Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Πως προτιμάτε τη νύφη, με ή χωρίς?

Οι φωτό είναι από την επίδειξη μόδας που είχε γίνει την Κυριακή 1-11-09 στο thessalis και είχε διοργανωθεί από το Σ.Ε.Ο. (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) παράρτημα Τρικάλων. Από την εκδήλωση είναι πολλές αδημοσίευτες φωτό και μαζί με το βιντεάκι που θα ανεβάσουμε σύντομα, θα βάλουμε και τις φωτό μέσα σε μορφή βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ, Η ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

Ηθική δικαίωση όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Αχελώου από τα έργα εκτροπής του, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη χθεσινή παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στη συζήτηση για την αίτηση αναστολής των έργων. «Μιλώντας για επανεξέταση της εκτροπής, η κ. Μπιρμπίλη είπε επιτέλους το αυτονόητο», δηλώνουν σχετικά...
Παράλληλα όμως εκφράζουν την ανησυχία τους για την εμμονή της υπουργού στην άμεση λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας, που θα οδηγήσει στην κατάκλιση του ομώνυμου χωριού και στην αναγκαστική μετακίνηση των κατοίκων. Αποτελεί τουλάχιστον παραποίηση της πραγματικότητας να χαρακτηρίζεται ένα τέτοιο φράγμα περιβαλλοντικό έργο, όταν αποτελεί οργανικό μέρος του σχεδιασμού της εκτροπής.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν επίσης ότι οι αντιρρήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος έχουν δυστυχώς περιορισμένο πρακτικό αντίκρισμα αφού η ίδια δεν έχει άμεση αρμοδιότητα για το έργο, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι επιμένει στην προώθησή του. Το ερώτημα τώρα για την κυβέρνηση είναι με τι τρόπο συμβιβάζονται οι διακηρύξεις της για «πράσινη ανάπτυξη», με την εμμονή σε ένα καταστροφικό έργο που βρίσκει αντίθετη ακόμη και την ίδια την υπουργό Περιβάλλοντος.
Το ανησυχητικό είναι όμως ότι η ίδια η κ.Μπιρμπίλη προωθεί, ως αρμόδια υπουργός για θέματα ενέργειας, τη λειτουργία του μέρους των έργων εκτροπής που αφορούν το φράγμα Μεσοχώρας. Υπενθυμίζουμε στην κ. υπουργό ότι:
Το φράγμα Μεσοχώρας δεν είχε ποτέ προταθεί ή σχεδιαστεί ως έργο ανεξάρτητο από την εκτροπή του Αχελώου.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν να διαχωρίσουν το συγκεκριμένο φράγμα από τα υπόλοιπα έργα και να διασφαλίσουν γιΆ αυτό ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ως ανεξάρτητο ενεργειακό έργο.
Το θηριώδες ύψος του φράγματος (150 μέτρα) και η κατάκλιση της Μεσοχώρας επιβάλλονταν από το σχεδιασμό και τις ανάγκες της εκτροπής.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμπαρασταθεί στον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας κατά της απαλλοτρίωσης του χωριού τους από τη ΔΕΗ για χάρη του φράγματος και θα συνεχίσουν να το κάνουν για όσο χρειάζεται. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει συνολικά το έργο της εκτροπής και ότι οι εξαιρέσεις για το φράγμα της Μεσοχώρας είναι επικίνδυνες και διόλου ανώδυνες. Θεωρούν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον του συγκεκριμένου φράγματος μπορεί να γίνει μόνο αν εγκαταλειφθεί συνολικά η εκτροπή του Αχελώου και υπάρξουν δεσμεύσεις για ανασχεδιασμό του έργου της Μεσοχώρας με υπερχείλιση σε χαμηλότερο ύψος ώστε να μην απειλεί τον οικισμό.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Γ. Βελαέτης προς Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Η συνάντηση των 3 Πρωθυπουργών (Ελλάδας, Αλβανίας και πΓΔΜ) στις Πρέσπες την ερχόμενη Παρασκευή είναι ελπιδοφόρα για την προστασία και την προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος μιας περιοχής που περιλαμβάνει έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους των Βαλκανίων και της Ευρώπης...
