Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Προστέθηκε το βίντεο από το 9ο Rally Sprint.

Προστέθηκε το βίντεο από το 9ο Rally Sprint που έγινε χθες στον Πλάτανο Τρικάλων. Οι φωτό είναι στα δύο προηγούμενα δημοσιεύματα. Δείτε το βίντεο μέσα από το You Tube. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/a/u/0/Lv-gwAsl25A
Στο αρχείο του trikalaola υπάρχει αδημοσίευτο το βίντεο από τον περσινό αγώνα με όλα τα αυτοκίνητα, πολλές φωτογραφίες και από τις απονομές. Άλλη στιγμή θα το δημοσιεύσουμε κι αυτό, καθώς και τις φωτογραφίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Τρικαλινούς δρομείς στον Αλεξάνδρειο δρόμο 20 χλμ.

Για μια ακόμη φορά οι Τρικαλινοί αθλητές, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, στον Αλεξάνδρειο δρόμο που έγινε χθες Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο Φάνης Σκούφιας του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων, τερμάτισε 6ος στη γενική με χρόνο 1:05:38. Από τον ίδιο σύλλογο, ο Γεράσιμος Γρίβας τερμάτισε 8ος με χρόνο 1:05:53. Και ο Αποστόλης Σκούρας του Γ.Ε.Α. Τρικάλων, τερμάτισε στην 26η θέση με χρόνο 1:14:44. Ακολούθησαν ο Θανάσης Φορτούνας του Γ.Σ. Τρικάλων με χρόνο με 1:26:34, ενώ είχαμε και μια συμμετοχή από τα ΑΜΕΑ Τρικάλων, του Γιάννη Κοντζιάν που τερμάτισε με χρόνο 1:46:31. Οι φωτό είναι από το αρχείο του trikalaola. Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από τον αγώνα Απόστολοι – Βυτουμάς 3-0

Πρεμιέρα χθες (Κυριακή 11-10-09) για την Β1 ερασιτεχνική κατηγορία. Στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων, η τοπική ομάδα φιλοξένησε την ομάδα του Βυτουμά. Η κάμερα του trikalaola κατέγραψε τις καλύτερες φάσεις από το 1ο ημίχρονο του παιχνιδιού, όπου οι Απόστολοι προηγήθηκαν με 1-0 στο τελευταίο λεπτό με τον Γ. Γιάννη. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα των Αγ. Αποστόλων πέτυχε ακόμη 2 γκολ. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Κοντοκώστας με επόπτη την Κ. Φαρμάκη. Δεν υπήρχε 2ος επόπτης.
Δείτε το σχετικό βίντεο από το 1ο ημίχρονο του αγώνα. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/user/NikosSalepis#p/a/u/0/7qPvRyuydhY
Διαβάστε περισσότερα...

Προστέθηκε το βίντεο από τον αγώνα Κηπάκι – Γλύνος 2-3

Πλήρη ανατροπή του σκορ κατάφερε χθες (Κυριακή 11-10-09) η ομάδα του Γλύνους. Ενώ στο 1ο ημίχρονο έχανε από τη γηπεδούχο ομάδα με 2-0, στο 2ο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στη νίκη, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Η κάμερα του trikalaola κατέγραψε τις καλύτερες φάσεις από το 2ο ημίχρονο, καταγράφοντας το 2ο και το 3ο γκολ του Γλύνους.. που πέτυχαν αντίστοιχα, ο Γκαγκαστάθης (Ταχαμάτα) στο 59’ και ο Τσακνής στο 64’. Το 1ο γκολ του Γλύνους μπήκε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Πούλιος από το Γλύνος, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα μετά από κεφαλιά που έριξε σε παίχτη του Κηπακίου. Το διαιτητικό τρίο ήταν: Λάμπρος, Λεωνίδας, Καραντάκος.
Τα 2 γκολ από το Κηπάκι πέτυχαν ο Γάτσιος και ο Φουντούνας.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε περισσότερα...

