Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Λαϊκή βραδιά απόψε στο Βαλτινό Τρικάλων.

Νότες από το «Λαϊκό τετράφωνο», απόλαυσαν απόψε οι κάτοικοι στο Βαλτινό Τρικάλων. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Στην εκδήλωση έδωσε τον παρόν και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Αναμονή για το βίντεο.
Το φωτογραφικό άλμπουμ θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στο trikalaola.gr Διαβάστε περισσότερα...

Του ξιφλούτσαν, του ξισπύρσαν, του στούμπσαν και το έκαναν πίττες... το καλαμπόκι στη γιορτή του.

Βραδιά καλαμποκιού η αποψινή στον Άγιο Βησσαρίωνα (Δούσικο) Πύλης Τρικάλων. Το καλαμπόκι, μια παραδοσιακή τοπική καλλιέργεια που μεγάλωσε γενεές και γενεές, τιμήθηκε για πρώτη φορά και παρουσιάστηκε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, η επεξεργασία του, μέχρι αυτό να καταλήξει στο στομάχι. Παλιά (που οι περισσότεροι αναγνώστες τώρα το γνωρίζουν), μαζευόταν όλο σχεδόν το χωριό και βοηθούσε η μία οικογένεια την άλλη, να γίνει η συγκομιδή του καλαμποκιού από το χωράφι, μετά να γίνει το ξεφλούδισμα και το ξεσπύρισμα και στη συνέχεια να γίνει το στούμπισμα ή πήγαιναν το καλαμπόκι στο νερόμυλο για να ψιλοκοπεί. Μετά από αυτή την διαδικασία, το καλαμπόκι ήταν στο τελικό στάδιο, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στα μαγειρέματα, όπως πίτες πλαστό, μπομπότα, μπατζίνα, καλαμποκίσιο ψωμί ή αλλιώς ανηβατό, κατσαμάκι και φυσικά για τηγάνισμα κ.α. Όλα τα εδέσματα από καλαμπόκι, , τα παρασκεύασαν οι γυναίκες του χωριού και προσφέρθηκαν σε μπουφέ, όπου φυσικά έγιναν ανάρπαστα από τους δεκάδες επισκέπτες. Υπήρχαν επίσης μεγάλα καζάνια που έβρασαν τις ρόκες και ψησταριές που τις έψησαν. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, πήραν μέρος τα χορευτικά, της Κρητικής αδελφότητας Νομού Μαγνησίας το «Αρκάδι» και τα δύο χορευτικά του τοπικού συλλόγου, γυναικείο και εφηβικό. Χοροδιδάσκαλος των χορευτικών του συλλόγου, είναι ο κ. Θεόδωρος Καλογράνας. Στο τέλος χόρεψαν όλοι, με τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, με τον Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο και Θανάση Μανίκα στο τραγούδι. Στην εκδήλωση έδωσε παρουσία σύσσωμη η τοπική ηγεσία.
Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούντε οι παλιοί:
«…του μαζεύουμει, του ξυφλουδάμει, του ξισπυρίζουμει του στουμπάμει και το κάνουμε πίττες…»
Αναμονή για το βίντεο της εκδήλωσης και το άλμπουμ των φωτογραφιών θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στο trikalaola.gr Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε δύο βίντεο από ομιλίες των δύο μονομάχων Καραμανλή και Παπανδρέου.

Εκλογές έχουμε και το trikalaola θα σας βάλει λίγο στο κλίμα των ημερών. Δείτε δύο βίντεο (σε μειωμένη ανάλυση), από ομιλίες των δύο μονομάχων Καραμανλή και Παπανδρέου. Του K. Καραμανλή από την τελετή παράδοσης της Εγνατίας, στη γέφυρα του Βενέτικου ποταμού, στα Γρεβενά στις 30-5-09 και του Γ. Παπανδρέου από την προεκλογική ομιλία στη Λάρισα, για τις ευρωεκλογές, την επόμενη μέρα 31-5-09.
Θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο από το αρχείο του trikalaola.
Καραμανλής:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/1/m0dyHPvoCsw
Παπανδρέου:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/vTulGr8RbYA
Διαβάστε περισσότερα...

