Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Δικαίωμα στην εργασία.

Σε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να κατέλθουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας όπως αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν κατακλύζοντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία είχε σκοπό την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας λόγω της αβέβαιης και απειλούμενης εργασιακής και ασφαλιστικής τους κατάστασης...
Μετά από διεξοδική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί συντονιστική επιτροπή η οποία μαζί με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων θα δρομολογήσει άμεσες ενέργειες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων και όπως μας είπε το μέλος της κ. Γιώργος Μπαμπαλιάρης «η σημερινή συγκέντρωση έγινε με βασικό ζητούμενο την αναγνώριση από την πλευρά της κοινωνίας και των κομμάτων του δίκαιου αιτήματος των συμβασιούχων της αποκατάστασης και της δικαίωσης μιας ή δυο ή και περισσοτέρων γενεών συμβασιούχων.
Είναι θετικό το ότι μας συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος μόνιμων Δημοτικών Υπαλλήλων που μας θεωρεί ισότιμους και ένα κομμάτι από τον Σύλλογο».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Μπριάζης τόνισε ότι ο Σύλλογος θα είναι στο πλευρό των συμβασιούχων αναφέροντας χαρακτηριστικά "είναι καθήκον μας να συνταχθούμε με τους συμβασιούχους στο υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργείται με την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την μονιμότητα στο Δημόσιο και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και βάσει αυτού αποκλείεται η κάθε μορφής εργασία που εκπληρώνει πάγια και διαρκή ανάγκη από μια τυχόν μελλοντική τακτοποίηση δηλαδή οι εργαζόμενοι μεθοδικά θα χάσουν τις δουλειές".
Απόψε θα πραγματοποιούνταν συνάντηση της Συντονιστής Επιτροπής με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη κινητοποίηση.
Φωτό trikalaola - κείμενο Χάρης Μαντέλλος
Διαβάστε περισσότερα...

Καθήλωσε με τον λόγο του σήμερα ο Πατέρας Γεώργιος Μεταλλινός.

Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πατέρα Γεώργιου Μεταλλινού, ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και γνωστού από τις εμφανίσεις του σε συζητήσεις στα Μ.Μ.Ε. Ο Πατέρας Μεταλλινός μίλησε σήμερα για τη Θεολογική Παιδία και Εκκλησιαστική Αγωγή στους παρευρισκομένους, που ήταν θεολόγοι από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Το απόγευμα στις 7 η ώρα, μίλησε μέσα στον Ιερό Ναό, που ήταν κατάμεστος από κόσμο, για την Ορθοδοξία και Αγιότητα. Η ομιλία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια ένωση Θεολόγων, παράρτημα Τρικάλων. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ από το πρωί και το απόγευμα. Οι υπόλοιπες φωτό θα προστεθούν μαζί με το βίντεο, το οποίο θα ανεβάσουμε τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα...

1-1 στους βαθμούς και 0-0 στο σκορ, Τρίκαλα και Επανομή σήμερα.

Περισσότερα αργά σήμερα το βράδυ, όταν θα έχουμε το βίντεο από τον αγώνα και φωτορεπορτάζ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ίσως σήμερα να παιχτεί κατηγορία!

Ήρθε η ώρα σήμερα του μεγάλου ντέρμπι του Α.Ο. Τρίκαλα, όπου υποδέχεται την Επανομή στο δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, στις 3 το μεσημέρι. Να είστε όλοι εκεί για να ενισχύστε το καμάρι του Νομού.
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι και τα αδέσποτα της Ασκληπιού ήταν σήμερα με τη Ντόρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1 είναι όλα σε ένα…

Εύλογη η ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Ντάκου που έκανε στο διευθυντής της Β’ παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. ΘεόδωροΓκαλέα.
Ντάκος: Κ. διευθυντά άμα κάνω το εμβόλιο θα βγάλω και μαλλιά;
Γκαλέας:
ουουουουου……. μα γι’ αυτό το κάνω και 'γώ!
Ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Βελαέτης δείχνει να απορεί…
Διαβάστε περισσότερα...