Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Άλλος για Hong Kong


Κανένα πρόβλημα το πληρωμένο sex λένε οι έφηβες του Χονγκ Κονγκ
Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη 24χρονου στο Χονκ Κονγκ, ο οποίος δολοφόνησε 16χρονη που γνώρισε μέσω Διαδικτύου, έρευνα που συμμετείχαν 600 έφηβες από 12 ως 20 ετών, σοκάρει την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία στις τρεις έφηβες στο Χονγκ Κονγκ θα σκεφτόταν την πιθανότητα να κάνει σεξ για να κερδίσει χρήματα, ενώ, το 34% δήλωσε πως θα μπορούσε να θεωρήσει το «πληρωμένο ραντεβού» ως πλήρη απασχόληση.Το 60% δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο "στόχος" για γρήγορα χρήματα, ενώ το 23% επισήμανε πως θα το έκανε μόνο για σεξουαλική απόλαυση.
Πηγή: foreignpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κους-κους: Ποια γνωστή κυρία άλλαξε παπούτσια εν μέσω εκδήλωσης Τσιτσανείων;

Βέβαια υπήρχε λόγος που τα άλλαξε. Απλώς από το πρώτο ζευγάρι, είχε ξεκολλήσει το τακούνι και μάλιστα την ώρα που σηκώθηκε να χορέψει, έτσι ξαναέκατσε απογοητευμένη. Ώσπου να έρθει το δεύτερο ζευγάρι, τελείωσε τα ρεμπέτικα η Μαριώ.
Ορίστε τι κάνατε, εκεί που θα ξεσηκώνατε τον κόσμο να χορέψει, σας χάλασε το τακούνι, τελείωσε και η καημένη η Μαριώ το πρόγραμμα χωρίς να σηκωθεί το πλήθος να χορέψει. Γι’ αυτό καλή μου κυρία, την άλλη φορά να πάρετε μια logo στιγμής μαζί σας.
Νομίζετε ότι σας λέμε ψέματα, ότι έγινε πράγματι έτσι η φάση; Ρωτήστε την ίδια…
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα αξέχαστο τριήμερο στη Βουλγαρία με τον Ορειβατικό Όμιλο Πύλης Τρικάλων.

Την κορυφή Μουσαλά με τα 2.925 μ. της Βουλγαρίας, πάτησαν το περασμένο τριήμερο τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. (Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης).
Του συνεργάτη μας Χάρη Καραμπέρη
Το ραντεβού ήταν στο δημαρχείο του χωριού. 32 μέλη και φίλοι του Ο.Π.Ο.Π. και 2 μέλη του oreibasia.gr. Με τα σακίδια στην πλάτη περιμένουμε το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας προς το Μπόροβιτσ της Βουλγαρίας και την ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.Λίγο πριν τις 12 το βράδυ ξεκινήσαμε, κατά τις 2 φτάσαμε στον σταθμό της Ε.Ο. Κορινό, όπου συναντήσαμε και τα 2 μέλη του Χ.Ο.Ο.Α. Κώστα και Μπέττυ.

