Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Όχι στον περιφερειακό, ναι στην παράκαμψη Φαρκαδόνας

Είπε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΠΡΟΤΕΚ Α.Ε» κ. Γαντζούλας.
Της Αφροδίτης Νανάκη
Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε χθες στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΠΡΟΤΕΚ Α.Ε» κ. Γαντζούλας, στην πρόταση που εδώ και αρκετό καιρό του έχει γίνει για να αναλάβει την αποπεράτωση του περιφερειακού δακτύλιου της πόλης των Τρικάλων (από τον μύλο του Τσαγκάδα μέχρι το δέλτα Καλαμπάκας).Ο κ. Γαντζούλας (του οποίου η εταιρεία ήταν η δεύτερη στη σειρά επιλογής, μετά την DI-ES η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη) αρνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια να αναλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες που απομένουν για να δοθεί στην κυκλοφορία ο συγκεκριμένος δρόμος, αφού προηγουμένως έκρινε ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο για την κατασκευαστική επιχείρησή του. Σε αντίθεση με την παράκαμψη της Φαρκαδόνας που έδωσε θετική απάντηση (είχε ξεκινήσει να την κατασκευάζει και αυτή η DI-ES).
Επαναδημοπράτηση
Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Τρικκαίων αναζητούν τρόπους για την ολοκλήρωση των εργασιών στην δυτική παράκαμψη της πόλης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ταμήλο το επόμενο βήμα θα γίνει από την Περιφέρεια η οποία θα αναζητήσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ (από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το Υπουργείο Εσωτερικών κ.α.) προκειμένου να γίνει η επαναδημοπράτησή του.«Ο περιφερειάρχης πρότεινε αρχικά να εξασφαλίσουμε το ποσό του 1 εκατ. προκειμένου να ολοκληρώσουμε το κεντρικό κομμάτι του δρόμου, χωρίς δηλαδή τους παράδρομους, αλλά τελικά αποφασίσαμε να βρεθεί όλο το ποσό για να μπορέσουν να ξεκινήσουν και να γίνουν όλες οι εργασίες» υπογράμμισε ο κ. Ταμήλος.Να υπενθυμίσουμε πως η δημοπράτηση θα γίνει σε τρεις φάσεις:-η πρώτη θα αφορά στην εξασφάλιση χρημάτων από την Περιφέρεια για τον Δήμο Τρικκαίων προκειμένου να αποπερατωθούν οι εργασίες στον κεντρικό δρόμο, να τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και να ηλεκτροφωτιστεί -η δεύτερη περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του τμήματος από τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το δέλτα Καλαμπάκας -και η τρίτη προβλέπει την κατασκευή των παράπλευρων (αγροτικών) δρόμων.Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος.
Πηγή: ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Πιαλείων.

ΛΙΛΗ -Δ.Δ.ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ Δευτέρα 24/08/2009 και ώρα 21:00 µ.µ. στην κεντρική πλατεία του Λιλή , Θεατρική Παράσταση, <<Μαρουσιάννα -Το κορίτσι της Πίνδο>> από το θέατρο Μπιλιάλη.
Δ.Δ. ΠΙΑΛΕΙΑΣ Τρίτη 25/08/2009 και ώρα 21:00 µ.µ. στην κεντρική πλατεία της Πιαλείας, Θεατρική Παράσταση, «Μαρουσιάwα -Το κορίτσι της Πίνδου» από το θέατρο Μπιλιάλη.
Δ.Δ. ΦΗΚΗΣ Σάββατο 05/09/2009 και ώρα 20:30µ.µ. στον προαύλιο χώρο του Δηµοτικού Σχολείου Φήκης, Μουσική Βραδιά.
Δ.Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ Παρασκευή 11/09/2009 και ώρα 20:30 µ.µ.στην κεντρική πλατεία του Ελευθεροχωρίου, Λαϊκή Βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα διαχειριστή του trikalaola

