Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τελικά δεν κατέληξε να γίνει χωράφι…

Αν το γήπεδο δε δίνονταν για χρήση στο «Καλαμάκι», τη νεοσύστατη Τσιγγάνικη ποδοσφαιρική ομάδα των Τρικάλων, θα γινόταν χωράφι με μπόλικο χορτάρι, όπως φαίνετε και στη φωτό.
Αναλυτικό ρεπορτάζ θα έχουμε αύριο, για το γήπεδο και τη νεοσύστατη ομάδα που άρχισε με 3 συνεχόμενες νίκες στο κύπελλο.
Διαβάστε περισσότερα...

Μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα με τα ελικόπτερα αυτό το Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πλαστήρα.

Η ομάδα των ιδιοκτητών ελικοπτέρων, αποφάσισε να ξαναέρθει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου. Ελπίζουν οι καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές, το Σαββατοκύριακο, για να μπορέσει ο κόσμος που θα βρεθεί στη λίμνη Πλαστήρα, να κάνει βόλτα με τα ελικόπτερα πάνω από τη λίμνη. Θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, τουλάχιστον αυτοί που δεν έχουν ανέβει ακόμη σε ελικόπτερο. Ο χώρος που θα σταθμεύσουν τα ελικόπτερα, θα είναι στην καφετέρια που βρίσκετε δίπλα από τη λίμνη, στα Καλύβια Πεζούλας. Οι ώρες που θα είναι διαθέσιμα τα ελικόπτερα για το κοινό, είναι: Αύριο Σάββατο 12:00 το μεσημέρι έως 6:30 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως στις 6 μ.μ. Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της ομάδας ο κ. Χρήστος, θα μπορεί όποιος επιθυμεί να κλείσει και δωμάτιο σε καλή τιμή, μέσω του κ. Χρήστου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το κιν. 6970508312 Διαβάστε περισσότερα...

Προβόπουλος ΝΑΙ… αλλά δεν είναι ο Ηλίας!

Βρε τι έπαθε ο φίλος μας ο Ηλίας Προβόπουλος με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ σήμερα και άλλων εφημερίδων. Δε σταματά να σηκώνει τα τηλέφωνα και να απαντά στο προσωπικό του e-mail. Ο κόσμος νομίζει πως είναι ο Γ. Προβόπολυλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος είναι ξάδελφος 4ης γενιάς του Ηλία Προβόπουλου.
Ο κ. Γ. Προβόπουλος παραμένει προς το παρόν στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ο φίλος μας ο Ηλίας Προβόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος που ήταν και υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους, πιθανώς να έχουμε και γι’ αυτόν ευχάριστες εξελίξεις…
Δείτε το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ:
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζουν τα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι Καρδίτσας.

Αρχίζουν τα Μαθήματα θεάτρου στο “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.
Το "τέχνης παίδευσις" Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας, θα λειτουργήσει φέτος για 10ο χρόνο. Για όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου με την εμψύχωση έμπειρων δασκάλων, θα προσεγγίσουν πολύπλευρα την τέχνη και θα διδαχτούν τις βασικές αρχές του θεάτρου, τη σωματική, λεκτική, μουσική και εικαστική έκφραση.Τα τμήματα παιδικό και εφηβικό η έναρξη θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 5 μμ, για δε των ενηλίκων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 8 μμ στο χώρο του εργαστηρίου που είναι στο Εμπορικό Κέντροτμήμα ενηλίκων θεάτρου (17ετών και άνω). Μαθήματα: Υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία-χορός, αγωγή προφορικού λόγου, δραματολογία, ιστορία θεάτρου, ιστορία αρχαίου δράματος, νεοελληνική λογοτεχνία, δημιουργική γραφή, μουσική-τραγούδι, σκηνογραφία-ενδυματολογία, ιστορία-πρακτική κινηματογράφου, ξιφασκία, Theatre Complicite , μέθοδος Tadashi Suzuki, Devised Theatre, θεατρικό παιχνίδι κ.α. εφηβικό τμήμα θεάτρου (10-17 ετών). Μαθήματα: Υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία-χορός, αγωγή προφορικού λόγου, νεοελληνική λογοτεχνία, δημιουργική γραφή, μουσική-τραγούδι, σκηνογραφία-ενδυματολογία, πρακτική κινηματογράφου, ξιφασκία, Theatre Complicite , Devised Theatre κ.α. Παιδικό τμήμα (6-9 ετών)Θεατρικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο το παιδί έρχεται σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και συνειδητοποιεί τις έννοιες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της συνεργασίας αλλά και ανακαλύπτει αβίαστα, την έννοια της αυτογνωσίας. Αναλυτικότερα: Δραματοποίηση παραμυθιού, δημιουργική έκφραση, σωματική έκφραση, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, παντομίμα, ασκήσεις με μάσκα, εκμετάλλευση του τυχαίου, άσκηση γραπτού & προφορικού λόγου (δημιουργία και συγγραφή ιστοριών), επαφή με άλλες τέχνες και σύνδεσή τους με το θέατρο (μουσική, χορός, ζωγραφική, γλυπτική) κ.α.
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης πληροφορίες για το πρόγραμμα και εγγραφές καθημερινά 6 - 9μ.μ.στα τηλ. 2441023025 & 6974958683
Διαβάστε περισσότερα...

