Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Μεγάλη εμφάνιση του Τρικαλινού μπασκετμπολίστα Κώστα Παπανικολάου στον τελικό με τη Γαλλία.

Από τις καλύτερες μέρες ήταν αυτή η προχθεσινή για τον Τρικαλινής καταγωγής (Διαλεχτό) Κώστα Παπανικολάου. Ο Κώστας κατάφερε να γίνει ο MVP, πολυτιμότερος παίχτης στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που έγινε στη Ρόδο, κατακτώντας βέβαια και το τρόπαιο η Ελληνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Παπανικολάου για να μας μιλήσει για τον τελικό με τη Γαλλία, την Εθνική και για τη δικιά του πορεία. Διαβάστε περισσότερα...

Η Ε.Ο.Δ. ανέλαβε την ασφάλεια των αγώνων Mountain Bike & Run Cup που έγιναν στην πανέμορφη Ελάτη Τρικάλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-7-2009
Η ΕΟΔ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ MOUNTAIN BIKE KAI ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μετά από αίτημα της διοργανώτριας αρχής, αναλαμβάνει την ασφάλεια του τελικού αγώνα mountain bike και του ορεινού αγώνα δρόμου οι οποίοι αμφότεροι θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην ορεινή περιοχή της Ελάτης και του Περτουλίου.
Για τις ανάγκες των δύο αγώνων θα στηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου κινητή βάση ετοιμότητας και συντονισμού επιχειρήσεων επανδρωμένη από μέλη της ΕΟΔ και εφοδιασμένη με διασωστικό εξοπλισμό και υλικά πρώτων βοηθειών, ενώ μέλη της ομάδας με ποδήλατα και μηχανές θα βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών των αγώνων για την ασφάλεια των διαγωνιζομένων.
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι, για να τις χορτάσουν οι άπιστοι Θωμάδες…

Μην είστε δύσπιστοι. Οι φωτό δεν είναι προϊόν μοντάζ, αλλά κανονικές… Όποιος κυκλοφορούσε έξω εκείνη την ώρα, σίγουρα κατάλαβε γιατί τα θερμόμετρα έδειχναν 47 και 48 βαθμούς Κελσίου! Αυτό είναι λίγο δύσκολο να σας το περιγράψουμε το πώς αισθανθήκαμε εμείς. Ούτε αναπνοή δεν μπορούσες να πάρεις. Σίγουρα σταθήκαμε και τυχεροί που στη συγκεκριμένη στιγμή, ο φωτογραφικός φακός έπιασε αυτό το 48άρι, μάλλον ήταν το αποκορύφωμα του καύσωνα. Μπορεί το επίσημο θερμόμετρο στο φρούριο να έδειξε 43 βαθμούς, γιατί εκεί είναι λίγο πιο ψηλά και έχει γύρο δέντρα, στην πλατεία όμως, υπήρχε διαφορά. Όσο μπορούσε κανείς βέβαια να την αισθανθεί. Άντε και του χρόνου… Διαβάστε περισσότερα...