Παρότι το Πάρκο Πρεσπών δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας, ποτέ δεν στηρίχτηκε ουσιαστικά από την Ελληνική κυβέρνηση και αφέθηκε να καρκινοβατεί στηριζόμενο στις προσπάθειες κυρίως των ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών. Η έλλειψη επίσημης διεθνούς συμφωνίας με δεσμευτικούς κανόνες για την περιοχή έχει επιτρέψει και στις τρεις χώρες επεμβάσεις που επιβαρύνουν σοβαρά το περιβάλλον ενώ η απουσία νομικού πλαισίου έχει παρεμποδίσει απαραίτητες θετικές ενέργειες.
Είναι σημαντικό επομένως στη συνάντηση αυτή οι τρεις Πρωθυπουργοί να δεσμευτούν για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για την συγκρότηση και λειτουργία του διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Δεν πρέπει παράλληλα να ξεχάσουν ότι Πρέσπες είναι και οι άνθρωποι, κάτοικοι και επισκέπτες, που για να επισκεφτούν ένα διπλανό χωριό πρέπει να διανύσουν μια τεράστια απόσταση προς την κοντινότερη συνοριακή διάβαση. Είναι απαραίτητο, το συντομότερο δυνατό, να ξανανοίξει για την τοπική κίνηση κατοίκων και επισκεπτών η συνοριακή διάβαση στο Λαιμό που έκλεισε η Χούντα το 1967 ώστε να μπορούν να περνούν και οι άνθρωποι τα σύνορα, κι όχι μόνο τα πουλιά και τα ψάρια της λίμνης.
Απαραίτητο είναι επίσης να ξαναλειτουργήσει το τρένο από Φλώρινα προς Μοναστήρι, που παραμένει κλειστό από το 1991, αλλά και να επεκταθεί η σιδηροδρομική γραμμή από Φλώρινα προς Πόγραδετς ώστε να συνδεθούν τα δίκτυα Ελλάδας και Αλβανίας.
Οι Πρέσπες μας υπενθυμίζουν τέλος ότι το περιβάλλον δε γνωρίζει σύνορα. Σε καιρούς οικολογικής κρίσης, ζωτικό συμφέρον κάθε χώρας είναι η κατά προτεραιότητα συνεργασία με τους άμεσους γείτονές της με αφετηρία τα περιβαλλοντικά θέματα. Ελπίζουμε λοιπόν, η σημαντική αυτή συνάντηση να βοηθήσει να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας ώστε να βρεθεί άμεσα κοινά συμφωνημένη σύνθετη ονομασία βγάζοντας ένα από τα αγκάθια που έχουν μπήξει στα Βαλκάνια οι αντίπαλοι εθνικισμοί. Το στοίχημα είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η αμοιβαία εμπιστοσύνη με τις γειτονικές μας κοινωνίες και να γίνει η Πρέσπα πραγματική Ευρωπαϊκή γειτονιά.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής παρουσία όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, όπου και παρουσιάστηκε η μελέτη της οδού Ε-65 και συγκεκριμένα στο τμήμα της που διέρχεται πλησίον της πόλης των Τρικάλων...
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Σακκάς, ο πρώην Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Κατσαρός και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Τσιάρας, Θανάσης Βαβύλης, Γιώργος Καΐκης, Ζήσης Γκουγκουστάμος και Απόστολος Κολότσιος.
Την σχετική ενημέρωση επί της μελέτης έκαναν οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Α.Ε. κ.κ. Πέγιος και Καμτζίδης οι οποίοι και παρουσίασαν αναλυτικά την πορεία από όπου θα διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας καθώς επίσης και τους ανισόπεδους κόμβους από όπου θα διέρχονται οι επαρχιακοί οδοί της περιοχής μας.