44 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΕΛΕ

Σαράντα τέσσερα (44) επιμορφωτικά προγράμματα θα υλοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων μέσα στο 2009, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τρικαλινούς να ειδικευτούν σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προγράμματα.
Την Δευτέρα 12-10-2009 στο γραφείο του Νομάρχη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την έναρξη των σεμιναρίων και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το τρέχον και νέο έτος.
Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν σεμινάρια για δημοσιογράφους, ζωγραφικής, αγιογραφίας, χειροτεχνίας, κατασκευής κοσμήματος, ψηφιδωτού, εκμάθησης παραδοσιακών χορών, αγροτουρισμού, για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και λογοθεραπείας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Ανακοινώσαμε το πρόγραμμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) για το τρέχον και το νέο έτος, η ΝΕΛΕ Τρικάλων είναι από τις πιο δραστήριες σε όλη την Ελλάδα, να υπενθυμίσω ότι μέσα στο 2009 θα υλοποιήσουμε 44 επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία θα δώσουν τις δυνατότητες σε νέους ανθρώπους της περιοχής μας να ειδικευτούν σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προγράμματα.
Πραγματικά η λειτουργία της ΝΕΛΕ στο Νομό μας είναι υποδειγματική, τα μέλη του Δ.Σ. δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο οι τρικαλινοί να εμπιστευτούν αυτά τα προγράμματα γιατί δίνουν και τίτλους κρατικούς, αλλά και δεξιότητες και γνώσεις που δύσκολα βρίσκει κανείς».
Από την πλευρά της το μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΛΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Δήμα τόνισε:
«Θεωρώ ότι αυτά τα σεμινάρια που γίνονται από τη ΝΕΛΕ είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς εργαζόμενους να εξειδικευτούν, να μάθουν περισσότερα πράγματα και στο τέλος να πάρουν και ένα πτυχίο που θα κατοχυρώνουν αυτές τις γνώσεις». Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων διενεργείται από την επιτροπή του φορέα σύμφωνα με τον κανονισμό της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Τα προγράμματα οδηγούν σε πιστοποιητικό επιμόρφωσης και χορηγείται στους εκπαιδευομένους που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση (10% των απουσιών). Τα τμήματα μάθησης λειτουργούν ως ολιγομελείς ομάδες (10έως 25 ατόμων) ανάλογα με την ομάδα –στόχο. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων από Εθνικούς πόρους ».
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να εργασθούν ως Επιμορφωτές στα ανωτέρω προγράμματα καθώς και οι πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτά , μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στη ΝΕΛΕ ( γραφείο 330) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από 13–10-09 έως και 20-10-09.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2431351630 κα. Βάσω Πουλιανίτη.
Από τη Νομαρχία Τρικάλων.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, συναντήθηκε την Δευτέρα 12-10-2009 στο Νομαρχιακό Κατάστημα, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστιάν Τιμονιέ.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα σχέσεων των δύο χωρών Ελλάδας και Γαλλίας, στη φυσιογνωμία του Νομού μας, σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και παιδείας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Είναι ένας φίλος της Ελλάδας, συζητήσαμε θέματα που αφορούν την περιοχή μας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μετέωρα, για την πόλη των Τρικάλων, επεσήμανε ότι η κεντρική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1876 από γαλλική τεχνική εταιρεία και αποκάλεσε τα Τρίκαλα μικρό Παρίσι, συζητήσαμε και για διεθνή θέματα, κυρίως για το θέμα των Σκοπίων, τον ενημέρωσα για την ευαισθησία που έχουν όλοι οι Έλληνες για το όνομα».
Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας τόνισε:
«Κατά την επίσκεψή μου εδώ διαπίστωσα το αίσθημα φιλίας που υπάρχει και προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις κυρίως στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας. Ο Νομάρχης, μας επεσήμανε ότι θα στηρίξει δικές μας πρωτοβουλίες ώστε περισσότεροι Γάλλοι να επισκέπτονται την περιοχή σας».
Στο τέλος της συνάντησης, ο Νομάρχης Τρικάλων και ο Πρόξενος της Γαλλίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Από τη Ναμαρχία Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...