Τα 6 καρέ της φάσης του γκολ από τον αγώνα Κυπέλλου του Α.Ο. Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας.

Δείτε τα 6 καρέ (από κάτω προς τα πάνω) της φάσης του γκολ του Α.Ο. Τρίκαλα με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Άμα θα υπάρχουν περισσότερα γκολ, θα έχουμε λιγότερα καρέ…
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλό-γων και Ομοσπονδιών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Στον απόηχοτου 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών
Α φ ι έ ρ ω μ α
Γράφει ο συνεργάτης του trikalaola Θεσσαλός Βάιος Φασούλας
«Μη φοβάστε τους εχθρούς σας.
Σας τρέμουν όταν μαθαίνουν την ομόνοιά σας». Γ Καραϊσκάκης

Ό, τι και να γράψουμε για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Αντάμωμα Θεσσαλών, θα είναι λίγα ή θα είναι επαναλήψεις. Το πατριωτικό και επαναστατικό πνεύμα του Θεσσαλού και αείμνηστου αγωνιστή της λευτεριάς Γ. Καραϊσκάκη, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» το πέτυχε στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, γενέτειρα του μεγάλου στρατηλάτη….
Έχουμε βρεθεί σε πολλά συνέδρια αποδήμων (Τρικαλινών στην προκειμένη περίπτωση)τα οποία, για πολλούς λόγους ναυάγησαν. Εδώ όμως, όπως η μέρα η καλή φαίνεται από το πρωί, έτσι ξεκίνησε και το πρώτο Συνέδριο των Θεσσαλών με έντονα χρώματα και αέναο ζήλο, με αγάπη ανακατεμένη με νοσταλγία και πάθος και με θέματα ζηλευτά από κάθε άποψη, που οι Απόδημοι Θεσσαλοί φιλοτέχνησαν με αγάπη και μεράκι.
Το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών αποτελεί πλέον επιτυχημένο γεγονός και για την ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας και για τους απόδημους Θεσσαλούς και για τους συνδιοργανωτές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
Απόγονοι του μεγάλου στρατηλάτη Γ. Καραϊσκάκη, ο Δήμος Μουζακίου, το Τ.Σ. Μαυρομματίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, οι οποίοι φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή του Συνεδρίου δίνοντας τον καλλίτερο εαυτό τους και είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων. Ο απόηχος, φορτωμένος με ποικίλα μηνύματα, εντός και εκτός της Μητρόπολης, δεν λέει να σβήσει.
Οι παρευρισκόμενοι εκατοντάδες: Σύνεδροι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, απλοί Θεσσαλοί Πολίτες και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ 3. Δεκάδες η παρουσία των τοπικών-Θεσσαλών, Αρχόντων και Βουλευτών και η παρουσία της εκκλησίας και της πολιτείας πλαισίωσαν το Συνέδριο με τους χαιρετισμούς τους και ελπίζουμε την είσπραξη των μηνυμάτων να τη σεβαστούν.
Ειδήμονες -επιστήμονες εισηγητές - παρέστησαν με εξειδικευμένες αναφορές όπως: «Γ. Καραϊσκάκης. Σχέση με τους Φιλέλληνες και τους Έλληνες της διασποράς». Ευανθία Στηβανάκη Φιλόλογος - Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη. Ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά». Μιχαήλ Ζουμπουλάκης. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οικονομικού προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, δημοσίων και διεθνών Σχέσεων.
«Θεσσαλοί γιατροί - Γιατροί της διασποράς». Δημήτριος Α. Λάππας - Επίκουρος καθηγητής ανατομικής πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέπτης ανατομικής πανεπιστημίου Πατρών, συνεργάτης ερευνητικού κέντρου Ακαδημίας Αθηνών και υπεύθυνος μουσείων Γ. Ν. Παπανικολάου [Αθήνα] και Γ. Σκλαβούνου [Αμφίκλεια Φωκίδας].
