Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Συναρπαστικό ματς Σερβία – Σλοβενία.

Στην παράταση το ματς με 79-79 τελείωσε πριν από δύο λεπτά ο κανονικός αγώνας και τώρα έχουμε παράταση. Διαβάστε περισσότερα...

Οι όμορφες Καραγκούνες…

Μία και μία ήταν όλες οι Καραγκούνες στο 1ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας την Κυριακή 13-9-09.
Ο κάμπος βγάζει όμορφες γυναίκες… κάνουν και καλές πίτες!
Διαβάστε περισσότερα...

Πάμε για το χάλκινο…

Σερβία - Σλοβενία στις 10:00

Τελείωσε πριν από 5 λεπτά ο αγώνας με την Ισπανία, όπου έχασε η Ελλάδα με 82-64. Η Ελλάδα τώρα θα παίξει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο αντίπαλος της Εθνικής θα είναι μία εκ των δύο Σερβία - Σλοβενία που παίζουν στις 10:00
Δεν πειράζει, η Ελληνική ομάδα παραμένει στην elite του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Μπάσκετ!
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ανακοίνωση των Σακαφλιάδων για τα εισιτήρια…

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ , ΜΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ 250 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ! ! !
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσαρέσκεια από το Σύνδεσμο φιλάθλων «Σακαφλιάδες» του Α.Ο. Τρίκαλα.

Στο παρακάτω κείμενο που λάβαμε μέσω Facebook πριν από λίγο, φαίνεται καθαρά πως ο σύνδεσμος φιλάθλων του Α.Ο. Τρίκαλα «Σακαφλιάδες», είναι δυσαρεστημένοι από τη διοίκηση του Α.Ο.Τ. για τη διάθεση εισιτηρίων.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ.Σ. του συνδέσμου.
Αισθανόμαστε την ανάγκη, ως Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΑΟ Τρίκαλα , να ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη από τα μέλη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν περιμένοντας υπομονετικά τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Βέροια.Δυστυχώς, κάποιοι αθέτησαν τη συμφωνία του καλοκαιριού, υπήρξε συνάντηση των αντιπροσώπων του Συνδέσμου με τους κυρίους Πλεξίδα και Γαλανοκόπουλο για τη συνεργασία των δυο πλευρών για να "δυναμώσουμε" όσο γινεται περισσότερο ο ΑΟ Τρίκαλα σε οπαδικό επίπεδο.Πρέπει να κάνουμε γνωστό, πως υπήρχε επικοινωνία του αντιπροσώπου του Συνδέσμου μας με τον Team Manager κ.Γαλανακόπουλο την Τρίτη , o οποίος συγκατέθεσε να δωθούν 250 εισιτήρια για τον Κυρακάτικο αγώνα καλύπτοντας έτσι κι εμείς τις ανάγκες των μελών μας. Από την επόμενη μερά και μετά, εγιναν προσπάθειες για να επικοινωνήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες αποδείχτηκαν άκαρπες, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.Φαίνεται ότι οι δηλώσεις του προέδρου Βαγγέλη Πλεξίδα και το ευχαριστήριο στον κόσμο τόσο στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όσο και στην πρεμιέρα εκτός έδρας με την Κοζάνη (σ.σ. 14/09/2009 - "Με τέτοιο κόσμο ό ΑΟΤ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα") ήταν μόνο...λόγια. Δυστυχώς, κάποιοι φρόντισαν από την αρχή της χρονιάς να "διαψεύσουν" το ενωμένο κλίμα που όλοι μαζί επιχειρήσαμε να προσδώσουμε στη φετινή μεγάλη μάχη του ΑΟΤ για την άνοδο στη Β' Εθνική.
Γεια κα χαρά σας!
ΤΟ ΔΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε βίντεο από το αρχείο του trikalaola.

Προστέθηκε στο You Tube το βίντεο από την εκκλησιαστική και πολιτιστική εκδήλωση, που έγινε στο Δενδροχώρι Τρικάλων, στις 7 Μαΐου 2009. Για να δείτε το βίντεο, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#play/all/uploads-all/0/YSks0vA1DUE Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΘΟΔΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΙΣΩ

