Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ολοκληρωτική καταστροφή σε μονοκατοικία από πυρκαγιά πριν από λίγο στο Ξυλοπάρικο Τρικάλων.



Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη μονοκατοικία απόψε στο Ξυλοπάρικο Τρικάλων. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 απόψε και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο το σπίτι. Όταν η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε στο σημείο, η φωτιά συνέχιζε το καταστροφικό της έργο και οι πυροσβέστες μετά από πολύωρη προσπάθεια την έθεσαν υπό έλεγχο. Στο σπίτι έμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, πήραν μέρος 6 άνδρες με δύο οχήματα. Ένα από τη Πύλη και ένα από τα Τρίκαλα, με επικεφαλής την Υποπυραγό κα. Κρίστη Μαυροδόγλου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλά τα μικρά ταλέντα στον κλασικό αθλητισμό.

Περισσότερα αύριο. Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρη ανατροπή, Κηπάκι – Γλίνος 2-3

Περισσότερα αύριο. Διαβάστε περισσότερα...

Απόστολοι – Βυτουμάς 3-0 στην πρεμιέρα της Β1 ερασιτεχνικής.

Περισσότερα αύριο. Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακό θέαμα στο 9ο Rally sprint που διεξήχθη σήμερα στον Πλάτανο Τρικάλων.

Περισσότερα αύριο. Διαβάστε περισσότερα...

Διαχρονική η αξία του ημιμαραθώνιου δρόμου του δήμου Παραληθαίων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόλυτη επιτυχία, ο 9ος ημιμαραθώνιος δρόμος του δήμου Παραληθαίων. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:30 το πρωί από το δ.δ. της Ράξας και ο τερματισμός έγινε στο ίδιο σημείο, όπως κάθε χρόνο. Παρόλο που σήμερα διεξάγονταν ο Αλεξάνδρειος δρόμος στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά και απ’ όλη την Ελλάδα φυσικά. Την ευχάριστη νότα στον αγώνα, έδωσαν για μια ακόμη φορά τα πολλά μικρά παιδιά που πήραν μέρος στα δύο αγωνίσματα των 600 και των 1000 μέτρων. Ο Σ.Δ.Τ. (Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων) ήταν ο σύλλογος με τις πιο πολλές συμμετοχές και οι δρομείς του έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Αλυτάρχης του αγώνα, ήταν όπως πάντα ο μοναδικός στο είδος Κώστας Σιδέρης.
Η διοργάνωση του αγώνα έγινε από το δήμο Παραληθαίων και αξίζουν συγχαρητήρια στα άτομα εκείνα που εργάσθηκαν εθελοντικά για την επιτυχία της.
Παρόν βέβαια ήταν και ο δήμαρχος Παραληθαίων κ. Δημήτρης Οικονόμου,
ο οποίος στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου που έγινε θεσμός. Το μόνο αρνητικό σημείο σήμερα στη διαδρομή, ήταν η ζέστη, που έφτασε σήμερα τους 30 βαθμούς. Μετά το τέλος του αγώνα. παρατέθηκε πλούσιο γεύμα σε όλους τους αθλητές σε ταβέρνα του χωριού.
Δείτε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγώνα και όταν αύριο θα έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα, θα δημοσιεύσουμε τις φωτό με τις απονομές και ακόμη περισσότερες φωτό. Αύριο θα ανεβάσουμε και το βίντεο του αγώνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Νόμπελ Ειρήνης του 2009 στον Μπαράκ Ομπάμα

