Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Σοβαρός τραυματισμός 4χρονου αγοριού από πτώση σιδερένιας εξώπορτας.

Παραλίγο τραγωδία σήμερα στις 7 η ώρα το απόγευμα στον Πυργετό Τρικάλων. Δύο αδερφάκια, ενώ έπαιζαν στο γήπεδο του Πυργετού, καταπλακώθηκαν από τη μεγάλη σιδερένια εξώπορτα του γηπέδου, βάρους περίπου 150 κιλών. Το συμβάν έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους γονείς που ήταν κοντά και αμέσως μετέφεραν τα δύο παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Σοβαρά τραυματίστηκε το 4χρονο αγοράκι Φ.Κ., το οποίο φέρει πολλαπλά κατάγματα και άλλα τραύματα, κυρίως στο πρόσωπο, άνω και κάτω γνάθο, ζυγωματικά και ρινικό οστό. Περισσότερο τυχερή στάθηκε η μικρότερη αδερφούλα του αγοριού, η 2,5 ετών Γ.Κ. Το κοριτσάκι είχε μόνο ένα θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής, όπου του έγινε συρραφή. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου πιθανώς να υποβληθεί σε εγχείρηση.
Μετά το συμβάν, η πόρτα μπήκε ξανά στη θέση της, όπως φαίνετε στη φωτό. Το θλιβερό συμβάν όμως έγινε και οι υπεύθυνοι του σταδίου θα πρέπει να ελέγξουν καλά τον μηχανισμό της μεγάλης συρόμενης εξώπορτας, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό. Οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι είναι αθίγγανοι και διαμένουν στην Λευκάδα, διαμαρτύρονταν έντονα και εξαπέλυσαν πυρά κατά παντός υπευθύνου.
Δείτε το σχετικό βίντεο από το σημείο που έγινε το ατύχημα. Κέντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.youtube.com/watch?v=V9EoFgIFT8g
Αργότερα θα έχουμε και τηλεφωνική επικοινωνία για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Νεότερη ενημέρωση (25 – 7 – 09, 11:04 π.μ.): Διαπιστώθηκε εσωτερικό αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο γραφείο του τον Γιάννη Κούρο.

Εγκάρδια συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο υπερμαραθωνοδρόμος κ. Γιάννης Κούρος, στο Προεδρικό Μέγαρο. Για τις εντυπώσεις από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρεται ο κ. Κούρος γραπτώς, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Συνάντηση με έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Πρώτο άρχοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεμάτος καλοσύνη, εγκαρδιότητα και ενθουσιασμό με καλωσορίζει στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου. Του εκφράζω τα σέβη μου και τις ευχαριστίες μου για την τιμή που μου κάνει κι αμέσως δηλώνει ότι παρακολουθεί και γνωρίζει αρκετά από την αθλητική δραστηριότητά μου και ότι από χρόνια επιθυμούσε να με γνωρίσει από κοντά, ενώ αρχίζουν οι ερωτήσεις του για τους τελευταίους μου αγώνες.
Αναφέρομαι στα μόλις ολοκληρωθέντα «Δαφνηφόρια» και στο ιστορικό τους ως τελετή εξαγνισμού και πορείας στην αρχαιότητα, με εμπνευστή αναβίωσης το Δήμαρχο Δελφών κ. Καλτσή. Είναι πασιφανές το φίλαθλο πνεύμα του, ενώ το ενδιαφέρον του για πληρέστερη εικόνα των αγώνων μου είναι μεγάλο και διηγούμαι παρελθοντικές ιστορίες και περιπέτειες, καθώς και τους περυσινούς μου αγώνες και την έκτοτε αποχή μου.
Οι τοποθετήσεις μας συνάδουν στο κρυμμένο έμψυχο δυναμικό ανθρώπων της φυλής μας και δη των ορεινών και άγονων περιοχών, όπως οι ιδιαίτερες πατρίδες μας –Ήπειρος και Αρκαδία- και συνειρμικά φέρνω στο νου το ποίημα «Αρκάδες και Ηπειρώτες» που έχω παραθέσει στο βιβλίο «Το εξαήμερο του Αιώνα». Ιδανική σύμπτωση. Επί τη ευκαιρία του προσφέρω το βιβλίο μου και το ντοκιμαντέρ «αενάως κινούμενος».
Συζητούμε για τον όμορφο δρυμό του δήμου Σκιρίτιδας και το πρόγραμμα περιφρούρησης του δάσους, για τους αγώνες εκεί, τα «Κούρεια», για την Τεγέα και την Αρκαδία γενικότερα. Εκπλήσσεται και θαυμάζει το γεγονός ότι προσεγγίζω τους αγώνες μου πνευματικά και θέλει να μάθει περισσότερα για την υπέρβαση της κόπωσης και της έλλειψης ύπνου καθώς και για τους τρόπους έμπνευσης.
Γνωρίζει κάποια πράγματα για τις εκκρεμότητες από την υπόθεση του επαναπατρισμού μου και τα προβλήματα από τη μη τήρηση της συμφωνίας με τη ΓΓΑ και εκφράζει την επιθυμία να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες ώστε να μπορέσω να συνεχίσω απερίσπαστος στην αθλητική μου δράση. Κλείνοντας θεωρεί ότι μια τόσο μακροχρόνια προσφορά στον αθλητισμό είναι κεφάλαιο για τη χώρα και ανταλλάσσουμε ευχές για καλή δύναμη στη συνέχεια και υγεία.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΚΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Οι άνθρωποι στην Ήπειρο, μα και στην Αρκαδία

Έχουνε αίμα ηρωικό, παλεύουν σαν θηρία.

Επωδός

Γιατί τα κακοτράχαλα λεβέντες πάντα πλάθουν
Τη φύση ξεπεράσανε δεν έχουν τι να χάσουν.

Θα ζήσουν και με λάχανα, ρίζες και βελανίδια
Και δε φοβούνται βάσανα, ούτε θεριά και φίδια.

Θα αψηφήσουν τον καιρό, τον πάγο και το χιόνι.
Θ’ ανοίξουν πέτρα για νερό και το βουνό γι’ αλώνι.


(Μελβούρνη Μάιος 1991)

Σημ. Η Φωτό είναι του Γιάννη Παναγόπουλου από την Ευροκίνηση.
Διαβάστε περισσότερα...