Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Προστέθηκε το χθεσινοβραδινό βίντεο με το Σωκράτη Μάλαμα «Πριγκηπέσα»

Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube με το Σωκράτη Μάλαμα «Πριγκηπέσα». Το βίντεο είναι από την χθεσινοβραδινή (Παρασκευή 11-9-09) συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Μελίνας Κανά, στο πάρκο Θεόπετρας Καλαμπάκας. Ο Σωκράτης Μάλαμας είχε έκτακτη συμμετοχή και τραγούδησε μόνο ένα τραγούδι, «Πριγκηπέσα». Απολαύστε τον Σωκράτη Μάλαμα να τον συνοδεύει ο Παντελής Θαλασσινός και η Μελίνα Κανά.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/2doM0hROBJU
Σημ. Οι 3 φωτό είναι μέσα από το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο το πρωί στις 10:30 το υπερθέαμα του 5ου αγώνα Τ.Τ.R.C.

Μη ξεχάσετε αύριο το πρωί (Κυριακή 13-9-09), να παρακολουθήσετε έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα του Θεσσαλικού πρωταθλήματος Τ.Τ.R.C (Thessaly Track Racing Championship) στην πίστα KART των Τρικάλων. Θα αγωνιστούν 10 Τρικαλινοί οδηγοί με βελτιωμένα μοτέρ και περίπου 75 από όλη την Ελλάδα. Μην το χάσετε. Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά στη Φανερωμένη Τρικάλων.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ από τη μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά του πανηγυριού, που διοργανώθηκε στη Φανερωμένη Τρικάλων, την περασμένη Δευτέρα 7-9-09. Η παρουσίαση των χορών, έγιναν από τα χορευτικά συγκροτήματα: Γυναίκες πολιτιστικού συλλόγου Φανερωμένης «Η Καραγκούνα» Α’, Γυναίκες πολιτιστικού συλλόγου Φανερωμένης «Η Καραγκούνα» Β’, Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός» (διεύθυνση χορευτικών: Σταύρος Σούλιος) και η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας. Την ορχήστρα αποτελούσαν: Χρήστος Κιτσόπουλος Κλαρίνο, Άρης Ντίνας Λαούτο – Τραγούδι και Βασίλης Γαλάνης Κρουστά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φανερωμένης
«Η Καραγκούνα».
Σημ. Η ανάρτηση καθυστέρησε λόγω του τεχνικού προβλήματος που υπήρξε. Το βίντεο, καθώς και οι υπόλοιπες φωτό της βραδιάς, θα αναρτηθούνε άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία της ημέρας από την πλημύρα στην Εύβοια.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας. Τρόμος για ζωές και περιουσίες. Μία γίδα προσπαθεί ίσα – ίσα να στηριχτεί και να καλυφτεί στην άκρη του εσωτερικού μιας μισογκρεμισμένης αποθήκης, από τη νεροποντή με τον χείμαρρο να περνά από δίπλα της.
Ευχαριστούμε τη συνάδερφο και συνεργάτηδα του trikalaola Αναστασία Βουρή, για το φωτογραφικό υλικό. Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφές από την φοβερή πλημύρα στην Εύβοια. Σημερινές εικόνες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες που μας έστειλε η φίλη μας η Αναστασία Σουπιά από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.
Οι φωτογραφίες είναι από τον οικισμό Μαλακώντας, με τις εξοχικές κυρίως κατοικίες και απέχει περίπου 7 χλμ. από την Ερέτρια. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πολλές κατοικίες πλημύρισαν, πολλά υπαίθρια μαγαζιά και επιχειρήσεις υπέστησαν μεγάλες ζημιές και πνίγηκαν πολλά ζώα και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται συνεχώς από τα διασωστικά συνεργεία για την προστασία των περιουσιών. Διαβάστε περισσότερα...

«Η νυχτερινή Πρωτομαγιά» του εορτασμού της Γέννησης της Θεοτόκου, στο μοναστήρι της Οιχαλίας Τρικάλων.

Ένας ξεχωριστός εορτασμός γίνεται την παραμονή της εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου (7-9-09), έξω από το Μοναστήρι «Ορφανών» στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων.
Κάθε χρόνο μετά τον εσπερινό που τελείται στην εκκλησία του Μοναστηριού, δεκάδες παρέες, από την Οιχαλία και από άλλα χωριά της περιοχής, έχουν σαν έθιμο να μαζεύονται σε έναν ανοιχτό χώρο, κοντά στο Μοναστήρι και να ψήνουν διάφορα κρεατικά και άλλα εδέσματα και να γλεντάνε μέχρι το πρωί. Το βράδυ όμως φέτος της παραμονής της εορτής, έβρεχε συνεχώς και αυτό απέτρεψε τις παρέες να πραγματοποιήσουν αυτό το έθιμο. Συναντήσαμε όμως λίγες παρέες που δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και άναψαν μεγάλες φωτιές για να ψήσουν και να γλεντήσουν. Το έθιμο αυτό το ονομάζουν «Νυχτερινή Πρωτομαγιά». Η νεολαία από Οιχαλία, Κρήνη, Κλοκοτό, Διάσελο κ.α. έκανε το δικό της κουμάντο και το γλέντησαν δεόντως, όπως φαίνεται στις φωτό του trikaloala.
Τα χαιρετίσματά του σε όλες αυτές τις όμορφες και φιλόξενες παρέες και ειδικά στον φίλο μας τον Θανάση από τη Βιέννη, με το εστιατόριο «Ακρόπολις».
Και του χρόνου παιδιά.
Σημ. Η ανάρτηση καθυστέρησε λόγω του τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίσαμε. Το βίντεο και οι υπόλοιπές φωτό θα αναρτηθούνε άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό βροχή ο εορτασμός στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου «Ορφανός» Οιχαλίας Τρικάλων.

Πλήθος πιστών προσκύνησαν στην Εκκλησία της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Οιχαλίας Τρικάλων, που πανηγύριζε το διήμερο 7 και 8-9-2009. Την παραμονή της εορτής (Δευτέρα 7-9-09), τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Ιατρίδη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Πριν την αρτοκλασία, έγινε η περιφορά της εικόνας στο προαύλιο της εκκλησίας, υπό καταρρακτώδη βροχή, συνοδευόμενη από την φιλαρμονική του δήμου Οιχαλίας. Ανήμερα της εορτής (Τρίτη 8-9-09), τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, μοιράσθηκε στου πιστούς η καθιερωμένη φιλοξενία (Παραδοσιακός κοφτός τραχανάς με κρέας).
Στην εκκλησιαστική εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι τοπικές αρχές, αλλά και πολλοί από τον πολιτικό κόσμο του Νομού Τρικάλων.
Σημ. Η ανάρτηση του θέματος καθυστέρησε, λόγω του τεχνικού προβλήματος που υπήρξε. Το βίντεο καθώς και το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό, θα αναρτηθεί άλλη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα...