Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αναβολή δίκης και διαδήλωση από τους Μεσοχωρίτες και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.

Δείτε μερικές φωτό. Περισσότερα αύριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην πυρά ο Πυρσός στο 93’…

Η λύτρωση για τα Τρίκαλα ήρθε στο 93’ με κεφαλιά του Μανουσάκη, έπειτα από χτύπημα φάουλ και έστειλε έτσι στην πυρά τον Πυρσό Γρεβενών (βλ. αναλυτικά στις φωτό σε καρέ όλη τη φάση). Πήρε το αίμα του πίσω ο Α.Ο.Τ. από τον περσινό αγώνα των δύο ομάδων στη Δ’ Εθνική, όπου η ομάδα των Γρεβενών είχε νικήσει με 0-2. Ο Πυρσός είχε δοκάρι στο 1ο ημίχρονο (βλ. φωτό, τα βελάκια δείχνουν που είναι η μπάλα)...
Δείτε μερικές φωτό και όλο το φωτορεπορτάζ του αγώνα θα το ανεβάσουμε σε μορφή βίντεο. Στις φωτό φαίνεται πως ο Γιώτας μετά το γκολ, έκανε κεφαλοκλείδωμα στον τερματοφύλακα του Πυρσού.

Διαβάστε περισσότερα...

Δε γίνονται αυτά…!

Χάσαμε τη φάση χθες το μεσημέρι στη γέφυρα του Καραβόπουρου. Λίγο μετά τις φωτογραφίες που βγάλαμε στη γέφυρα Καραβόπουρου με το φουσκωμένο ποτάμι, έγινε ένα ατύχημα πάνω στη γέφυρα και έκλεισε η Πύλης. Ο λόγος, κάποιος οδηγός σταμάτησε πάνω στη γέφυρα γιατί φοβήθηκε να περάσει επειδή είχε πολύ νερό και φοβήθηκε μη πέσει η γέφυρα…
Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω του ένα ταξί. Πάντως ο ταξιτζής δεν έβγαλε άκρη γιατί σταμάτησε πάνω στη γέφυρα ο προπορευόμενος οδηγός. Η φωτό είναι από το σημείο της γέφυρας Καραβόπουρου χθες, λίγο πριν γίνει το ατύχημα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η δήλωση Χρυσόγελου στο trikalaola.

Στο προηγούμενο βίντεο υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και το διαγράψαμε. Δείτε ξανά τη δήλωση του κ. Νίκου Χρυσόγελου από την επίσκεψη στην Καλαμπάκα.



Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ και το βίντεο με τη δήλωση Χρυσόγελου.



Δείτε το βίντεο με την αποκλειστική δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου στο trikalaola και επιπλέον 8 φωτό από τη σύσκεψη.
Διαβάστε περισσότερα...

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.


«Άναψε το τσιγάρο δως μου φωτιά…»
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Την αφορμή για το σχόλιο που ακολουθεί την αδράξαμε από τις επόμενες αυξήσεις που θα δοθούν στα τσιγάρα, στα ποτά και στα καύσιμα. Αν και ο … καπνός της απαγόρευσης του καπνίσματος έχει κάπως καταλαγιάσει, εμείς, μια και η ολική απόφαση θα ξεκινήσει και θα εφαρμοστή, όπως λέγεται, με το έμπα του νέου έτους 2010, ανάβοντας ένα τσιγάρο θα ξανασηκώσουμε τον καπνό για να δούμε την εστία της φωτιάς.


Ο λόγος, λοιπόν, στο τσιγάρο και στον καπνιστή, στην απαγόρευσή του και στη «φωτιά» που, (δεν το ευχόμαστε) ενδεχομένως, ξεπηδήσει από μερακλωμένους καπνιστές μέσα σε κέντρα ψυχαγωγίας. Ο λόγος, λοιπόν, στο τσιγάρο, στην απαγόρευσή του και στους «πρωταγωνιστές», θύτες και θύματα, που όντως υπάρχουν και στην πρόσφατη αύξησή του κατά τριάντα λεπτά το πακέτο, δηλαδή ίσαμε εκατό δραχμούλες-την αναφέρουμε για να μη την ξεχνάμε.
Όσο αφορά την απαγόρευσή του σε δημόσιους χώρους, όπως στα γραφεία, Νοσοκομεία, σχολεία, νηπιαγωγεία(κι εκεί υπάρχουν καπνιστές!!) στο χασάπη, στο λαχανά, στο ζαχαροπλάστη, στο φούρναρη, σε διάφορα γραφεία που καπνίζουν …εκλεκτές ποιότητες καπνού, τέλος πάντων σε όλες τις υπηρεσίες, στα μέσα μεταφοράς κλπ, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και πιστεύουμε το σύνολο των καπνιστών να έχει την ίδια γνώμη.
Η άλλη πλευρά, επίσης απόλυτα δικαιολογημένη, είναι ότι οι Έλληνες είναι Πολίτες, φτιαγμένοι με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα από κείνη των νομοταγών ευρωπαίων, συνεπώς η προσαρμογή τους σε έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής… χωρίς τσιγάρο, θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες και προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα των κέντρων διασκεδάσεων.
Επίσης καφενεία, χασαποταβέρνες, κέντρα-νυχτάδικα ή κωλάδικα, αν θέλετε, καφετέριες, άλλα μικρομαγαζάκια με θαμώνες και πελάτες καπνιστές και πότες -αναφερόμαστε μόνο σε αυτά- θα μπορέσουν να κρατήσου την «αγορά» και πολύ περισσότερο τη δική τους επιβίωση με πελάτες μη καπνιστές; Δε το νομίζουμε. Πιστεύουμε, όμως, πως θα αυξηθεί και η ανεργία που τόσο λόγος γίνεται για την αντιμετώπισή της όταν οι τσιγαροεθισμένοι προτιμήσουν τα σπίτια τους.
Η παραπάνω «φωτογράφηση» απαγόρευσης του καπνίσματος στα κέντρα «εκτόνωσης» καπνιστών και μη, η απαγόρευση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνει τόσο στον τομέα της ανεργίας και βεβαίως και της εθνικής οικονομίας όσο και στην ανάδειξη μιας άλλης κατηγορίας Πολιτών, κάτι που ενισχύεται ο έτσι κι αλλιώς υπαρκτός ρατσισμός.
Όσο αφορά τους καπνιστές και την αύξηση που θα έχουμε πολύ σύντομα, ας έχουν υπόψη τόσο οι… ειδήμονες όσο και οι καπνιστές, ότι ο καπνιστής είναι δ ι π λ ά φ ο ρ ο λ ο γ ο ύ μ ε ν ο ς ! ! και η περιβόητη αύξηση που ανακοινώθηκε ότι … «η κατώτατη σύνταξη ΟΓΑ αυξάνεται στα 380 ευρώ από την 1η Ιουλίου 2010…, και ότι «θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις με ρυθμό υψηλότερο από αυτό του πληθωρισμού ο οποίος για το 2010 εκτιμάται στο 1,4%. Το ποσοστό της αύξησης, προσδιορίστηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου στο 1,5%...» είναι αύξηση κοροϊδίας και ντροπής. Απεναντίας η αύξηση που θα δοθεί στα τσιγάρα είναι αύξηση που αμή τι άλλο μας δείχνει από πού ξεπετιέται η φωτιά…
Πέρα απ’ όλα αυτά είμαστε της άποψης πως η απαγόρευση του καπνίσματος παρουσιάζει τις δικές της διαστάσεις, αρνητικές, όπως αναφέρθηκε, εάν και εφόσον δε εξαιρεθεί ο τομέας των κέντρων ψυχαγωγίας. Καλά τα μέτρα όταν υπάρχουν κάποια μέτρα και όχι ισοπέδωση. Έτσι όπως ακούμε και διαβάζουμε ακόμα και όταν πρόκειται για την υγεία των Πολιτών, (λες και ο καπνιστής είναι ηλίθιος ή βλάκας και δεν το καταλαβαίνει ή δεν καταλαβαίνει το «βομβαρδισμό» που δέχεται μέσα από ποικίλα «μηνύματα», «το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία» κλπ,) αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία των Πολιτών θα πρέπει να αναζητήσου οι ίδιοι… οι ειδήμονες, αυτοί που προσαρμόζουν μεθόδους αυταρχικούς και δημιουργούν διχασμό στην κοινωνία, αν λοιπόν ενδιαφέρονται για την υγεία του πληθυσμού, αν έχουν κότσια να χτυπήσουν στη ρίζα το κακό (ξέρουνε ποιο είναι) και όχι στη γενική απαγόρευση του καπνίσματος. Και επειδή κότσια δεν έχουνε παρά μόνο φορολογικές μεθόδους και διάφορες αρπαγές για να σώσουν αυτά που δεν σώζονται ας ψάξουν να βρουν αν εκεί που βγαίνει καπνός υπάρχει και φωτιά… Σίγουρα το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και τον καπνιστή και την κοινωνία θα πούμε εμείς. Για τις δικές τους ανεπανόρθωτες βλάβες που έχουν προξενήσει στην ελληνική κοινωνία, πότε θα βάλουν… απαγορεύσεις!!.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 09 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...