«Περιβάλλον και ενέργεια για θέματα απορριμμάτων και υδροφόρου δυναμικού». Νικόλαος Λιάνος - Διπλωματούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Ζυρίχης.
«Θεσσαλική Παράδοση». Ευθυμία Δ. Γιώτη - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών.
«Εθελοντισμός Μεσογειακών Αγώνων Θεσσαλίας 2013». Πέτρος Τσιάρας - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2/Βάθμιας εκπαίδευσης και προπονητής ποδοσφαίρου
Ακούραστος και ασίγαστος καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γκίκας Διαμαντής.
Στην ημερήσια διάταξη με έμφαση μετέφερε τους κύριους στόχους των Δ. Σ. των Ομοσπονδιών και Συλλόγων… «που αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, η προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων και η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός των εκδηλώσεων, η επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και η στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας. Εκτός από αυτούς τους βασικούς στόχους, οι οποίοι γράφονται σε όλα τα καταστατικά όλων των θεσσαλικών οργανώσεων, η παγκόσμια συνομοσπονδία ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλότερα. Να στηρίξει και να κινητοποιήσει την ίδρυση Θεσσαλικών Συλλόγων σε περιοχές που ζουν Θεσσαλοί και δεν υπάρχουν ακόμα Θεσσαλικοί Σύλλογοι. Να στηρίξει την ομαλή αδελφική συμβίωση ή και ακόμα την συνεργασία και γιατί όχι και την ένωση Θεσσαλικών οργανώσεων σε πόλεις που σήμερα έχουμε πάνω από μια θεσσαλική οργάνωση».
Στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θεσσαλών, το οποίο έκλεισε επιτυχώς τις εργασίες του με ψηφίσματα και στόχους μεγάλων μεγεθών όπως, η μεταφορά των οστών του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη από το Ν. Φάληρο στο Μαυρομμάτι στη γενέτειρά του, την σχεδίαση ενός Παγκόσμιου προγράμματος με την επωνυμία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», με στόχο την ακόμα πλατύτερη αφύπνιση και στράτευση των αποδήμων έτσι ώστε η πίεση για την προστασία του περιβάλλοντος να έχει άμεσα αποτελέσματα και άλλα πολλά.
Εν κατακλείδι, ο γράφων, και από αυτή τη θέση, επιθυμεί να ευχαριστήσει ακόμα μια φορά θερμά και από καρδιάς την «Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών - Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» για τη τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στις 22 Αυγούστου 2009 στο Μαυρομμάτι Μουζακίου.
Εύχομαι όλες οι προσπάθειές σας να καρποφορήσουν στο ακέραιο. Στο επόμενο Συνέδριο να δούμε ακόμα περισσότερες Θεσσαλικές Οργανώσεις-Συλλόγους από ολόκληρο το φάσμα των Πέντε Ηπείρων και τα μηνύματά σας να βρούνε αποδέκτες. Στους χαλεπούς καιρούς μας, ο Πολιτισμός…, «στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας…, όπως αναφέρεστε, όπου και όπως αυτός προβάλλεται, μένει ακούραστος συνοδοιπόρος, άγρυπνος φύλακας και μηνύει:
«Οι ελπίδες για την διαφύλαξη του απανταχού ελληνισμού
και του πολιτισμού δεν πρέπει να χάνονται, όσο λίγες κι αν είναι,
όταν σκοπός της γίνεται:
Η μεταμόρφωσή μας σε τσοπαναραίους και δραγάτες·
και για τα πρόβατά μας και για τα χωράφια μας…»
Βάιος Φασούλας
Τρίκαλα, 01 Σεπτέμβρη 2009
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση Διάσωσης στον Όλυμπο με ένα νεκρό αναρριχητή.

