Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

2ο ROCK CLIMBING FESTIVAL

Πέρα από κάθε προσδοκία υπήρξε φέτος η προσέλευση αναρριχητών και ορειβατών στο 2ο Rock Climbing Festival που διοργάνωσε ο Ορειβατικός περιηγητικός Όμιλος Πύλης. Οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου το Camping που στήθηκε για τις ανάγκες του festival είχε σχεδόν γεμίσει από τις σκηνές των αναρριχητών –ορειβατών, εκπροσώπων σωματείων από όλη την Ελλάδα. Βέβαια η προσέλευση συνεχίστηκε μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι και οι εγγραφές της συνάντησης ήταν πολλαπλάσιες από τις περσινές.
Στο αγωνιστικό τμήμα του festival πραγματοποιήθηκαν αγώνες boulder στην πίστα που κατασκευάστηκε από τον ΟΠΟΠ και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πύλης. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 6 Ιουνίου ώρα 19:00. Οι συμμετοχές στην κατηγορία των γυναικών ανερχόταν στις 10, ενώ στην κατηγορία ανδρών άγγιξε τις 35. Οι αθλητές προσέφεραν ένα πρωτόγνωρο και όμορφο θέαμα για περισσότερο από 6 ώρες στο κόσμο της Πύλης που για πρώτη φορά παρακολουθούσε κάτι ανάλογο. Τα αποτελέσματα των αγώνων στην κατηγορία των γυναικών έχουν ως εξής :
1η Πεταλίδου Μυρτώ (Ε.Ο.Σ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
2η Μπαρμπαρούση Ιωάννα (Λ.Ο.Χ ΚΑΒΑΛΑΣ)
3η Βώττη Μαρία (Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης)
Και στην κατηγορία των ανδρών :
1ος Χτενάς Αθανάσιος (Λ.Ο.Χ ΚΑΒΑΛΑΣ) 2ος Κολόκας Ιωάννης (Ε.Ο.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
3ος Δανιήλ Χρήστος (Ε.Χ.Ο.Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωί με την ορειβατική εκδρομή στην κορυφή «Αστραπή» του Κόζιακα. Η αποστολή του ΟΠΟΠ που με οδηγούς τους Δημήτρη Παπαστεργίου και Χάρη Καραμπέρη ξεκίνησε απο το camping στις 8:30 το πρωί φτάνοντας στην κορυφή ,και επέστρεψε το απόγευμα 17:30. Παράλληλα τα αναρριχητικά πεδία της Πύλης απο το πρωί γέμισαν με αναρριχητές. Στο δημοφιλέστερο απο τα πεδία «Φαράγγι», οι λάτρες του σπόρ είχανε την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν την Ultimate διαδρομή, που ανοίχτηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης, και οχι μόνο καθώς το φαράγγι φημίζεται για τις πολλές και όμορφες αναρριχητικές διαδρομές.Μετά απο ένα κουραστικό 2ήμερο στα βράχια ... τη σκυτάλη παίρνει ο Άρης Θεοδωρόπουλος, ένας απο τους ανθρώπους που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο, καθώς και στην ανάδειξη της Καλύμνου, τον καλύτερο προορισμό σπορ αναρρίχησης στην Ελλάδα. Όσοι παρεβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια όμορφη παρουσίαση της μετατροπής της Καλύμνου απο νησί του σφουγγαριού σε νησί της σπορ αναρρίχησης. Σκοπός της παρουσίασης ήταν όχι μόνο η ενημέρωση και η γνωριμία με το άθλημα, αλλά και το πώς μία περιοχή μπορεί να αναπτύξει μια ενναλακτική μορφή τουρισμού, εφόσον διαθέτει την απαραίτητη αναρριχητική υποδομή και η περιοχή της Πύλης ενδείκνυται σε αυτήν την περίπτωση. Μετά το πέρας της παρουσίασης τιμήθηκε ο ομιλητής από το Δήμαρχο της Πύλης και τον πρόεδρο του ΟΠΟΠ, για την προσφορά του στην ελληνική αναρρίχηση. Στη συνέχεια ακολούθησε πάρτυ στο Νερόμυλο και τη σκυτάλη ανέλαβε ο γνωστός dj Νίκος Ζαφειριάδης, ο οποίος διασκέδασε και κράτησε σε ένταση ένα πλήθος κόσμου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συμμετείχατε , και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ (Τρίκαλα Θεσσαλίας)
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18-6-2009
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΟΔ
Το Σαββατοκύριακο13 & 14 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η σχολή βασικών γνώσεων της ΕΟΔ για νέα μέλη, η οποία διήρκησε συνολικά οχτώ Σαββατοκύριακα. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις βασικές γνώσεις σε θέματα όπως πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, επιβίωση, πρακτική μετεωρολογία, κατασκευή κόμπων και χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού, οργάνωση επιχειρήσεων διάσωσης και τακτικές αεροδιάσωσης με τη χρήση ελικοπτέρων. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, περιελάμβανε διήμερη διάσχιση του Κόζιακα με αφετηρία το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, διανυκτέρευση στο καταφύγιο, ανάβαση στην κορυφή Αστραπή (1901 μ.), και περνώντας από το Τρύπιο Λιθάρι, κατάβαση στην Κόρη όπου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις της σχολής. Από τους 19 συμμετέχοντες οι 15 ολοκλήρωσαν τη σχολή με επιτυχία και είναι πλέον έτοιμοι να ενισχύσουν το τοπικό παράρτημα της ΕΟΔ προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Εκπαιδευτές της σχολής ήταν οι Ζ. Τρόμπακας, Ε. Μαχά, Α. Σαχπαζαρίδου, Ε. Σκαμπαβία, Σ. Τσιόγκα από την ΕΟΔ Θεσσαλονίκης και οι Β. Ντόβας, Θ. Νταής και Π. Ζαφειριάδης από την ΕΟΔ Τρικάλων.
Τέλος, η ΕΟΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αιθήκων για τη διάθεση προς την ομάδα του καταφυγίου του Κόζιακα.
ΕΟΔ Τρικάλων
Β. Τσιτσάνη 48 (πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη)
τηλ & φαξ: 2431035222
www.hrt.org.gr
email: eodtrikalon@yahoo.gr
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα διαχειριστή του "ΤρίκαλαΟΛΑ" Νίκου Σαλέπη.