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Ειρηνοποιοί άνθρωποι, ευτυχώς, υπάρχουν στον Πλανήτη μας. Θα τους δει κανείς στις διαδηλώσεις ενάντια στον Πόλεμο και υπέρ της ειρήνης. Σε μύριες άλλες κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες. Θα τους δούμε ματωμένους από τα όργανα της… τάξης γιατί διαταράσσουν την …ησυχία. Και αν πάμε και στα νεκροταφεία εκεί θα δούμε πολλούς. Και στρατιώτες και Πολίτες και γυναικόπαιδα και νοικοκυριά κατεστραμμένα και «λαθρομετανάστες» που διώκονται από τον τερατόμορφο θεό του Πολέμου και των βρώμικων συμφερόντων. Και αν κοιταχτούμε και στα μέσα μας, οι πιο πολλοί είμαστε από ραδιενεργά στοιχεία άρρωστοι. Μύριοι αγωνιστές από κάθε Χώρα και Λαό με πρωταρχικό τους στόχο και σκοπό: την Παγκόσμια ειρήνη. Ανάμεσά τους πρυτανεύει και ο πολύμορφος, πολυτάλαντος και καυστικός Λόγος, η Μουσική, οι Πίνακες που απεικονίζουν την ειρήνη και άλλες τέχνες.
Στον ρου της ειρήνης οδεύουν όλοι οι λαοί.«Προνομιούχοι» και μη. Μαύροι, Λευκοί, Κίτρινοι. Καθημερινό τους μέλημα ή επικράτηση της ειρήνης. Απ’ αυτή εξαρτώνται ΟΛΑ: Πόλεμος, «Μετακίνηση» πληθυσμών, Μίση και πάθη μεταξύ των Λαών, «Τρομοκρατία»,- υποκατάστατο της ειρήνης, Κλίμα, Ανεργία, Φτώχεια, Αρρώστιες, και βεβαίως στο μαγκανοπήγαδο του μεγάλου κεφαλαίου τη θέση των γομαριών την έχουν πάρει οι άνθρωποι. Όλα αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τη ζωή του κάθε Πολίτη φτιάχνουν την… ειρήνη.
Λοιπόν, ξεχάσαμε να βάλουμε και την ανθρώπινη τρέλα. Τη δική μας. Κοντέψαμε να χαζέψουμε ακούγοντας πως το Νόμπελ Ειρήνης του 2009 πήγε στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα!! Βέβαια δεν είμαστε εμείς που δίνουμε τα βραβεία και πολύ περισσότερο δεν μας πέφτει λόγος να κρίνουμε την Επιτροπή η οποία, όπως διαβάζουμε σε διάφορα φόρουμ, τονίζει μεταξύ άλλων:
«Βραβεύσαμε τον Ομπάμα για όλα όσα έκανε και οι λαοί, οι ηγέτες και τα έθνη θα πρέπει να ανταποκριθούν με θετικό τρόπο στη βράβευσή του».
Στη
http://www.dwelle.de/dw/article/0,,4780362,00.html διαβάζουμε:
«Το βραβείο Νόμπελ είναι για τον Ομπάμα κίνητρο προς δράση. Με την σεμνή του αντίδραση, ο Αμερικανός πρόεδρος ευθυγραμμίστηκε με το κοινό αίσθημα στη χώρα του. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιδρούν μάλλον αμήχανα. Πολλοί δηλώνουν ξαφνιασμένοι από την απόφαση της Επιτροπής των Νόμπελ, με δεδομένο ότι ο πρόεδρός τους δεν έχει παρά εννέα μήνες στην εξουσία και στο διάστημα αυτό δεν έχει να παρουσιάσει πολλά χειροπιαστά επιτεύγματα. Στο πνεύμα αυτό και οι δηλώσεις πολλών Αμερικανών: «Νομίζω ότι αυτό το βραβείο ήλθε πολύ νωρίς στην πολιτική του σταδιοδρομία. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα στην υπόθεση της ειρήνης. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδείξει ότι δικαίως τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης», μας δήλωσε μια γυναίκα στην Ουάσιγκτον».
Τις απόψεις μας τις καταθέσαμε στις πρώτες αράδες. Να μην επαναλάβουμε τα ίδια. Μόνο που δεν γνωρίζουμε πώς, ποιος και πότε θα έρθει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ασία κ ά. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Νορβηγικής Επιτροπής να βραβεύσει τον Αμερικανό Πρόεδρο με το Νόμπελ Ειρήνης ήταν λάθος.
Κλείνοντας, μιας και έγινε κουβέντα για βραβεία και ειρήνη, ας μου επιτραπεί να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το:
«Σταματήστε τον Πόλεμο, άνθρωποι!»
Στον ρυθμό του Πολέμου, προς κάθε σκεφτόμενο / άνθρωπο και προς κάθε κατεύθυνση, επιστρατεύω το Λόγο και κράζω:
Ε! Εσείς, άνθρωποι, υπερόπτες, σαδιστές και κακούργοι / Εσείς που δεν μπορείτε πια να κρύψετε
στις δολοφονικές μάσκες τις μαύρες ψυχές σας / Εσείς, οι πέρα του Ατλαντικού,
που μαυρίσατε τους ουρανούς με φτερωτά πουλιά πυρός και με σκληρό ατσάλι
Κι εσείς οι από δω, της γηραιάς Ευρώπης, δειλοί και υποκριτές,
που συνηγορείτε και μιμείστε τον Πόντιο Πιλάτο / Με τους «μοντέρνους» βάρβαρους,
που σφάζουνε και γδέρνουνε τον Κόσμο μας, μπλεχτήκατε, καημένοι…
Σταματήστε τον Πόλεμο, άχαροι / Παύσατε πυρ, άθλιοι, φονιάδες κι αφουγκραστείτε
Τις βόμβες σας που ρίχνετε, σα να’ ναι κομφετί, τον Κόσμο μας χαλάτε
Δεν το αντιληφθήκατε, γιοι πολεμοχαρών θεών / Πού βρήκατε το δικαίωμα να σπέρνετε τον όλεθρο; / Και τα παιδιά μας που μας κράζουν και ρωτούν:
Μάνα! Πού είναι η ζωή;»
(25.03.2003. ΒΦ)
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Οκτώβριος 10 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...