Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ο MVP του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ νέων, είναι Τρικαλινός.

Διαβάστε το σημερινό σχετικό ρεπορτάζ του Γρηγόρη Καραμπούλα από την εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ» των Τρικάλων.
Το ότι η Εθνική νέων βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης το γνωρίζετε.
Το ότι κορυφαίος παίκτης του τουρνουά είναι ο Κώστας Παπανικολάου και αυτό το ξέρατε.

Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ

Το ότι όμως ο Κώστας είναι δικό μας παιδί το ακούγαμε φιλολογικά αλλά δεν το γνωρίζαμε με σιγουριά. Και όμως ο mvp της Ρόδου, στα πόδια του οποίου πέφτουν πλέον οι προτάσεις σαν νεράκι είναι Τρικαλινός και το νιώθει. Κατάγεται από το Διαλεκτό ενώ η μητέρα του είναι από την Φωτάδα.
Η «ΕΡΕΥΝΑ» επικοινώνησε με τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος δήλωσε: «Μέσα σε μια μέρα καταφέραμε να γίνουμε ομάδα καθώς μαζευτήκαμε μετά το παγκόσμιο στην Νέα Ζηλανδία. Μας περίμεναν πέντε συμπαίκτες μας στην Ρόδο και ενσωματωθήκαμε εφτά παιδιά στην ομάδα. Ότι κατακτήσαμε το τουρνουά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας που μας έκανε ομάδα μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Το να σε σταματά ο κόσμος και να σου λέει συγχαρητήρια είναι συγκλονιστικό. Καταλαβαίνεις ότι έκανες κάτι πολύ σπουδαίο για την χώρα».
Είσαι ευχάριστα προβληματισμένος για την επόμενη ημέρα;«Εγώ είμαι παίκτης του Άρη. Έχω ένα συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εφόσον δεν έχει γίνει κάποια πρόταση δεν έχω λόγω να σκέφτομαι ότι ακούγεται. Φέτος υπήρξε μια κρούση από τον ΑΣΤ και τον κ. Αγγέλου. Ήθελα να έρθω στα Τρίκαλα αλλά εφόσον ο Άρης μου υποσχέθηκε χρόνο συμμετοχής δεν έχω λόγο να φύγω».
Όσο για τον αν αισθάνεται Τρικαλινός ο Παπανικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να μην μεγάλωσα στα Τρίκαλα αλλά είναι μέσα στην κάρδια μου. Κάθε φορά που βρίσκω ένα μικρό χρονικό διάστημα, έρχομαι στα Τρίκαλα. Επειδή δεν έζησα στον τόπο από πού κατάγομαι το έχω σαν απωθημένο. Όλοι μου οι συγγενείς είναι στα Τρίκαλα και με την πρώτη άδεια θα προσπαθήσω να τους επισκεφτώ». Να σημειώσουμε ότι ο Παπανικολάου μεγάλωσε στα Γρεβενά λόγω επαγγέλματος του πατέρα του.

«Υπέροχα συναισθήματα»
Ο θείος του Κώστα, Στέργιος Κυριάκος βρέθηκε στην Ρόδο με την γυναίκα του Στέλλα Γκουλιοπούλου, τον Σωτήρη Ζησόπουλο και την γυναίκα του Ευθυμία Στρίβα οι οποίοι ταξίδεψαν από τα Τρίκαλα, ειδικά για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της Εθνικής Νέων Ανδρών και τον δικό τους Κώστα που τους έκανε υπερήφανους.
Ο Στέργιος Κυριάκος ο οποίος είναι αδερφός της μητέρας του Παπανικολάου, τόνισε στην «ΕΡΕΥΝΑ»: «Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά της Εθνικής να σηκώνουν το κύπελλο και για μένα ήταν η αποκορύφωση όταν ο ανιψιός μου Κώστας ανακοινώθηκε ως ο κορυφαίος του τουρνουά. Δεν είναι μόνο ότι ανακοινώθηκε και στην καλύτερη πεντάδα. Ο Κώστας είναι ένα φοβερό παιδί. Σαν ταλέντο δεν χρειάζονται σχόλια και είμαι υπερήφανος που ένα μέλος της οικογενείας μου σήκωσε ψηλά την Ελληνική σημαία».
Οι συγγενείς του Κώστα μας μετέφεραν και την ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά των γιαγιάδων Ελένης Παπανικολάου και Μαρίας Κυριάκου και του παππού Αχιλλέα Κυριάκου.