Προκαλεί παγκόσμια αίσθηση! Είναι πραγματικά ασύλληπτο! Αναπαράσταση σε άμμο του Β’ παγκοσμίου πολέμου…

Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της Oυκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση.
Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.
Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.
Τα βίντεό της στο You tube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχασε πρίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.
Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.
Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι.
"Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε στο βίντεο τι έκανε:
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη του Γάλλου πρόξενου στο δημαρχείο Τρικάλων.

Το Δημαρχείο Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη κ. Κριστιάν Τιμονιέ συνοδευόμενος από τον ακόλουθο Τύπου του Προξενείου κ. Ιωάννη Κακτσή. Τους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ελένη Αργυροπούλου (λόγω της απουσίας του Δημάρχου στις Βρυξέλλες) παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Κώστα Κατσαρού, της Διευθύντριας του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Ελένης Τζήκα και του Υπευθύνου του Δημοτικού Θεάτρου κ. Στέφανου Νταλάση.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα και από τις δύο πλευρές τονίστηκαν οι μακροχρόνιες και ουσιαστικές σχέσεις των Τρικάλων με την γαλλική κουλτούρα και την Γαλλία γενικότερα.
Συμφωνήθηκε ότι οι σχέσεις αυτές θα συνεχισθούν και με πιο εντατικούς ρυθμούς, κυρίως σε προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα από τις δύο πλευρές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απονομές από το 9o Rally Sprint πού έγινε χθες στον Πλάτανο Τρικάλων.

Διεξήχθη χθες με απόλυτη επιτυχία στον Πλάτανο Τρικάλων, το 9ο Rally Sprint που διοργάνωσε η Λ.Α.Τρικάλων. Δείτε τις φωτό με όλες τις απονομές του αγώνα. Στις απονομές παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Τρικάλων κα. Ελένη Αργυροπούλου – Καλλιάρα. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της Λ.Α.Τ.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.lat.gr/apotelesmata09.pdf
Σύντομα θα ανεβάσουμε και το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απονομές του 9ου ημιμαραθώνιου δρόμου Παραληθαίων.

Δείτε όλες τις απονομές που έγιναν χθες στον 9ο ημιμαραθώνιο δρόμο, του δήμου Παραληθιαίων, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Τα αποτελέσματα του ημιμαραθαώνιου και τα αγωνίσματα των 600 και 1000 μέτρων των παιδιών, θα προστεθούν σήμερα το μεσημέρι.
Σύντομα θα ανεβάσουμε και το βίντεο από τον αγώνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε 3 βιντεάκια από τον Ελληνικό Στρατό…

Δείτε 3 βίντεο από τις δραστηριότητες του Ελληνικού Στρατού…
έτσι για ξέσκασμα.
Αρχίστε με χαμόγελο την εβδομάδα.
Βίντεο 1:
http://www.youtube.com/watch?v=-fHiEnD91P4&feature=related
Βίντεο 2:
http://www.youtube.com/watch?v=mzKvBhfAGeo&feature=related
Διαβάστε περισσότερα...

Καλημέρα από Τρίκαλα με ένα ολοκληρωμένο ουράνιο τόξο.

Ψιλόβροχο σήμερα στα Τρίκαλα με εμφάνιση ενός φανταστικού ολοκληρωμένου ουράνιου τόξου, το οποίο φωτογραφίσαμε πριν από λίγο. Επειδή δεν έχουμε έναν super ευρυγώνιο φακό, δείτε το μοναδικό αυτό θέαμα σε τρεις συνεχόμενες φωτογραφίες. Καλημέρα σας καλή εβδομάδα, να περνάτε καλά. Διαβάστε περισσότερα...