Πρόβλημα ανέκυψε όταν, σύμφωνα με την μελέτη του Ε-65, προβλέπεται μόνον ένας ανισόπεδος κόμβος εισόδου και εξόδου που να συνδέει την πόλη των Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα αυτή η σύνδεση, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται στην περιοχή μεταξύ του Λογγακίου και της Κρηνίτσας, ενώ σύμφωνα με όσα υποστήριξε τόσο ο Δήμαρχος όσο και όλοι οι παριστάμενοι θα πρέπει να κατασκευασθεί μία ακόμη είσοδος-έξοδος στην περιοχή του Λόγγου που να εξυπηρετεί όσους έρχονται από Αθήνα με κατεύθυνση τις δυτικές περιοχές της πόλης και του Νομού Τρικάλων.
Συμφωνήθηκε λοιπόν αφενός το θέμα να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου το θέμα της κατασκευής της δεύτερης εισόδου-εξόδου να τεθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) καθώς και στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επίλυση του προβλήματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητική διάκριση για το δήμο Τρικάλων στην εφαρμογή «e-dialogos»

Επέστρεψε από το Malmoe της Σουηδίας η αποστολή του Δήμου Τρικκαίων αποκομίζοντας τιμητική διάκριση από την Ευρωπαία Επίτροπο κα Vivian Reding.Διαγωνιζόμενη η εφαρμογή «e-dialogos » του Δήμου Τρικκαίων στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τα βραβεία του e-government απέσπασε θετικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εφαρμογή ( διαδικασία ) και την «πολιτική μνήμη» που δημιουργεί στους φορείς που το διαχειρίζονται...
Επίσης συζητήθηκε ευρέως η δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή, για την θεωρητικά ευρεία χρήση της σε επίπεδο ακόμη και μιας χώρας όπως ερωτηθήκαμε από τον Σουηδό Υπουργό Εσωτερικών κ. Mats Odell.
Όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή του e-dialogos λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο από την e-Trikala Α.Ε. και η συμμετοχή των δημοτών παρότι είναι σημαντική σε τοπικό επίπεδο δεν κατόρθωσε να ανταγωνισθεί τις υπόλοιπες του τομέα μας οι οποίες λειτουργούν επί σειρά ετών με πολλαπλάσιους χρήστες.
Τα βραβεία ανά κατηγορία απονεμήθηκαν :
Κατηγορία 1: (Η υποστήριξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υποστήριξη της λειτουργίας μιας μοναδικής αγοράς).
Νικητής: EU-OPA (Αυστρία - Γερμανία) «Η Ευρωπαϊκή εντολή για διεκπεραίωση πληρωμών».
Κατηγορία 2a: (Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην ενθάρρυνση των πολιτών).
Εδώ διαγωνίσθηκε η εφαρμογή μας .
Νικητής: Genrej ( Δανία ) «Η προσωποποιημένη διαχείριση μέσω internet των on line υπηρεσιών από τον Δήμο του Gentotte».
Κατηγορία 2b: (Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων )
Νικητής: AFN / MB ( Πορτογαλία ) Έκδοση αδειών κυνηγιού μέσω ATM με την εφαρμογή Multibanco.
Κατηγορία: «Βραβείου του κοινού».
Νικητής: SMS info (Τουρκία) «Νομική πληροφορία μέσω SMS για δικηγόρους».
Οι συμμετέχοντες από τον Δήμο μας, πλούτισαν τις εμπειρίες τους επισκεπτόμενοι όλα τα περίπτερα των εκθετών, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν τα καλύτερα σύντομα στην πόλη μας.
Η παρουσία της πόλη μας ανάμεσα στις 57 κορυφαίες εφαρμογές όλων των Ευρωπαϊκών πόλεων είναι από μόνη της τιμητική, επιβεβαιώθηκε δε από την διάκριση της Ευρωπαίας επιτρόπου κας Reding που παρέδωσε στον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μ. Ταμήλο, ο Υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Γ. Ραγκούσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα σμπάρο δυο… λαγοί

Καλά τα πήγε την περασμένη βδομάδα ο φίλος μας ο Αποστόλης στο κυνήγι. Κατάφερε να χτυπήσει δύο λαγούς σε μια μέρα και τους δύο με μια τουφεκιά! Σιγά…
Διαβάστε περισσότερα...