Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ψηφήστε Μπάσκετ…

Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν από την ένταση των ημερών, σας προτείνουμε να δείτε το τουρνουά που διοργανώνεται από την ομάδα του Αίολου Τρικάλων αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, στο Δημοτικό κλειστό των Τρικάλων.
Χαρακτηριστική είναι η αφίσα που κυκλοφορεί και αναγράφει και το πρόγραμμα του τουρνουά.
Η κοπέλα της αφίσας θα είναι κι αυτή στο κλειστό;…
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιπλημμυρικά έργα στον Πηνειό και σε παραποτάμους του.

Έργα καθαρισμού, διάνοιξης της κοίτης και ενίσχυση των αναχωμάτων, στον Πηνειό ποταμό και τους παραποτάμους του, θα γίνει μέσω προγράμματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τη διεύθυνση προγραμματισμού της Νομαρχίας Τρικάλων, η σχετική μελέτη είναι στα σκαριά και θα εκπονηθεί σύντομα από τη Νομαρχία Τρικάλων. Κάθε χρόνο παραποτάμιες περιοχές κινδυνεύουν από την υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του. Οι οικισμοί που θα προστατεύουν από τις παρεμβάσεις είναι: Του Εξαλόφου, Φήκης, Παραποτάμου, Λιλής, Βαλομανδρίου και Φωτάδας. Διάνοιξη της κοίτης θα γίνει και στο δέλτα παραποτάμου, όπου κάθε χρόνο τα τελευταία σπίτια του Παραποτάμου πλημυρίζουν από τα νερά του Πηνειού. Η τελευταία πλημύρα που έγινε φέτος το χειμώνα στις 22-1-09, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Εκείνη την ημέρα είχαν καταστραφεί αναχώματα σε Βαλομάνδρι και Φωτάδα. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αναχωμάτων, ενίσχυσης αυτών και διάνοιξης την κοίτης στη γέφυρα Βαλομανδρίου. Τα έργα αυτά έγιναν μέσω Νομαρχίας Τρικάλων.
Ο προϋπολογισμός των νέων αντιπλημμυρικών έργων, ανέρχεται στο ποσό των 1.400.000 ευρώ.
Οι φωτό του θέματος από το αρχείο μας, είναι χαρακτηριστικές, για την κατάσταση που επικρατεί κάθε φορά που πλημυρίζει ο Πηνειός και οι παραπόταμοί του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ www.trikala.gr


Έτοιμο δηλώνει το Τμήμα Πληροφορικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων για την διεξαγωγή των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, μιας και είναι υπεύθυνο για την καταχώρηση και την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδι της προσεχούς Κυριακής θα μεταδίδονται απευθείας από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας www.trikala.gr, απ’όπου ο καθένας θα βλέπει λεπτό προς λεπτό τα ποσοστά των κομμάτων αλλά και την μάχη των σταυρών του κάθε υποψηφίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Πληροφορικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων κ. Χρήστου Χούνο, το βράδι των εκλογών θα υπάρχουν δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δύο χειριστές ο καθένας, οι οποίοι θα καταχωρούν τα αποτελέσματα, τα οποία αμέσως θα μπορούν να τα βλέπουν τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και μέσω internet και της ιστοσελίδας της Νομαρχίας Τρικάλων www.trikala.gr.Επίσης θα υπάρχει ένα τμήμα που θα έχει την τεχνική υποστήριξη και θα αποτελείται από τρία άτομα της πληροφορικής σε περίπτωση που γίνεται λάθος από τους καταχωρητές θα διορθώνεται από το εν λόγω τμήμα. Θα υπάρχει και ένα τμήμα εκτυπώσεων, ούτως ώστε στο τέλος να εκτυπωθούν όλα τα αποτελέσματα για να σταλούν στο Πρωτοδικείο
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Στα Τρίκαλα βρέθηκε την Πέμπτη 01-10-2009 ο κ. Μιχαήλ Αργυράκης, Ιδρυτής – Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου Επισκοπής Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης και επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Μέγαρο της πόλης, όπου συναντήθηκε με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.
Ο κ. Αργυράκης γνωρίζει αρκετά καλά την περιοχή μας απ’ ότι διαφάνηκε και από τη συζήτηση που είχε με το Νομάρχη, μιας και επισκέπτεται την περιοχή μας σχεδόν κάθε χρόνο.
Ο κ. Αργυράκης αφιέρωσε στο Νομάρχη και μια μαντινάδα: «Λένε πως η καρδιά χτυπά για να μας δίνει αίμα μα εμένα φαίνεται χτυπά για φίλους σαν και εσένα. Με την καρδιά μου αγαπώ αυτούς που με μισούνε, φαντάσου πόσο αγαπώ αυτούς που μ’αγαπούνε».

Από την ιστοσελίδα της Νομαρχίας Διαβάστε περισσότερα...

Λήστεψαν την Τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα πριν από δύο περίπου ώρες.

Από ληστεία σε ληστεία στα Τρίκαλα.
Πριν από δύο ώρες περίπου, μπήκε ένας οπλισμένος άγνωστος (με μουστάκι)μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ασκληπιού στα Τρίκαλα και πήρε χρήματα από τα ταμεία, άγνωστο πόσα μέχρι στιγμής και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ληστής έδωσε την τσάντα με τα χρήματα σε έναν ηλικιωμένο. Ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε, ενώ ο ληστής έχει εντοπιστεί. Ότι νεώτερο έχουμε και με πιο ασφαλής πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα έργα ασφαλτόστρωσης στον οικισμό του Ριζαριού της πόλης μας, προκειμένου η επίστρωση να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έλευση του χειμώνα. Επί τόπου βρέθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παζαΐτης ο οποίος επέβλεψε τις σχετικές εργασίες και διαπίστωσε την ικανοποιητικό ρυθμό με τον οποίο το έργο ολοκληρώνεται.
Πέραν του Ριζαριού άσφαλτος έχει πέσει σε οδούς της Περδικοράχης και της Σωτήρας, καθώς επίσης στον αύλειο χώρο του Κτηνιατρείου και στην πάροδο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.
Να σημειωθεί ότι πριν από την άσφαλτο στις παραπάνω περιοχές έχουν αρχικά διανοιχθεί οι αντίστοιχοι δρόμοι καθώς επίσης έχουν κατασκευαστεί τεχνικά έργα υποδομής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Πάρκαρε… στα βάτια, με ελαφρύ τραυματισμό.

Εκτροπή Ι.Χ. με ελαφρύ τραυματισμό, είχαμε το βράδυ που μας πέρασε. Περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, στο 4ο χλμ. Τρικάλων – Άρτας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή γυναίκα, εξετράπη της πορείας του, άγνωστο πως και ευτυχώς έπεσε πάνω σε βατιώνα. Το αυτοκίνητο πέρασε δίπλα από το οίκημα, όπου λειτουργεί εκεί γνωστό μπαρ και δίπλα από την «ενημερωτική» πινακίδα που βλέπετε στη φωτό.
Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν πήγαινε για παρκάρισμα στο σημείο…
Διαβάστε περισσότερα...