Αυλαία στην Ελάτη με θρίαμβο Ηλία και Καμπουρόπουλου

Αυλαία στην Ελάτη με θρίαμβο Ηλία και Καμπουρόπουλου
Με άνετη νίκη των πρωταγωνιστών του Κυπέλλου Περικλή Ηλία και Αλέξη Καμπουρόπουλου στην ορεινή ποδηλασία και το ορεινό δρόμο αντοχής αντίστοιχα, έκλεισε το Mountain Bike & Run Cup στην πανέμορφη Ελάτη Τρικάλων. Το Mountain Bike & Run Cup με συνολική συμμετοχή 1144 αθλητών από οκτώ χώρες, μετά από επτά αγώνες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησο και σε ένα διάστημα μεγαλύτερο από πέντε μήνες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Στον μεγάλο φετινό τελικό συμμετείχαν 178 αθλητές από πέντε χώρες δίνοντας έναν ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο στο κλείσιμο της μεγαλύτερης διοργάνωσης αυτού του τύπου στην χώρα μας. Αθλητές και θεατές έφυγαν κατενθουσιασμένοι από την διοργάνωση αλλά και την φιλοξενία που τους επεφύλαξε η καταπράσινη Ελάτη και οι κάτοικοί της.
Στον αγωνιστικό τομέα Ο Έλληνας πρωταθλητής τα τελευταία πέντε χρόνια στην ορεινή ποδηλασία και νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη, Περικλής Ηλίας, επικράτησε άνετα αφού ξέφυγε από το πρώτο χιλιόμετρο συνοδευμένος από τους δύο Ουκρανούς συναθλητές του Ρισένκο και Τιταρένκο στην επαγγελματική ομάδα ISD της οποίας είναι μέλος από πέρυσι, και τερμάτισε μαζί τους χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Παττές αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι σε ανοδική πορεία, αφήνοντας πίσω του τους Αθανασιάδη και Τζούρτζιτς, πρωταθλητές Κύπρου και Σερβίας αντίστοιχα αλλά και τον Τούρκο φετινό δευτεραθλητή Χαλίλ Κορκμάζ.
Στην τελική γενική κατάταξη ο Ηλίας με 980 βαθμούς τερμάτισε άνετα πρώτος ενώ μεγάλες μάχες έγιναν για τις πρώτες θέσεις σε αρκετές από τις εννέα συνολικά κατηγορίες. Σε δύο κατηγορίες οι νικητές κέρδισαν την φανέλα στον τελικό, ενώ στις υπόλοιπες έξι η φανέλα έμεινε στους πρωτοπόρους της κατηγορίας. Συγκεκριμένα στην κατηγορία εφήβων ο Νίκος Ταχόπουλος κράτησε την φανέλα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, κάτι που επίσης συνέβη και με τον Ροβάκη Δημήτρη, πρωτοπόρο στην κατηγορία 30-39 αλλά και στη γενική κατάταξη ανεξαρτήτων, αλλά και την πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Γυναίκες Ελένη Διακάκη. Στις κατηγορίες 19-29 και 50+ οι δύο τελικοί νικητές Θοδωρής Πετρίδης και Νίκος Μουρέλλος κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον τελικό. Στις υπόλοιπες κατηγορίες ο Γιάννης Διττόπουλος υπερασπίστηκε κατά τον καλύτερο τρόπο τον περσινό του τίτλο στην κατηγορία 40-49 ενώ ο Ανδρέας Ζενέτος και η Βάσω Λαζοπούλου ήταν πρώτοι στις κατηγορίες junior open και open γυναικών αντίστοιχα.
Στον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής ο Αλέξης Καμπουρόπουλος τερμάτισε για πέμπτη φορά πρώτος με πολύ μεγάλη άνεση και κατέκτησε με 1000 βαθμούς τον τίτλο του καλύτερου δρομέα της διοργάνωσης. Δεύτερος στην γενική κατάταξη αλλά πρώτος στην κατηγορία 40-49 τερμάτισε ο Κώστας Παπανικολάου ενώ στην τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Φώτης Αντωνόπουλος.
Στην ειδική γενική κατάταξη του Bike & Run, για όσους συμμετείχαν στους αγώνες ορεινού δρόμου αντοχής αλλά και ορεινής ποδηλασίας ο Αλέξης Καμπουρόπουλος κέρδισε ακόμη έναν τίτλο σαν τον πληρέστερο αθλητή της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας 1493 βαθμούς.
Ο Δήμαρχος Αιθήκων κύριος Κώστας Μπατατόλης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την διοργάνωση και πως ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός ώστε η διοργάνωση να γίνει θεσμός που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους αθλητές τα επόμενα χρόνια.
Η OUTSPORTS ευχαριστεί τον Δήμο Αιθήκων, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, καθώς και το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Με τη λήξη της διοργάνωσης του Mountain Bike & Run Cup η OUTSPORTS επιθυμεί επίσης να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης την Ι. Τζωρτζόπουλος ΕΠΕ αντιπρόσωπο των εταιρειών Gitane και IXS στην Ελλάδα, την SPORTING ΑΕ αντιπρόσωπο της PowerBar, την Fitsn.gr, την Gatorade, την Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε. αντιπρόσωπο της Shimano, την ANDREAS STIHL ΑΕ., την INTERLIFE ασφαλιστική, την ΕΤ3 και τα περιοδικά ΜΒΙΚΕ, RUNNER και Εναλλακτικός Τουρισμός. Για τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα αλλά και την τελική γενική κατάταξη του Διεθνούς Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας Outsports για το 2009 μπορείτε να τα ενημερωθείτε στη διεύθυνση http://www.outsports.gr/
Οι φωτογραφίες είναι δημοσιευμένες στη σελίδα του FB του Thomas Mittas και φέρουν την υπογραφή www.go-mrp.com
Διαβάστε περισσότερα...