Στη Βουλγαρία είμασταν στις 8 π.μ. περίπου. Αφού βγάλαμε μερικές φωτό, ξεκινήσαμε για το όρος Ρίλα και το καταφύγιο που θα κάναμε την διανυκτέρευση μας. Το πρώτο κομμάτι της ανάβασης ήταν δυστυχώς μέσα σε δασικό δρόμο, μιας και το μονοπάτι για τις ανάγκες του χιονοδρομικού έγινε δρόμος. Όμορφη κατά τα άλλα διαδρομή, μέσα στο πράσινο και δίπλα σε χείμαρρο με πεντακάθαρα νερά. Μετά από 4 ώρες ανάβασης φτάσαμε επιτέλους στα 2400, όπου βρισκόταν το καταφύγιο.
Τοπίο πανέμορφο, με μια λίμνη με παγωμένα νερά, που δυστυχώς όμως οι άνθρωποι τις περιοχής στο βωμό του κέρδους κάνουν ότι μπορούν για να το καταστρέψουν, αφού όλη η περιοχή θύμιζε εργοτάξιο. Πολλά σκουπίδια, παλιά καταφύγια, τεράστιες κατασκευές (για νέο καταφύγιο) και γενικά μια κατάσταση που δεν ταιριάζει σε ένα τόσο όμορφο βουνό.
Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε στις 5:30 π.μ. και αφού ετοιμαστήκαμε, ξεκινήσαμε για την κορυφή Μουσάλα στα 2.925 μ. Ευτυχώς αυτό το κομμάτι της ανάβασης δε θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Ένα πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε αλπικό τοπίο και πολλές αλπικές λίμνες. Ύστερα από 2,5 ώρες ανάβασης, περίπου τα 32 από τα 36 μέλη της εκδρομής, πατήσαμε την ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.
Σαν γενικός αρχηγός του Ο.Π.Ο.Π., θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό και οδηγό της ανάβασης Άκη Γκένα, τους φίλους μας από το Χ.Ο.Ο.Α., Κώστα, Μπέττυ αλλά και τους φίλους από το oreibasia.gr, Θάνο και Βάσια, που μας έκαναν την τιμή και ήταν μαζί μας σε αυτή την εκδρομή. Διαβάστε περισσότερα...

Τα Γαϊδούρια και οι Γαϊδούρες…

Δεν φταίνε σε τίποτα τα ζωντανά, να υποτιμούνται για χάρη των ανθρώπων. Ο χαρακτηρισμός «Γαϊδούρι», αποδίδεται σε κάποιον που δεν έχει καλή συμπεριφορά, είναι ένας ιδιότροπος χαρακτήρας, ενοχλεί τον περίγυρό του κ. α. πολλά. Στο θέμα μας, ο χαρακτηρισμός «Γαϊδούρια», είναι πολύ λίγος για να τον αποδώσουμε σε όλους αυτούς που με την έλλειψη παιδείας, την κακή τους νοοτροπία και την απερισκεψία τους, ρίχνουν τα σκουπίδια τους, δίπλα από μια πέτρινη βρύση με ιστορία, που αναβρύζει κρυστάλλινο νερό. Σ’ αυτή τη βρύση δίπλα, χέζουν και κατουράνε, όπως χαρακτηριστικά γράφει στο σημείωμα που άφησε κάποιος (ν’ αγιάσουν τα χεράκια του), που πέρασε και ήθελε να πιεί νερό. Και πώς να πιεί νερό, όταν ο περιβάλλοντας χώρος της βρύσης βρωμάει στην κυριολεξία. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει από τις αρμόδιες αρχές που ανήκει η περίφημη ιστορική βρύση (τοπικό δήμο ή Νομαρχία Καρδίτσας) «Αλλαμανή», είναι να συμμαζέψουν και να συντηρήσουν τον περιβάλλοντα χώρο της βρύσης, να βάλουν μεγάλους κάδους και να βάλουν καμιά μεγάλη πινακίδα, για τα γαϊδούρια και τις γαϊδούρες, που δε βλέπουν που πετάνε τα σκουπίδια τους…!!! Από τη βρύση «Αλλαμανή» έχουν περάσει, όχι χιλιάδες, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι και έχουν πιει νερό, πηγαίνοντας να προσκυνήσουν την αγαπημένη Παναγία Σπηλιώτησσα Αγράφων. Διαβάστε το χαρακτηριστικό σημείωμα που άφησε κάποιος άγνωστος (που σημειωτέο δεν χρησιμοποιεί το μονοτονικό σύστημα και με λίγα λάθη, που δεν έχουν σημασία) και την επιγραφή της ιστορικής βρύσης.
Υ.Γ. Το δέντρο που ήταν πίσω από τη βρύση γιατί κόπηκε; Για να έχει θέα προς τον κάμπο με φόντο τα σκουπίδια; Διαβάστε περισσότερα...