Η Ψήφος των Αποδήμων, αντιμέτωπη στα γρανάζια του κομματικού εμπαιγμού (3ο)
Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
Ούτε κι αυτή τη φορά καταφέρθηκε το όνειρο των αποδήμων να πραγματοποιηθεί. Η Ψήφος των Αποδήμων έρμαιο πλέον στα νύχια των ελληνικών κομμάτων. Μένει λοιπόν, η Ψήφος των Αποδήμων, σαν μια χάντρα κομπολογιού, όπως των καλογέρων ή των αργόσχολων που παίζοντάς το, ακούν τους ίδιους χαρακτηριστικούς και ξερούς ήχους, «τσακ! τσούκ!» και με αυτούς, τους ήχους, χαλαρώνουν και ονειροπολούν, ελπίζουν και ματαιοπονούν. Έτσι μένει κι αυτό ένα όνειρο, ένα θαμμένο όνειρο που για να το πλάσει κανείς πρέπει να είναι και τεχνίτης και οραματιστής και ρεαλιστής, να κινείται με σεβασμό στα νόμιμα περιθώρια και πάνω απ’ όλα να διαθέτει και πολιτιστικά κριτήρια για να μπορέσει να το δώσει μορφή. Ο μεν κατασκευαστής να είναι και πολύ μάγκας (επιτρέψτε μας τις δυο εκφράσεις) και όχι κουραδόμαγκας της «σύγχρονης» εποχής προκειμένου να το προσφέρει εκεί που ανήκει: Σε ένα Παγκόσμιο Ελληνικό Πλήθος! Σε ένα Πολιτιστικό Απόθεμα μεγάλων μεγεθών, που χάρη σ’ αυτό η Ελλάδα, άθλια και ξεμαλλιασμένη όπως την έχουνε κάνει σήμερα, διατηρεί πολλά από τα αγαθά της, που οι έλληνες, «μεγαλοφυείς» αλχημιστές σφετερίζονται ξεδιάντροπα. Αγνοώντας ή γράφοντας στα αχαμνά τους συνταγματικές διατάξεις, με έντονη την αδιαφορία για την ύπαρξη του Απόδημου Ελληνισμού και της συμμετοχής του στα δρώμενα των εθνικών εκλογών, κοροϊδεύουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κατάσταση, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μια τριτοκοσμική Χώρα πλαισιωμένη με φασιστικά και ρατσιστικά «ιδεώδη», αυτή η γελοία κατάσταση που έχει επενδυθεί με εκατοντάδες ταξίδια και τραπεζώματα, με δηλώσεις και… δεσμεύσεις από υπουργούς, υφυπουργούς, για τα «αδέλφια μας στην ξενιτιά» ενώ οι αναφορές για Επιστολική Ψήφο στον Απόδημο είχανε βρεθεί στο αποκορύφωμα, όπως του κ. Κ. Καραμανλή το Δεκέμβρη του 2006:
«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι των πολιτών ισχύουν στο ακέραιο. Κι αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο για το συμβόλαιο τιμής που συνυπογράψαμε με τους ομογενείς μας. Όσα λέμε τα εννοούμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το νέο ελληνικό όραμα μαζί με τους Έλληνες της Διασποράς. Ο αρμόδιος Υφυπουργός για τα θέματα του απανταχού Ελληνισμού, συντονίζει την προσπάθεια αυτή.» άρχισε λοιπόν αυτή προσπάθεια να υλοποιείται με την Ψήφιση του Εκτελεστικού Νόμου για το ΣΑΕ και τώρα επίσης υλοποιείται και την εξαγγελία της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στις Ελληνικές Εθνικές εκλογές, από την εκάστοτε χώρα διαμονής των.»
Καλά τώρα, μην τρελαθούμε επειδή τα δύο κόμματα εξουσίας στον ρου του προεκλογικού τους αγώνα του 2009, στην προσπάθειά τους να αποβλακώσουν τους Πολίτες και να αρπάξουν την εξουσία (περί εξουσίας πρόκειται και έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά οικογενειακής περιουσίας ή κληρονομιάς) «ξέχασαν» να αναφερθούν στα εθνικά θέματα, στον Πολιτισμό και στον Παγκόσμιο Μετανάστη-Απόδημο Έλληνα. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο απολίτιστοι είναι οι κομματάρχες με τα επιτελεία τους, πόσο δημαγωγοί και πόσο εμπαίζουν τον Απόδημο Έλληνα με ψεύτικες δεσμεύσεις και δηλώσεις.
Πριν κλείσουμε ας μας επιτραπεί μια σύντομη αναφορά για το ΣΑΕ. Μετά από μία ακόμα επιδιωκόμενη αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να αφήσει εκτός δικαίωμα Ψήφου τον Απόδημο Ελληνισμό, το «Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού», αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ισχύ, την οποία πρέπει να δείξει αμέσως την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές. Ο κομματικός εμπαιγμός σε βάρος του Απόδημου Ελληνισμού έχει ξεπεράσει τα όριά του. Αυτές τις πολιτικές φιγούρες που βλέπουμε στις τηλεοράσεις και διαβάζουμε σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, φιγούρες που καταναλώνουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και μας πρήζουν με παραμύθια της Χαλιμάς, ο Ελληνισμός της Διασποράς και το αρμόδιο όργανό του, το ΣΑΕ, πρέπει να τις απομονώσουν. Ο αγώνας για την Ψήφο των Αποδήμων- Επιστολική Ψήφος, θα πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση και όχι των κομματικών εμπόρων και τενόρων του θεαθήναι, είτε αυτοί είναι συνταγματολόγοι, είτε υπουργοί, είτε πρωθυπουργοί, τρομάρα τους, απολίτιστοι είναι και ρατσιστές όσο κρατούν τον Απόδημο Ελληνισμό μακριά και αντισυνταγματικά από τις κάλπες.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 19 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de Διαβάστε περισσότερα...

