Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Φλαμούλι – Πετρωτό 3-2 σε ένα ματς θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

(Πριν από λίγη ώρα) Πλήρη ανατροπή για την ομάδα του Φλαμουλίου, όπου στο 1ο ημίχρονο έχανε με 1-2 και στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να πάρει τη μπουκιά από το στόμα του Πετρωτού και να νικήσει με 3-2. Τα γκολ:..
Το 0-1 έκανε με πλασέ από πλάγια θέση ο Νούλας. Το 1-1 έγινε με εκτέλεση πέναλτι ο Μπαλατσούκας. Το 1-2 έκανε για το Πετρωτό ο Αγγέλης. Το 2-2 έγινε στο 92’ από τον Παναγιώτου και το τελικό 3-2 έγινε στο 94' από τον Τζιότζιο. Αύριο θα ανεβάσουμε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ φυσικά.
Όποιος επιθυμεί μα μπει χορηγός του βίντεο, μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ. 6977200738 και 6976658568.
Διαβάστε περισσότερα...

Prost, Europa! Prost! -Οξύμωρες Ευρωπαϊκές φάσεις και αντιφάσεις (2ο)

παισιοδοξία, ανησυχία και οργή των ευρωπολιτών ενάντια στο ευρωθεαθήναι, στην αλαζονεία και στον κομπασμό.
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Η «χρυσή» εποχή της δεκαετίας του 1970, έχει προ πολλού παρέλθει. Ό, τι μέσα από θυσίες απόκτησαν τα κατώτερα λαϊκά στρώματα, καλούνται τώρα να τα επιστρέψουν. Αυτά προς το παρόν, όσο αφορά τα τελευταία τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Γενικότερα: Στον ρου του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι» οδηγούνται όλες οι Χώρες της Ε.Ε., άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο και ιδιαίτερα οι φτωχότερες και πληθυσμιακά μικρότερες, προς την καταστροφή...