Φίλες και φίλοι του site. Έχουμε πάρα πολλές εκκρεμότητες σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο, από εκδηλώσεις και άλλα θέματα που δημοσιεύσαμε. Σας έχουμε υποσχεθεί πως θα αναρτήσουμε όλο αυτό το υλικό και θα το κάνουμε. Επειδή το υλικό είναι πολύ μεγάλο, οι αναρτήσεις ολόκληρων των άλμπουμ και των βίντεο θα καθυστερούν. Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά και να φτάσουν στο τελικό στάδιο για ανάρτηση, είναι υπερβολικά μεγάλος. Στο επόμενο 10ήμερο θα καλύψουμε πολλές από αυτές τις εκκρεμότητες. Στηριζόμαστε στη φιλοσοφία «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις». Μόνο που οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο «ΤρίκαλαΟΛΑ» είναι πολλά! Τα κείμενα των αναρτήσεων θα είναι φτωχά, εφόσον θα μιλούν οι φωτογραφίες. Ενημερώστε μας για ότι εκδήλωση γίνεται στην περιοχή σας τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε και αν είναι δυνατόν να σας καλύψουμε την εκδήλωση με πολλές φωτό και βίντεο, τα οποία θα αναρτήσουμε στο site (χωρίς καμία επιβάρυνση φυσικά). Επίσης, ενημερώστε μας για ότι νομίζετε είναι για δημοσίευση γενικά. Προτεραιότητα θα έχουν τα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Οι γιορτές, τα πάρτι, οι συγκεντρώσεις, τα γλέντια της παρέας, γάμοι, βαφτίσεις κ.α. θα παίζουν στο «ΤρίκαλαΟΛΑ»
Το e-mail είναι:
salepisn@otenet.gr ή αφήστε μήνυμα στο κιν: 6976658568
Θα προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε συνεχώς την παρουσίαση των θεμάτων και το χρόνο ανάρτησης. Όπως θα έχετε παρατηρήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις, ο χρόνος ανάρτησης, σε σχέση με το χρόνο πραγματοποίησης της κάθε εκδήλωσης ή θέματος, είναι πολύ μικρός και θα προσπαθήσουμε να τον εκμηδενίσουμε! Πάνω σ’ αυτό έχουμε δουλέψει πάρα πολύ 1,5 χρόνο τώρα, πριν βγούμε στον αέρα στις 17 Μαρτίου 2009. Πληροφοριακά οι επισκέψεις από τις 19 Μαΐου 2009, που έχουμε βάλει τον μετρητή, έχουν φτάσει πριν λίγο τις 5.953 χάρη στην αποδοχή σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
Σημ. Σε λίγο χρονικό διάστημα, το blogs trikalaola θα γίνει και trikalaola.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γάμος του Κώστα Ζούρτου και της Λίτσας Κοντού 30-5-2009

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πιαλείας Τρικάλων, έγιναν τα Στέφανα του Κώστα Ζούρτου και της Λίτσας Κοντού. Μετά τα Στέφανα ακολούθησε γλέντι στην οικία του γαμπρού, στην Πηγή Τρικάλων.
Οι κουμπάροι:
Θωμάς και Αγγελική Κακαβά
Οι γονείς: Μαίρης Ζούρτου – Γεωργίας και Ελένης Κοντού.
Ευχόμαστε στο ζεύγος υγεία, ευτυχία και καλούς απογόνους.
Πάντως η Λίστα θα είναι μέσα στην πραγματική γλύκα του γαμπρού, καθώς ο Κώστας έχει το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής «ΖΟΥΡΤΟΥ» στην Αρριανού στα Τρίκαλα.
Για να δείτε όλο άλμπουμ του γάμου (γλέντι), πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο του «ΤρίκαλαΟΛΑ 2» http://trikalaola2.blogspot.com/2009/06/30-6-2009.html
Δείτε από κάτω τα δύο βίντεο από το γάμο.


Διαβάστε περισσότερα...