Γυμναστικές επιδείξεις στο Τραμπολίνο από τους αθλητές του Γ.Α.Σ. ΦΙΚΟΣ

Γέμισε μικρούς μαθητές και μελλοντικοί αθλητές, σήμερα το πρωί το Γυμναστήριο Φήκης. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, Φήκης, Φιλύρας και Αγίου Βησσαρίωνα, συνοδεία των δασκάλων, παρακολούθησαν τις γυμναστικές επιδείξεις που πραγματοποίησαν οι αθλητές του Γ.Α.Σ. ΦΙΚΟΣ. Ενθουσιασμένοι έμειναν οι δάσκαλοι και οι μαθητές από την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των ασκήσεων.
Συστηματική δουλειά γίνεται στον Γ.Α.Σ. ΦΙΚΟΣ.
Ο Γ.Α.Σ. (Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος) ΦΙΚΟΣ ιδρύθηκε το έτος 2000 και είναι μέλος της Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία). Προπονητής είναι ο Βούλγαρος Peter Videf, παλιός πρωταθλητής στον ακροβατικό διάδρομο και είναι στην Ελλάδα από το 1993. Ο σύλλογος έχει έως τώρα πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Παγκόσμιο. Φέτος τον Ιούνιο, ο σύλλογος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Καβάλα με καλές διακρίσεις. Ο Σπύρος Ντόγκας πήρε ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μίνι τραμπ και χάλκινο στο Τραμπολίνο στους Παμπαίδες Α’. Χάλικινο στο ομαδικό διπλό μίνι τραμπ πήραν οι: Αφροδίτη Κουτή, Κλεονίκη Μανούρα, Αθανασία Μανούρα και Στεφανία Τζημοπούλου.
Η Όλια Τσιρογιάννη ήρθε 4η στο διπλό μίνι τραμπ, ο Ευθύμης Σαλέπης 9ος στη γενική. Ο Θανάσης Αμβράζης 10ος στη γενική και η Ρέα Σκαμπαρδώνη έκανε καλή εμφάνιση στον ακροβατικό διάδρομο. Οι αθλητές που είναι στο σύλλογο, είναι από τη Φήκη, τα γύρω χωριά και από τα Τρίκαλα. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά τα απογεύματα. Υπάρχει το τμήμα αρχαρίων και προχωρημένων. Σκοπός των υπευθύνων, είναι να πλαισιώσουν το σύλλογο περισσότερα παιδιά. Το γεγονός ότι υπάρχει στην επαρχία (εκτός πόλης Τρικάλων) ένα σύλλογος που στεγάζεται σε κλειστό γυμναστήριο, είναι ένα συν για τους γονείς και για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του Τραμπολίνο. Ο σύλλογος, όπως και κάθε σύλλογος που είναι στην επαρχία, θα πρέπει να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τον τοπικό δήμο και από την πολιτεία γενικότερα. Αν θέλουμε να μιλάμε για αποκέντρωση και να μην ερημώνει η ύπαιθρος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες ανάγκες που από μόνος ο σύλλογος του ΦΙΚΟΣ δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως είναι ο καθαρισμός και το βάψιμο του γυμναστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Απονομή βεβαιώσεων στα μέλη της Ε.Ο.Δ. Τρικάλων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων σας προσκαλεί στην εκδήλωση Απονομής των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Βασικής Εκπαίδευσης των νέων μελών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9-10-09 στις 7 μμ. στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος θα απονείμει σε 15 νέα μέλη της ΕΟΔ Τρικάλων τις βεβαιώσεις τους, έπειτα από την επιτυχή τους συμμετοχή στη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Διάσωσης της ΕΟΔ, η οποία ολοκληρώθηκε την Άνοιξη.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε σε χρόνο μηδέν τριμελής σπείρα εμπορίας ναρκωτικών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ trikalaola
Μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές στην Ηγουμενίτσα. Όπως σας είχαμε αναφέρει στο χθεσινό δημοσίευμα, χθες το μεσημέρι τα «λαγωνικά» της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν κοντά στα Έλληνο-Αλβανικά σύνορα, έναν Αλβανό υπήκοο, να μεταφέρει 234 κιλά! ακατέργαστο χασίς συσκευασμένο. Οι άνδρες της ασφάλειας, αμέσως μετά τη σύλληψη, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και χθες το βράδυ, συνέλαβαν άλλους δύο Αλβανούς στην Αθήνα, οι οποίοι ήταν και συγγενείς μεταξύ τους. Η μεγάλη ποσότητα χασίς φυσικά κατασχέθηκε και σήμερα το απόγευμα οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο ανακριτή.