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση ενός 22άχρονου Βρετανού αναρριχητή, ονόματι Michael Stephen Wright, στήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 3-9-09 στον Όλυμπο.
Στις 19.30 ο νεαρός Βρετανός προσπαθώντας να αναρριχηθεί με τον Έλληνα φίλο του σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου, στη θέση Ζηλνιά, έκανε πτώση ξηλώνοντας τις ασφάλειες, τις οποίες είχε τοποθετήσει προκειμένου να τον συγκρατήσει το σχοινί που ήταν δεμένος, αυξάνοντας έτσι το μήκος της πτώσης του που άγγιξε τα 15 μέτρα χτυπώντας με ταχύτητα πάνω στο βράχο. Αποτέλεσμα της πτώσης, ήταν ο αναρριχητής να μείνει κρεμασμένος στην ορθοπλαγιά με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία, με τον σχοινο-σύντροφό του ανήμπορο να τον βοηθήσει.
Μετά από τηλεφώνημα του φίλου του στις αρχές, οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωση του αναρριχητή από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του ΕΟΣ Λιτοχώρου, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και άλλων ορειβατών.
Στις 21.30 το πρώτα μέλη των ομάδων διάσωσης, προσέγγισαν τον αναρριχητή και ξεκίνησαν διαδικασία για τη διάσωσή του. Αρχικά, ο αναρριχητής απεγκλωβίστηκε από την ορθοπλαγιά και τοποθετήθηκε σε ειδικό φορείο και στη συνέχεια , με την υποστήριξη οξυγόνου και ορού, ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του από δύσβατο μονοπάτι μέσα σε πυκνό σκοτάδι, παράγοντες που δυσχέραιναν την προσπάθεια.
Όσο ο χρόνος κυλούσε η κατάσταση του τραυματία επιδεινωνόταν σημαντικά και στις 2.50 τα ξημερώματα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί επί τόπου ως έσχατη προσπάθεια διατήρησής του στη ζωή.

Τελικά στις 3.10 ο τραυματίας κατέληξε και η σωρός του παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 4.20 τα ξημερώματα προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Λόγω της νύχτας η συνδρομή ελικοπτέρου στην επιχείρηση ήταν αδύνατη.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΟΤ

Η ΠΑΕ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας μας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με θέρμη την φετινή προσπάθεια για διάκριση στο κύπελλο και άνοδο στην Β' ΕΘΝΙΚΗ που είναι και ο μεγάλος μας στόχος.Η διοίκηση, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της ομάδας με τέτοια συμπαράσταση και στη συνέχεια, υπόσχονται να ζούμε σε κάθε αγωνιστική επιτυχίες. Επιτυχίες που θα φέρουν και την ΔΙΚΗ ΣΑΣ υπογραφή.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»
Διαβάστε περισσότερα...

Περιμένουν να ανατείλει ο Ήλιος ο πράσινος για να… «πρασινίσουν».

Σε άλλους αρέσει το Γαλάζιο και σε άλλους το Πράσινο. Στη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης Τρικάλων, κάνουν και ηλιοθεραπεία, γιατί τους αρέσει το Πράσινο, περιμένοντας να ανατείλει ο Ήλιος ο Πράσινος για να… πρασινίσουν!
Διαβάστε περισσότερα...

Αγαπάει το απέραντο Ελληνκό Γαλάζιο η Τσέχα αθλήτρια Voska.


Λάτρης του απέραντου Ελληνικού Γαλάζιου, είναι η παλιά Τσέχα αθλήτρια (όπως μας είπε) Vozka, την οποία συναντήσαμε χθες 3-9-09 στη Λεπροκαρυά Πιερίας, όπου βρίσκετε για διακοπές και φεύγει σήμερα. Το Γαλάζιο βέβαια, φαίνεται από τη θάλασσα, την καρέκλα και το… μαγιό της Vozka.
Τη φωτό παρακαλώ να την πάρουν οι της Ν.Δ. για να τη βάλουν στα διαφημιστικά των εκλογών…
λόγω Γαλάζιου!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Πήραν γεύση από δυνατό παιχνίδι οι Αμαζόνες Μ. Καλυβίων.

Τον αγώνα κυπέλλου του Α.Ο. Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας, παρακολούθησαν προχθές οι ΑΜΑΖΟΝΕΣ Μ. Καλυβίων.
Τα κορίτσια πήραν μια γεύση από ένα δυνατό παιχνίδι και ευχόμαστε φέτος να κάνουν μια καλή παρουσία στο γυναικείο πρωτάθλημα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δραστηριότητες της Ε.Ο.Δ. Τρικάλων

Η Ε.Ο.Δ. (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Τρικάλων, είχε αναλάβει τον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών και εν μέρει της ασφάλειας των πολιτών, στη συναυλία της Χάρις Αλεξίου, που έγινε στα πλαίσια των Τσιτσανείων 2009, στο στάδιο Τρικάλων.
Επίσης, μέλη της Ε.Ο.Δ. Τρικάλων συμμετείχαν στην ανάσυρση τραυματία από τον Όλυμπο, χθες 3-9-09.
Για το τελευταίο θέμα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα.
Διαβάστε περισσότερα...

