Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Προστέθηκε το 1ο μέρος του βίντεο με τον Κώστα Καραφώτη.

Προστέθηκε στο You tube το 1ο μέρος του βίντεο με τον Κώστα Καραφώτη από το ΑΡΙΩΝ στα Τρίκαλα 1-8-09. Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/YB8IpUo5tlo Διαβάστε περισσότερα...

Ούτε στα Στουρναρέϊκα δεν έγινε το πανηγύρι λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Αναζωογονητική η βροχή που έπεσε σε πολλά μέρη των Τρικάλων, χάλασε όμως τα πανηγύρια. Έτσι και στα όμορφα Στουρναρέϊκα, του δήμου Πινδέων Τρικάλων, την Παρασκευή το βράδυ (14-8-09) έβρεξε κι έτσι δεν έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι. Ο κόσμος βρήκε στέγη στις ψησταριές και στις καφετέριες του χωριού. Ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου το βράδυ, συνέβη πάλι το ίδιο. Η ηλιαχτίδα όμως που έπεσε το πρωί, ήταν αρκετή για να γίνει η Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, στο γραφικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το εκκλησάκι ήταν κατάμεστο από κόσμο, παρουσία των τοπικών αρχών και του δημάρχου Πινδέων κ. Λάκη Παντέρα. Από τη θεία λειτουργία, δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια ο δάσκαλος, αρθρογράφος και ψάλτης κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.
Το πολύ καλό φωτογραφικό υλικό, είναι από του συνεργάτη του trikalaola Λευτέρη Ασπρούδη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κυρ Βασίλης ετών 78 και η Φλορέτα του 40

Και ποιος δεν ξέρει τον κυρ Βασίλη Σουλιώτη στα Τρίκαλα. Άμα κυκλοφορείς 40 χρόνια με το ίδιο μηχανάκι στα Τρίκαλα, όλοι κάποια στιγμή θα σε δούνε. Και τι μηχανάκι… Φλορέτα (Floreta) 50άρα (που μοιάζει για 125) ακριβώς 40 χρονών, μοντέλο του ’69 παρακαλώ. Δε νομίζουμε να κυκλοφορεί κανείς άλλος στην Ελλάδα, με μηχανάκι φλορέτα μοντέλο του 1969. Οι φλορέτες κυριαρχούσαν τις δεκαετίες του ‘60 και του ’70, γράφοντας ιστορία. Τον συμπαθή κ. Βασίλη Σουλιώτη, τον συναντήσαμε σήμερα το πρωί, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, την ώρα που πάρκαρε την αγαπημένη του φλορέτα δίπλα στο ποτάμι. Το κράνος του που είναι εξίσου παλιό, το χάρισε ένας φίλος του τροχονόμος και πάντα νόμιμος, το φοράει ανελλιπώς και πριν ακόμη γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα της τροχαίας. Όταν τον σταματάνε από μακριά οι τροχονόμοι για να κάνουν έλεγχο, μόλις τον βλέπουν από κοντά τον αφήνουν να φύγει, ξέροντας πως ο κ. Βασίλης είναι καθόλα νόμιμος. Η ιδιαιτερότητα του θέματος είναι, πως ο κ. Βασίλης είναι 78 χρόνων, κυκλοφορεί με φλορέτα καλοσυντηρημένη μοντέλο του ’69 και έχει διαμορφώσει έτσι το μηχανάκι του, που παρόμοιο δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Ο κ. Βασίλης μας έχει πει πολλές ιστορίες για την αγαπημένη του Φλορέτα, τις οποίες θα παρουσιάσουμε άλλη στιγμή σε αναλυτικό ρεπορτάζ, αποκλειστικά από το trikalaola. Παρακαλείται ο δήμαρχος Τρικάλων ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, όταν ο κ. Βασίλης θα αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, να πάρει τη φλορέτα για αντίκα στο δημαρχείο. Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της ορειβατικής εξόρμησης του Ο.Π.Ο.Π. στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά το πρόγραμματα έχει ως εξής:
• 27/08/2009 Πέμπτη ώρα 23:00. Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πύλης.
Ώρα 23:30 αναχώρηση από Πύλη.
• 28/08/2009. Παρασκευή (ξημερώματα) άφιξη στο Borovets και απευθείας αναχώρηση - πεζοπορία (3, 5h περίπου) έως το καταφύγιο Μουσάλα (2.400 μ.).
Τακτοποίηση στο καταφύγιο και ελεύθερος χρόνος.Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.
• 29/08/2009 Σάββατο ώρα 05:00. Αφύπνιση, πρωινό 05:30.
Αναχώρηση για πεζοπορία προς την κορυφή Μουσαλά (2925 μ.).
Απόγευμα επιστροφή στο Borovets και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής με ημιδιατροφή.
Ελεύθερος χρόνος το βράδυ και διανυκτέρευση στο Borovets.
30/08/2009 Κυριακή ώρα 09:30. Αναχώρηση για Πύλη. Άφιξη Απόγευμα Κυριακής στην Πύλη.
Πληροφορίες: Βασιλείου Περικλής (6974330551) Καραμπέρης Χάρης (6979733444)
Οδηγός: Γκένας Παναγιώτης.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος και σε περίπτωση αδικαιολόγητης παρέκκλισης από πλευράς τους, ο σύλλογος θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα χωρίς να φέρει καμιά ευθύνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ξεχνάνε το χωριό τους οι Γαρδικιώτες και στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου δίνουν πάντα το παρόν.





Δεν ξεχνούνε το χωριό τους και την παράδοση στο Γαρδίκι Τρικάλων. Κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου δίνουν όλοι το παρόν και το χωριό κατακλύζεται από κόσμο. Φέτος όμως γλέντι δεν έγινε, διότι ο καιρός τα χάλασε με τη βροχή που έριξε, αλλά και η απώλεια ενός γνωστού ανθρώπου από το Γαρδίκι. Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του συγχωριανού τους, δεν πραγματοποίησαν το χορό, που κάθε χρόνο ανελλιπώς κάνουν στην πλατεία του χωριού και με τη συμμετοχή των γερόντων. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία, όπως φαίνεται και στις φωτό, αλλά τα όργανα δεν έπαιξαν. Όσο για τα αυτοκίνητα, δε γίνεται λόγος, για να παρκάρεις έπρεπε να πας στον Ασπροπόταμο. Στο χώρο της πλατείας, ο γυναικείος συνεταιρισμός Γαρδικίου, η «Ανεμώνα», λειτούργησε καντίνα, όπου πρόσφερε διάφορα εδέσματα παραγωγής του. Φυσικά δεν έλειψαν οι όμορφες παρουσίες, που δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο πανηγύρι, όπως φαίνεται και στις φωτό που μας έστειλε ο συνεργάτης μας Γιώργος Ζαρογιάννης.

Άντε και του χρόνου καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα...