραφική κάλυψη σε όλη τη διαδρομή.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στις 09:15 με τον Χρήστο και τον Γιώργο, ο Στέλιος έφτασε στη 2η έξοδο για Ξάνθη (από Εγνατία).
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση 20-6-2009 08:43 Ο Στέλιος στην 1η έξοδο για Ξάνθη

Ενημέρωση του «ΤρίκαλαΟΛΑ». Στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία, στις 08:43 ο Στέλιος Βάσκος βρισκόταν στην 1η έξοδο για Ξάνθη. Σε 6 χλμ. φτάνει στην 2η έξοδο και συνεχίζει τον μεγάλο άθλο. Είναι σε καλή σωματική και ψυχική κατάσταση και με απόλυτη διαύγεια.
Στέλιο συνέχισε να μας κάνεις υπερήφανους όλους τους Τρικαλινούς και όλους τους Έλληνες της Οικουμένης.
Διαβάστε περισσότερα...

Μερικές φωτό από γνωστά σημεία του δρόμου Τρικάλων – Θεσσαλονίκης

Για τις φωτό ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας Γιώργο Ζαρογιάννη.
Υπάρχει πολύ υλικό, σε βίντεο και φωτό για τη συνέχεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση 20-6-2009 00:33 ο Στέλιος κοντά στα σύνορα.

Ο Στέλιος Βάσκος καταπίνει τα χιλιόμετρα της επιστροφής και απέχει 6 χιλιόμετρα πριν μπει και πάλι σε Ελληνικό έδαφος. «Στέλιο γερά, τα Τρίκαλα είναι κοντά». Βγείτε όλοι οι Έλληνες στο δρόμο, να χειροκροτήσετε τον μεγάλο Έλληνα ποδηλάτη και να του δώσετε την ψυχική δύναμη που χρειάζεται να επιστρέψει και να τερματίσει στα Τρίκαλα. Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα του υπερμαραθωνοδρόμου Γιάννη Κούρου για τον Στέλιο Βάσκο, μέσα από το Facebook.

Τα νέα διαδίδονται γρήγορα μέσα από το διαδίκτυο. Ο φίλος μας Γιάννης Κούρος, με την τεράστια πείρα και τα πολυάριθμα παγκόσμια ρεκόρ στις υπεραποστάσεις, διάβασε μέσα από το «ΤρίκαλαΟΛΑ» για το εγχείρημα του Στέλιου Βάσκου, να διανύσει την διαδρομή Τρίκαλα – Κωνσταντινούπολη – Τρίκαλα, συνολικής απόστασης 1660 χλμ. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και την ενημέρωση που του κάναμε για την υπερπροσπάθεια του Στέλιου Βάσκου, ο Γιάννης Κούρος ήταν πολύ ενθουσιασμένος και συνερίζοντας αυτή την υπερπροσπάθεια, έγραψε το παρακάτω μήνυμα:
«Στο Στέλιο: Έχοντας υπόψιν ότι τέτοιες προσπάθειες απαιτούν όχι μόνο μακροχρόνια προετοιμασία και καλή φυσική κατάσταση αλλά, κυρίως ψυχικό σθένος, κουράγιο και έμπνευση, εύχομαι η συνισταμένη όλων αυτών να λειτουργήσει ώστε να καταφέρει να πραγματοποιήσει το στόχο του. Καλή δύναμη!»
Σημ. Ο κ. Γιάννης Κούρος είναι θαυμαστής των Τρικάλων και τον συνδέουν φιλικοί δεσμοί. Ο σύνδεσμος του «ΤρίκαλαΟΛΑ» δημοσιεύεται και στο Facebook Nikos Salepis.
Διαβάστε περισσότερα...