Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Άστραψε και βρόντηξε σήμερα στην Παναγία Σπηλιώτησσα Αγράφων.

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι (30-8-09) στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Σπηλιάς Αγράφων.
Περισσότερες εικόνες μαζί με το σχετικό κείμενο αύριο.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/v6mKsnIj2mg
Διαβάστε περισσότερα...

Προσκύνημα στον Αϊ Γιάννη στον Πρόδρομο Τρικάλων.

Ανήμερα του Αϊ Γιαννιού (χθες 29-8-09), πανηγύριζε ο Αϊ Γιάννης, το γραφικό εξωκκλήσι, στα ριζά του Κόζιακα, πριν το χωριό Πρόδρομος Τρικάλων. Από πολλά μέρη των Τρικάλων και από όλη τη Θεσσαλία, εκατοντάδες επισκέπτες ήρθαν να προσκυνήσουν τον Αϊ Γιάννη. Την παραμονή (28-8-09), τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Ιατρίδη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Ανήμερα τ’ Αϊ Γιαννιού χθες, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργεία μετ’ αρτοκλασίας, παρουσία πλήθους προσκυνητών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μοιράσθηκε η καθιερωμένη φιλοξενία, παραδοσιακή φασολάδα. Στις χθεσινές φωτό, φαίνεται ο μοναδικός περιβάλλοντας χώρος της εκκλησίας, που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με πάρα πολύ μεράκι και φαντασία.
Όσο για τα ελάφια και το τι σχέση έχουν αυτά με την εκκλησία, θα κάνουμε άλλη στιγμή ένα αναλυτικό ρεπορτάζ, με τη βοήθεια του ιερέα της εκκλησίας, Πατέρα Νικόλαο Αργυρίου, που μας το υποσχέθηκε.
Διαβάστε περισσότερα...

Τσειτσάνια 2009. 11ος διαγωνισμός τραγουδιού.

Τελείωσε πριν μισή ώρα, μία ακόμη βραδιά τραγουδιού, αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη. Στο ανοιχτό θέατρο του φρουρίου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε απόψε (29-8-09), ο 11ος διαγωνισμός τραγουδιού, που παρουσίασε ο μοναδικός στο είδος, Αλέξης Κωστάλας. Στο ρεμπέτικο πρόγραμμα ήταν η Αρχόντισσα Μαριώ.
Δείτε μερικές φωτό από την αποψινή εκδήλωση και οι υπόλοιπες φωτό θα αναρτηθούνε άλλη στιγμή.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...