Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Αφού πυροβόλησε τα πεθερικά του, παραδόθηκε στην Αστυνομία και αργότερα απέδρασε…!

Προχθές το πρωί (Τρίτη 23-6-2009), ο 42χρονος Γ.Κ. από το Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, πυροβόλησε από μικρή απόσταση με δίκαννο κυνηγητικό όπλο, τον πεθερό του και την πεθερά του. Στον καθένα έριξε από ένα φυσίγγι και τους τραυμάτισε. Δεν κατάφερε όμως να τους σκοτώσει, όπως κατά πως φαίνετε ήταν ο σκοπός του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που συνέβη το περιστατικό, μόλις αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, έκανε παρατήρηση στον δράστη, λέγοντάς του «…τι έκανες… τους σκότωσες…» Ο δράστης στράφηκε κατά αυτού και του είπε «…θα σε καθαρίσω κι εσένα ρε…» Εκείνη τη στιγμή ο δράστης, δεν είχε άλλα φυσίγγια μαζί του, αλλιώς θα είχαμε και 3ο θύμα πυροβολισμού. Ο δράστης Γ.Κ. είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και μαζί της έχει αποκτήσει 4 κορίτσια. Χθες (Τετάρτη 24-6-2009), στις 3 το μεσημέρι, ο δράστης παραδόθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Τρικάλων μετανιωμένος για ότι έκανε. Μισή ώρα αργότερα όμως, ο δράστης απέδρασε από το τμήμα, πηδώντας από το παράθυρο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο σκοπός που το αντιλήφθηκε, δεν πυροβόλησε εναντίον του, γιατί το τμήμα βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Μετά σημάνθηκε συναγερμός στο αστυνομικό τμήμα και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.
Τα φυσίγγια περιείχαν σκάγια Νο 3 (κατά την εκτίμησή μας, που είδαμε από κοντά τις τρύπες, που άφησαν οι πυροβολισμοί) που χρησιμοποιούνται για θηράματα όπως ο λαγός. Αυτό καταμαρτυρεί πως ο δράστης της επίθεσης, μάλλον είχε πρόθεση να σκοτώσει με τα χοντρά σκάγια. Τα σκάγια βρήκαν στο κούφωμα της πόρτας αλουμινίου και ήταν σε ύψος περίπου 170 εκ. Πράγμα που ο δράστης σημάδεψε πιθανώς στο κεφάλι.
Σημ. Στο site δεν το αναρτήσαμε γρηγορότερα, γιατί λείπαμε εκτός.
Δείτε από κάτω το σχετικό βίντεο, από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε έκτακτο συμβούλιο οι Αρχηγοί των επιτελείων.

Έκτακτο συμβούλιο πραγματοποιήθηκε από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, κυρίως για την κινητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο. Οι επόμενοι τρεις μήνες, θεωρούνται από τα επιτελεία ως μήνες «αυξημένης ετοιμότητας».
Πηγή: ntefencenet.gr http://http//www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=8099&Itemid=40
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο. Οχιά μπήκε σε ασθενοφόρο!!!

Σίγουρα πολλοί από ‘μας, έχουν τύχει σε διάφορα παράξενα περιστατικά που μας συμβαίνουν. Όταν όμως έχεις μόνιμα μια φωτογραφική μηχανή στην τσέπη, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να καταγράψεις απίθανες σκηνές που είναι μοναδικές και δύσκολα επαναλαμβάνονται. Το απίθανο περιστατικό συνέβη την Κυριακή 17-5-2008, στο Σταΐκιο δρόμο 30 χλμ. που γίνετε κάθε χρόνο στο Περτούλι. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. βρέθηκε εκεί για να καλύψει τον αγώνα. Στη διαδρομή από Βλάχα προς Νεραϊδοχώρι στο δασικό δρόμο, το ασθενοφόρο σταμάτησε για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν δρομέα που τραυματίστηκε στο πόδι. Μέσα στο ασθενοφόρο υπήρχε άλλος δρομέας εξαντλημένος, που περισυλλέγει πιο πάνω. Όταν έγινε η περίδεση του ποδιού και οι διασώστες έμπαιναν στο ασθενοφόρο, εθεάθη η οχιά μπροστά από το όχημα κουλουριασμένη σε μια πέτρα (είχε και προσηλιακό εκεί). Αμέσως «Κάποιος» (να μη χάσει την ευκαιρία), προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία την οχιά. Έλα όμως που η Οχιά (που όπως φαίνεται ήταν καλοθρεμμένη), αντί να φοβηθεί και να βγει από τον δρόμο κατευθύνθηκε προς το ασθενοφόρο (μάλλον ήθελε πρώτες βοήθειες…). Παρόλο που η μηχανή ήταν σε λειτουργία, η οχιά μπήκε στο χώρο της μηχανής από κάτω και κουλουριάστηκε σε κάποιο σημείο. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφετε! Το ευτράπελο ήταν, όταν ο δρομέας που ήταν μέσα στο ασθενοφόρο (και ήταν εξαντλημένος), ενημερώθηκε πως θα είχε… παρέα την οχιά. Για πότε σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει ξανά, ούτε κι αυτός κατάλαβε... !!! Εφαρμόστηκαν διάφορα τεχνάσματα για να κατέβει ο «ανεπιθύμητος ασθενής» από το ασθενοφόρο αλλά μάταια. Στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε σήμα στο κινητό αλλά ούτε στον ασύρματο, για να ζητηθεί τουλάχιστον η γνώμη από κάποιον ειδικό. Με τη ψυχή στο στόμα και την οχιά στο ασθενοφόρο, συνεχίστηκε η πορεία μέχρι το Νεραϊδοχώρι. Εκεί ζητήθηκε η βοήθεια διαφόρων ειδικών, ακόμη και της πυροσβεστικής, αλλά και πάλι τίποτα. Το ποιο πιθανόν είναι την Οχιά να την κάναμε «Νύφη» στα Τρίκαλααα! Όσο για τον δρομέα που επέβαινε στο ασθενοφόρο και τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. αυτοί τρέχουν ακόμα να… διασωθούν!!!
(Το θέμα έχει δημοσιευτεί πέρσι στον τοπικό τύπο).
Διαβάστε περισσότερα...