Η δαμόκλειος σπάθη της Ε.Ε., σπάθη του στεγνού και απάνθρωπου κεφαλαίου, ήδη θερίζει φτωχούς και μεσαίους, δημιουργεί αδιαπέραστη φτώχεια και ανεργία, χάρη στα κυριολεκτικά σφαγμένα μεταναστευτικά κύματα εκκολάπτει με μαθηματική ακρίβεια τις κοινωνικές εκρήξεις, δημιουργεί ρατσιστικές έριδες στο μωσαϊκό τής τάχα, πολύ-πολιτισμικότητας, στήνει αδιαπέραστα δίχτυα αποπροσανατολισμού και ισοπεδώνει τις έννοιες ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η καπιταλιστική ελίτ, η οποία, σε μορφή μέγγενης και μέσω των «εκλεκτών» της υπηρετών έχει αρχίσει το σφίξιμο σε όλα τα επίπεδα, έχει στραγγαλίσει κάθε ίχνος ελπίδας οδηγώντας το σύνολο των κοινωνιών στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση. -Και για να χαριτολογήσουμε λίγο, δουλειά ζητούν οι άνθρωποι. Σκεφτείτε να ζητούσαν λεφτά!.
Νέοι και νέες άνεργοι, ανάρμοστοι μισθοί για τα ευρωπαϊκά «γίγνεσθαι», συντάξεις πείνας και ντροπής, οι περικοπές πάνε και έρχονται, «αυξήσεις», επιδόματα, «παγώματα» μισθών και άλλα πολλά και γνωστά μεσαιωνικά κατάλοιπα, απαράδεκτα για την εποχή μας αποτελούν το πάζλ του παράλογου ευρωθεάτρου.
Όλοι λοιπόν, οι «ηγέτες» των κρατών-μελών της Ε.Ε. με προσήλωση και πίστη εκτελούν τα καθήκοντα της ευρωπαϊκής δήωσης σε βάρος των λαών τους έτσι που σε ευρωπαϊκό επίπεδο να φαίνεται ξεκάθαρα πως η διαφθορά και η διαπλοκή έχει βαθιές ρίζες όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον Πόλεμο. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, μασκαρεμένοι με… δημοκρατικούς μανδύες ήταν ευρωπαίοι: Πρόεδροι, Καγκελάριοι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και συνακόλουθοι λογής χαμάληδες που διέλυσαν κράτη και λαούς αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Ε.Ε. και σήμερα θα εκλέξουν και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.!!
Ο… μοντέρνος, πολυδιάστατος και πολυσυλλεκτικός νεοφιλελευθερισμός, που μέσω των κομμάτων εξουσίας ασκείτε από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα φαινόμενο αθεράπευτα άρρωστο όσο και επικίνδυνο, το οποίο επιδοκίμασαν και «αριστερά- σοσιαλιστικά» και «λαϊκά» κόμματα τύπου Αγγλίας, Γερμανίας, Ελλάδας και λοιπών Ευρωπαϊκών Κρατών, τα οποία σε κάποιο βάθος χρόνου, ο φιλελευθερισμός έγινε κύρια πολιτική τους. Οι διαπλεκόμενοι πολλαπλασιάστηκαν, η διαφθορά-αρπαγή και σπατάλη του δημόσιου χρήματος οδήγησαν την Ελλάδα στον πάτο, οι προνομιούχοι πλήθαιναν και παράλληλα πλήθαιναν και πληθαίνουν και οι φτωχοί.
Εν ονόματι της Ε.Ε. επιτρέπονται όλα. Τα μεγάλα πολιτικοκοινωνικά άλματα που πραγματοποιήθηκαν στις τελευταίες δυο (2) δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα και πραγματοποιούνται στην πρώτη δεκαετία του αιώνα μας στην Ευρώπη, είναι άλματα που σίγουρα οι μεταγενέστερες γενεές θα έχουν να λένε πολλά ή και τίποτα. Οι αλλαγές, μη αναμενόμενες στο σύνολό τους, σ’ ότι αφορά τα φτωχά στρώματα των λαών της γηραιάς ηπείρου, ήταν αλλαγές που οι τεχνοκράτες της Δύσης είχαν προσχεδιάσει έτσι που να φέρουν καρπούς για τους λίγους και φτώχεια για τους πολλούς πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν.
Κύριος πρωταγωνιστής μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία, η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι παράγοντας και συντελεστής, αποτέλεσε τον μοχλό πυροδότησης πολλών ανθρώπινων οραμάτων μέσα και έξω απ’ το χώρο της, ακόμα και σε χώρες που ήταν φτωχές, όπως της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και σε άλλες της Βαλκανικής χερσονήσου. Τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά οράματα και στόχοι της σαν πανδημία προμεσαιωνικής χολέρας επεκτάθηκαν πανευρωπαϊκά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Ελεύθεροι Δημοκράτες, Σοσιαλιστές, και αν όχι συνεργάστηκαν σθεναρά με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της σημερινής επικρατούσας κατάστασης.
Μέσα σ’ αυτό το διαμορφωμένο αντίξοο σύμπλεγμα, σύμπλεγμα αυτού καθαυτού αμερικανικής συνταγής, μεγαλοπρεπώς παρουσιάζεται η αντιευρωπαϊκή διάσταση σ’ ό, τι αφορά το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Έτσι, παρά την δεκαετιών πορεία της (το ξεκίνημά της στο μισό του περασμένου αιώνα) στην ουσία έχουμε μια Ευρώπη ακόμη στα σπάργανά της και στο ξεκίνημά της παρουσίασε αθεράπευτα συμπτώματα, όπως η δημιουργία της Ευρώπης των τραπεζών και των ολίγων προνομιούχων, της ανεργίας, της φτώχειας και όσο αφορά την εξωτερική της πολιτική, την Ευρώπη των μονίμων διαπραγματεύσεων και των Πολέμων.
Πέρα απ’ όλα αυτά ακόμη και από την ανεργία, μέσα σ’ αυτό το χαώδες σύμπλεγμα, ξέχωρη θέση έχει το μεταναστευτικό πρόβλημα (λαθραίο και μη) με τις ευρωπαϊκές επαναπροωθήσεις στους λεηλατημένους και κατεστραμμένους τόπους τους, κι εδώ βλέπουμε την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και γενικότερα της Δύσης. Όσο για το οικολογικό μας σύστημα, το οποίο οι ασύδοτοι δυνάστες κατέστρεψαν, το ενδιαφέρον των ευρωατλάντων εστιάζεται στη διαπραγμάτευση, η οποία κι εδώ αποκτά μόνιμο χαρακτήρα. Η παραγωγή θερμών και ψυχρών Πολέμων με πρόσχημα την … τρομοκρατία, επιτρέπει μόνο προπαρασκευαστικά στάδια κατασκευής σύγχρονων όπλων διαθέσιμα για κάθε λογής επεμβάσεις και με κοστολόγια που γονατίζουν και τους λαούς και τον ταλαίπωρο Πλανήτη μας. Στο εσωτερικό των κοινωνιών, Χωρών-μελών της Ε.Ε., γίνεται μέγα αλαλούμ και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις από τα παράγωγα - προϊόντα της καθεστηκυίας τάξης, δηλαδή τον ρατσισμό και τον καμουφλαρισμένο φασισμό.
Μέσα από τα οξύμωρα μύρια εκτρώματα που γέννησε η «σύγχρονη» νομενκλατούρα της Ε.Ε., ανεργία, φτώχεια, ρατσισμός, φασισμός, μεταναστευτικές ανθρωποθάλασσες κ. ά. σε μια εποχή όπου οι λαοί έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα της επιβίωσης, ο ρους του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι» πρέπει να αλλάξει ρότα. Δεν υποστηρίζουμε την άποψη που λέει, «έξω από την Ε.Ε.» Η Ευρώπη δεν είναι ιδιόκτητο κτήμα ή περιουσία κάποιου υποκριτή ή αλαζόνα, ψεύτη ή απατεώνα, πολεμοχαρή και ευρωκάπηλο, αλλά κτήμα του καθενός Πολίτη της. Ανατροπή χρειάζεται και όχι έξοδος.! Ανατροπή των φάσεων και αντιφάσεων..
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 20 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων σήμερα.

5 φωτό από την σημερινή πρωινή έπαρση σημαίας που έγινε στις 8 η ώρα, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, από το άγημα της Σ.Μ.Υ. Τρικάλων, συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου. Αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Το πρωί με τη δροσούλα κόντρα στην ηλιαχτίδα.

Καλή σας μέρα καλό Σαββατοκύριακο από Τρίκαλα. Οι φωτό είναι σημερινές.
Διαβάστε περισσότερα...