Πτολεμαΐδα: Ξεκληρίστηκε τετραμελής οικογένεια στην άσφαλτο.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία μετά τον τροχαίο δυστήχημα που στοίχισε την ζωή σε μία οικογένεια. Εν μέσω βροχής Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με... άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε μία 42χρονη γυναίκα. Από την σύγκρουση των δύο Ι.Χ. σκοτώθηκαν επι τόπου και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ενός οχήματος, ο 45χρονος η 40χρονη σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 5 και 3,5 χρόνων ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η οδηγός του άλλου οχήματος. Η οδηγός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Μποδοσακειο νοσοκομείο Πτολεμαίδας.
Πηγή: troktiko
Διαβάστε περισσότερα...

Σαλόνι αυτοκινήτου για… λίγους της Φρανκφούρτης

Φάτε μάτια ψάρια…
Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου δεκάδες πανέμορφα, ιδιαίτερα και πολυπόθητα αυτοκίνητα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό στη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου παγκοσμίως στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. "Πύραυλοι"... εδάφους, concept cars, πολυτελείς λιμουζίνες, οχήματα με οικολογικές ανησυχίες και γενικότερα κάθε είδους... μοντέλα παίρνουν μέρος σε ένα μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.
Πηγή φωτό: MSN
Διαβάστε περισσότερα...

Διακρίσεις των Τρικαλινών μαθητών Γιώργου Βλαχογιάννη και Γιώργου Λιούτα.

Από παιδιά…μετρούσαν τα άστρα και μεγαλώνοντας μετέτρεψαν το πάθος τους αυτό σε επιστήμη. Ο λόγος για δύο Τρικαλινούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την 3η και τελική φάση του 14ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2009, που διεξήγαγε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, στο Βόλο και ετοιμάζουν "βαλίτσες", ο ένας για τη NASA και ο άλλος για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας της Τεχεράνης.Ο μεν Γιώργος Βαλογιάννης του 4ου Λυκείου Τρικάλων θα μεταβεί για δέκα ημέρες, τον ερχόμενο Ιούλιο, στη NASA, εντελώς δωρεάν, με τη συνδρομή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.Ο δε Γιώργος Λιούτας του 1ου Λυκείου Τρικάλων θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Τεχεράνη, για δέκα ημέρες, επίσης δωρεάν, με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα λάβει μέρος στην 3η Διεθνή Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα.Μάλιστα, ο Γιώργος Βαλογιάννης, ο οποίος πέτυχε πρώτος και στους τρεις διαγωνισμούς είχε πάρει μέρος και πέρυσι στη 2η Ολυμπιάδα της Ινδονησίας και απέσπασε τον τιμητικό έπαινο της όλης διοργάνωσης."Ανέκαθεν μου άρεσε η επιστήμη της αστρονομίας και η θέα του έναστρου ουρανού", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Βαλογιάννης, για την ενασχόληση του οποίου με την αστρονομία αφορμή στάθηκε η αγορά ενός τηλεσκοπίου στο γυμνάσιο, για να μελετήσει την ολική έκλειψη του ηλίου που έγινε στο Καστελόριζο το 2006. Στη συνέχεια, ανακάλυψε την ύπαρξη του διαγωνισμού αστρονομίας και εξέφρασε στους γονείς του την επιθυμία να λάβει μέρος. Ο ίδιος, πάντως, μετά τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, τον περασμένο Αύγουστο, είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί επαγγελματικά με την αστρονομία, αφού προηγουμένως σπουδάσει ενδελεχώς το συγκεκριμένο αντικείμενο.Αυτό που τον γοητεύει στην αστρονομία, όπως και σε όλες τις φυσικές επιστήμες, είναι ότι μπορεί να γνωρίζει πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω του, αλλά και τους νόμους που διέπουν το σύμπαν. "Έτσι ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τη θέση του σε αυτό", τονίζει.Γιώργος Βαλογιάννης και Γιώργος Λιούτας. Από τα θρανία των Τρικάλων στη NASA Όσο για τις πολύ καλές επιδόσεις που είχε μέχρι τώρα στους διαγωνισμούς αστρονομίας, αναφέρει πως αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει είναι η αγάπη που νιώθει για την επιστήμη αυτή, όπως επίσης και οι βάσεις που έχει στα μαθηματικά και στη φυσική, απαραίτητα στοιχεία, όπως διευκρινίζει, στην αστρονομία.Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη συμβολή της οικογένειάς του στην επιτυχία του αυτή, καθώς, όπως επισημαίνει, οι γονείς του μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο, η υποστήριξή τους όμως σε κάθε δική του προσπάθεια ήταν σταθερή σε κάθε βήμα προς την επιτυχία.Μάλιστα, σε μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης αυτής, επιδίωξαν και συναντήθηκαν πέρυσι με τον Γρεβενιώτη επιστήμονα της NASA Θανάση Οικονόμου.
Το κείμενο στάλθηκε από τον κ. Χρήστο Φασλή.
Διαβάστε περισσότερα...