Καραμανλής: «…δεν είχα το δικαίωμα να αφήσω τη χώρα να σέρνεται…». Στις 4 Οκτωβρίου οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προέβαλε ως αιτιολογία για την απόφαση του τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και τη στάση της αντιπολίτευσης να μην στηρίξει εκ νέου την εκλογή του Κάρολου Παπούλια ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το νέο διάγγελμα που απηύθυνε ο κ. Καραμανλής κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με το χθεσινό. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εθνική πρόκληση» την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια» και επέρριψε εκ νέου βαρύτατες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εκβιασμό. «Ζητούμενο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή... Δεν είχα το δικαίωμα να αφήσω τη χώρα να σέρνεται, το συμφέρον του τόπου επέβαλε να ξεκαθαρίσω το τοπίο», ανέφερε ο Κ. Καραμανλής. «Η απόφασή μου», συνέχισε, «είναι πράξη ευθύνης, δεν είχα το δικαίωμα να σέρνω τον τόπο επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής προεκλογικής ατμόσφαιρας»
και επανέλαβε πως οι Έλληνες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα δύσκολο και σε ένα δύσκολο δρόμο.
Πηγή: tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από τη Ν.Δ. στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

«Είχαμε μια Κυβέρνηση για κλάματα, ελπίζω μετά τις εκλογές να μην έχουμε μια Κυβέρνηση για γέλια».

Την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρη.
«Με όλη την καλή διάθεση, την καρδιά μου και από την ψυχή μου έρχομαι σ’ ένα φιλικό σε μένα χώρο, σ’ ένα κόμμα το οποίο σέβεται, αγαπάει και υπολογίζει τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ατόμου με το μυαλό μου πάντοτε στραμμένο στους αγαπημένους φίλους της Αθήνας - τους Αθηναίους και τις Αθηναίες - που χρόνια ολόκληρα υπηρετώ και δε θα σταματήσω ποτέ να το κάνω», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάρας μετά τη συνάντηση.
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Με τον κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα έχουμε μια κοινή πορεία στη δημοσιογραφία 40 ετών. Συναντιόμαστε τώρα και πολιτικά. Έχουμε κοινές σκέψεις και ιδέες για την πατρίδα. Ο Δ. Κωνσταντάρας είναι ένας Βουλευτής με περγαμηνές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει περάσει και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει την πληρότητα εκείνη που αναζητά ο ΛΑ.Ο.Σ».
Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Καρατζαφέρης, «μαζί με το Δ. Κωνσταντάρα είναι και μια άλλη ομάδα - σημαντική - βουλευτών, των οποίων εξετάζουμε κατά περίπτωση την δικά τους θέση, για να ενταχθούν στο ΛΑ.Ο.Σ.».
«Να περιμένετε και άλλες εκπλήξεις, ισάξιες και δυναμικές όπως του Δ. Κωνσταντάρα. Δημήτρη καλό βόλι!...», κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..
Ερωτηθείς έξω από τη Βουλή αν σκοπεύει να προσελκύσει στο κόμμα του κι άλλους ανθρώπους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης απήντησε: «Το θέμα δεν είναι τι βολεύει εμάς, αλλά τι εξυπηρετεί τον τόπο. Άλλωστε τα δικά μας ποσοστά εμφανίζονται να είναι υψηλά. Δεν κοιτάζω μόνο βιογραφικά από το χώρο της Ν.Δ. αλλά και ανθρώπων από άλλους χώρους».
Στην ερώτηση τέλος, αν προβλέπει αυτοδυναμία για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Είχαμε μια Κυβέρνηση για κλάματα, ελπίζω μετά τις εκλογές να μην έχουμε μια Κυβέρνηση για γέλια».
Πηγή: sofokleous10.gr
Διαβάστε περισσότερα...