«Απερίγραπτη χαρά»
Φυσικά από κοντά του δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι γονείς του Κώστα, ο Θανάσης και η Κατερίνα Παπανικολάου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία η μητέρα του Κώστα μας τόνισε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για ένα γονιό να βλέπει το παιδί του να ανεβαίνει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και φυσικά να τιμά την χώρα του με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την χαρά μας».

"Μεγάλη τιμή"
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων τελείωσε αλλά το… δύσκολο καλοκαίρι για τον Κώστα Παπανικολάου συνεχίζεται. Και αυτό γιατί ο νεαρός διεθνής θα πάρει άλλη μια… προαγωγή και θα συνεχίσει με την Εθνική Ανδρών. Κούραση μπορεί να υπάρχει αλλά παράλληλα υπάρχει και διάεθεση από τον νεαρό παίκτη για να αγωνιστεί και στη… μεγάλη ομάδα. Η κλήση του στην Εθνική ανδρών είχε "διαρρεύσει" πριν από λίγες μέρες, αλλά χθες έγινε και επίσημη.
Για το γεγονός αυτό μίλησε στο basketblog o Τρικαλινός άσος: "Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για μένα αυτή η κλήση. Τα συναισθήματα; Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά", ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: "Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο για να δικαιώσω την επιλογή του τεχνικού επιτελείου".
Η κούραση μπορεί να είναι δεδομένη, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου δεν δείχνει να… κουράζεται: "Κούραση υπάρχει. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα κάτι διαφορετικό. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική Ανδρών το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να ανταποκριθώ, ότι θέλω να βοηθήσω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω όχι σε μια τέτοια κλήση. Νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορούσε. Είναι πολύ μεγάλη τιμή".
Σημ. Οι λεζάντες θα προστεθούν μετά.
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά στο δήμο Καλλιδένδρου.

Αύριο το βράδυ (Πέμπτη 30-7-2009), ο δήμος Καλλιδένδρου διοργανώνει μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά στο γήπεδο του Βαλτινού, με τη συμμετοχή πολυμελούς ζωντανής ορχήστρας, αποτελούμενη από γνωστούς τραγουδιστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο χώρο θα υπάρχουν καντίνες με αναψυκτικά και ποτά και θα ψήνονται σουβλάκια και λουκάνικα. Οι καντίνες θα λειτουργούν υπ’ ευθύνη των ποδοσφαιρικών σωματείων του δήμου Καλλιδένδρου.
Ο φακός του «ΤρίκαλαΟΛΑ» θα είναι εκεί για να καλύψει την εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική επιχείρηση στήθηκε στον Όλυμπο για τη μεταφορά των συντριμμιών ελικοπτέρου.

Μία διαφορετική επιχείρηση και όχι για διάσωση αυτή τη φορά, έγινε στον Όλυμπο. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Τρικάλων κ. Βασίλη Ντόβα γι’ αυτή την επιχείρηση, στην οποία συμμετύχε και ο ίδιος, μαζί με άλλα μέλη της Ε.Ο.Δ.
Μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), χθες 28 Ιουλίου στον Όλυμπο. Μέλη της ΕΟΔ με ειδικό εξοπλισμό και του Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ) του στρατού, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Chinook στο οροπέδιο της Σκούρτας σε υψόμετρο 2200 μέτρα, προκειμένου να παραλάβουν ένα ιδιωτικό ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2008, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ενός Βούλγαρου ορειβάτη.
Προκειμένου να γίνει εφικτή και ασφαλέστερη η μεταφορά του, το ελικόπτερο τεμαχίστηκε σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια η καμπίνα του παραλήφθηκε από το Chinook ως εξωτερικό φορτίο, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του σκελετού φορτώθηκαν μέσα στο ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο του Λιτοχώρου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δυσχέραιναν τις διαδικασίες και χρειάστηκε να γίνει δεύτερη προσπάθεια, προκειμένου το Chinook να μπορέσει να προσγειωθεί στο οροπέδιο.
Ήταν η δεύτερη φορά που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο στην περιοχή του Ολύμπου, αφού το 1995 έγινε αντίστοιχη ανεπιτυχής προσπάθεια για τη μεταφορά ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε καταπέσει στο Οροπέδιο των Μουσών τον Ιούλιο του 1995 κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ορειβάτη.
Διαβάστε περισσότερα...