Η ασφάλεια Ηγουμενίτσας το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατάφερε να εντοπίσει άλλες δύο φορές μεγάλες ποσότητες χασίς, τη μία 100 κιλά και την άλλη 110, στέλνοντας στη δικαιοσύνη τους αδίστακτους εμπόρους.
Στις φωτό φαίνεται η μεγάλη κατασχεθείσα ποσότητα χασίς και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε το χασίς ο Αλβανός.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Άρχισε από τις 6-10-2009 η διαδικασία εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Τρικάλων.
Προς τούτο ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να προσκομίσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμεί να αποσύρει, στις επιχειρήσεις που είναι διαπιστευμένες για την καταστροφή των οχημάτων που είναι οι εξής δύο:
Αφοί Βαγγελοκώστα τέρμα Πατουλιάς, Τρίκαλα, τηλ. 3431039611 και
Φ. Χώτος – Ι. Τσαγκούρης 8ο χλμ Ε.Ο Τρικάλων – Λάρισας, Μεγαλοχώρι, Τρίκαλα, τηλ. 24310 55200.
Εκδίδεται από αυτές πιστοποιητικό καταστροφής και δήλωση κατάστασης οχήματος, τα οποία και θα προσκομίζονται στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας για την έκδοση και χορήγηση μηχανογραφημένης πράξης οριστικής διαγραφής λόγω απόσυρσης στην οποία επίσης θα καταγράφεται και το ύψος του ποσού του οικονομικού κινήτρου που παρέχεται για την κάθε περίπτωση.
Για να γίνει πληρέστερη ενημέρωση σε ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως θα υπάρξουν δύναται ο πολίτης να απευθύνεται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας στη Διεύθυνση Β. Τσιτσάνη 93 στον 2ο όροφο.
Σχ. Καλά η απόσυρση άρχισε, λεφτά που θα βρούμε να αγοράσουμε καινούργιο…
Διαβάστε περισσότερα...

Όρε κάτι ξάπλες στην Ασκληπιού…

Φαρδιά πλατιά ξαπλωμένος ο αδέσποτος σκύλος στην Ασκληπιού χθες το πρωί. Έριχνε έναν ύπνο μιλάμε, ροχάλιζε κιόλας.
Για να ρίχνει τέτοιον ύπνο, το προηγούμενο βράδυ θα ήταν σε κανένα σκυλάδικο… ο σκύλαρος!
Διαβάστε περισσότερα...