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει σε παλαιότερη δημοσίευση, το trikalaola.blogspot.com γίνεται σε λίγο χρονικό διάστημα και trikalaola.gr όπου τώρα είναι υπό κατασκευή. Με τη δικιάς σας συμβολή και αποδοχή, θα προσπαθήσουμε η σελίδα να είναι όσο γίνεται αρεστή. Στα πλαίσια σχεδιασμού της νέας σελίδας, θα υπάρχει η κατηγορία Κυνήγι – Ψάρεμα. Γνωρίζοντας πως στα Τρίκαλα, υπάρχουν πολλοί κυνηγοί και πολλοί ερασιτέχνες ψαράδες, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κατηγορία, όπου θα μπορείτε να στέλνετε τα θέματά σας τις φωτογραφίες σας και τα βίντεο, τα οποία θα δημοσιεύονται όλα. Από τώρα μπορείτε να στέλνεται το υλικό που επιθυμείτε στο e-mail: salepisn@otenet.gr ή αφήστε το μήνυμά σας στο κιν: 6976658568. Αν οι φωτογραφίες σας δεν είναι σε ψηφιακή μορφή, θα έρθουμε να τις πάρουμε εμείς από το χώρο σας. Στο trikalaola θα μπαίνουν και παλαιές φωτό, ακόμη και ιστορικές ασπρόμαυρες.
Περιμένουμε αύριο τις πρώτες σας φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα κυνηγιού, όπου θα τις αναρτήσουμε στο trikalaola.
Φιλικά
o διαχειριστής του trikalaola
Νίκος Σαλέπης
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει αύριο η νέα κυνηγετική περίοδος

Έτοιμοι για την πρώτη τους εξόρμηση είναι οι κυνηγοί των Τρικάλων και όλης της χώρας. Αύριο (20-8-09) πρωί-πρωί με την αυγούλα, θα ακουστούνε οι πρώτες τουφεκιές. Τα θηράματα που θα μπορούν να θηρεύσουν σε πρώτη φάση οι κυνηγοί, είναι το ορτύκι και το τρυγόνι. Οι περιορισμοί και η αρχή της περιόδου για άλλα θηράματα, έχουν ενημερωθεί βέβαια οι κυνηγοί. Ο φακός του trikalaola βρέθηκε σήμερα στον κυνηγετικό σύλλογο Τρικάλων, όπου συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό η έκδοση των αδειών θήρας, καθώς οι περισσότεροι κυνηγοί, έχουν αφήσει την τελευταία στιγμή την έκδοση άδειας. Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι το 2431026396.
Η σύνθεση του Δ.Σ. του Κ.Σ. Τρικάλων:
Πρόεδρος: Χρήστος Ρουσιαμάνης
Αντιπρόεδρος: Απόστολος Μεσιακάρης
Γραμματέας: Ιωάννης Σχορετσιανίτης
Ταμίας: Θέμης Τσόγιας
Κοσμήτορας: Νέστωρας Παπαδημητρίου
Μέλη: (με α.σ.) Γεώργιος Αθάνατος, Χρήστος Γεωργολιός, Δημήτριος Ιακωβάκης και Γεώργιος Κοσμάς.

Δείτε το σχετικό βίντεο, μέσα από το You Tube, σε ανάλυση 640X480, με τη δήλωση του Προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστου Ρουσιαμάνη.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στη γέφυρα Πηνειού στο Βαλομάνδρι.

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, γίνονται αυτές τις ημέρες στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι. Το έργο γίνεται με παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι εργασίες αυτές θα πρέπει να γίνουν, για να υπάρξει καλύτερη θωράκιση της περιοχής από τις πλημμύρες του Χειμώνα. Συγκεκριμένα (όπως δείχνουν οι φωτό και το βίντεο): Θα υπάρξει διάνοιξη της βασικής κοίτης του Πηνειού, περίπου 150 μ. πάνω από τη γέφυρα και άλλα τόσα κάτω από τη γέφυρα, για να απορροφά μεγαλύτερο όγκο νερού. Τα μπάζα από τη διάνοιξη, μεταφέρονται 500 μ. πιο πάνω, στο ανάχωμα από Βαλομάνδρι προς Φωτάδα. Θα επεκταθεί το ανάχωμα, μέχρι και 200 μ. περίπου Ανατολικά του γηπέδου Φωτάδας (πίσω από τον κλωβό θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων) και θα ενισχυθεί το υπάρχον. Στο σημείο αυτό, είχε σπάσει τον περασμένο Γενάρη (22-1-09), το χαμηλό ανάχωμα, με τη μεγάλη πλημμύρα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...