Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Την τιμητική τους είχαν πάλι τα Τρίκαλα σήμερα το μεσημέρι στη ΝΕΤ.

Για μια ακόμη φορά τα Τρίκαλα γίνονται θέμα της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα». Δείτε 5 φωτό που προλάβαμε και καταγράψαμε στο τέλος του θέματος από την εκπομπή.
Έρε Τρίκαλα με τα πανέμορφα μέρη!!! Και η Καρδίτσα καλή είναι...

Διαβάστε περισσότερα...

Αλαλούμ Made in Greece - Η Ελλάδα σήμερα

Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφυλλιά μ’ και ρούσα,
πέρδικα μ’ θεών μανούλα, σε αδειάσανε απ’ ούλα.
Και σ’ αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά
σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά.
Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς
κι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς…»...



(Βουκολικό απόσπασμα. ΒΦ)
Η Ελλάδα προσαρμοσμένη και πισθάγκωνα δεμένη στα πλοκάμια της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς, της ρεμούλας και της κραιπάλης, της χρεοκοπίας και της αρπαγής, της αυξανόμενης φτώχειας και της ανεργίας, με τα εθνικά προβλήματα άλυτα και χωμένα στον κάδο των… διαπραγματεύσεων και με μια εξωτερική πολιτική άχρηστη και επικίνδυνη, η Ελλάδα των αλυσιδωτών κομματικών σκανδάλων, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται, οδήγησε και οδηγεί σε αδιέξοδα τους Πολίτες, στο αβέβαιο μέλλον και στον αποκλεισμό, ιδιαίτερα τη νέα γενιά.
Για όλη την τρέχουσα και διαχρονική κατάσταση της Χώρας μας, τα δυο (2) κόμματα εξουσίας, Πασόκ και ΝΔ έχουν μεγάλη ευθύνη, που δυστυχώς, η μέθη τής εξουσίας και της υποταγής σε εξωελλαδικά κέντρα δεν τα επιτρέπει ούτε να κατανοήσουν ούτε να παραδεχτούν το χάος που έχουν δημιουργήσει, παρά μόνο πώς θα κατακτήσουν και πως θα παραμείνουν στην εξουσία-στο σβέρκο του λαού. Οι φιλτραρισμένες «πολιτικές» και οι μεταξύ τους σ α χ λ έ ς «αντιπαραθέσεις» που σερβίρουν στο λαό χωρίς ίχνος ντροπής, όχι μόνο δε απέδωσαν προς το καλλίτερο, απεναντίας συρρίκνωσαν τη Χώρα στο μέγιστο. Ας βγει ένας «πολιτικός» των προαναφερόμενων κομμάτων να υποστηρίξει το αντίθετο. Ή θα του βγάλουμε το καπέλο ή θα του αποδώσουμε τον τίτλο της συνενοχής.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, όμως αυτές, οι εξαιρέσεις, σε κάποιο βάθος χρόνου «ξεραίνονται» σαν απότιστα «λουλούδια». Το σύστημα, βλέπετε, είτε αυτό τίθεται σε λειτουργία από τη ΝΔ είτε από το Πασόκ, (κόμματα εγκλωβισμένα στην «ελεύθερη» αγορά που τα σέρνει το άρμα της «Παγκοσμιοποίησης) τα καταβροχθίζει όλα μεταβάλλοντας τον εκλεγμένο από τον λαό βουλευτή σε κομματικό εργαλείο και επονείδιστο συνεργάτη. Αυτό αποδεικνύεται από τους Πολίτες που είναι εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους, άσχετα αν οι προτιμήσεις τους μας δείχνουν άλλα. Εδώ, όσο αφορά τις εκλογοβολικές προτιμήσεις του Πολίτη, σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί το συναίσθημα…, α αυτός είναι φίλος, α αυτόν τον ψήφιζε και ο παππούς μου, α μπας και με βολέψει και τα τοιαύτα παρόμοια και πάει λέγοντας με το χορτάρι στο στόμα και λούγκες (κάλους) στις μασχάλες από τα ίδια και τα ίδια ψηφοδέλτια. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εκμεταλλεύσιμο έμψυχο «προϊόν» και «ατού» των μεγάλων αστικών κομμάτων, το οποίο κάποια στιγμή σαν διάττοντας αστέρας θα σβήσει.
Η ΝΔ μετά τη συντριβή της (κι εδώ η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για μετατόπιση ψηφοφόρων και προβλημάτων από τον ένα πόλο στον άλλον) στα πλαίσια της εκλογής νέου προέδρου της, βγάζει όλα τα άπλυτά της στη φόρα, λες και τους Πολίτες τους ενδιαφέρει ποιος ήταν περισσότερο διεφθαρμένος και ποιος λιγότερο. Τρελά πράγματα. Τα κανάλια, αφοσιωμένα στο «καθήκον» της αποβλάκωσης των Πολιτών κι αυτή τη φορά δίνουνε τον καλλίτερο εαυτό τους. Αποπροσανατολισμός με στόχο την παρότρυνση προς τον τάδε υποψήφιο-α. Βέβαια αυτά συνέβησαν και στο Πασόκ και στα ίδια χνάρια περπατά και η ΝΔ κάτι που κι εδώ μας δείχνουν την ομοιότητά τους. Μόνο που εδώ η ΝΔ το ξεπέρασε, «ξεσκεπάζοντας» μεταξύ άλλων και «τσαμπουκάδες». Σ’ αυτά λοιπόν που η αλληλοκατηγορία έφτασε σε σημείο κυριολεκτικής απαξίωσης και ντροπής, όσο αφορά τους Πολίτες-ψηφοφόρους της, εύλογα διερωτάται ο απλός Πολίτης: Γιατί τόσα πολλά κακά και άσχημα που συνέβαιναν στο πρώην κυβερνών κόμμα της ΝΔ δε τα βγάζανε τότε στη φόρα και τα βγάζουνε κατόπιν εορτής; Εύλογη ερώτηση όπως και η απάντηση ακόμα πιο εύλογη, την οποία – εμείς οι εκτός γραμμών του διπολισμού- μεταφράζουμε σε αίσχος, ντροπή και επονείδιστη καταισχύνει.
Το κακό (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη κακό) των «αντιπαραθέσεων» ανάμεσα στα επιστρατευμένα στρατόπεδα της ΝΔ, είναι ότι αυτό το κακό μεταφέρεται και στις τοπικές κοινωνίες (βέβαια το ίδιο έγινε και με το Πασόκ) παίρνοντας ποικίλες μορφές, όπως τη μεταξύ των νεοδημοκρατών διχόνοια, τη φωτογράφιση των σχέσεων Κεντρικής Εξουσίας-Κράτος και Δήμος, δηλαδή και οι τοπικοί «άρχοντες» άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο παίζουν το παιχνίδι των υποψηφίων αρχηγών τους. Αυτό και μόνο δείχνει την πολιτική τους υποκουλτούρα, σε ποια έκταση και διάσταση επικρατεί η κομματική τους πειθαρχεία στα αφεντικά τους, και πόσο δηλαδή μένει άσπιλη και αφοσιωμένη στα τοπικά της καθήκοντα η ΤΑ, αφού έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα, στο κάθε περιφερειακό νοικοκυριό(ΤΑ)πρέπει να φτάνει(και φτάνει)το χέρι-έκτρωμα της Κεντρικής Εξουσίας και να τα μολύνει όλα .
Όσο για το κυβερνών κόμμα «Πανελλήνιο «Σοσιαλιστικό» Κίνημα» εξακολουθούμε να περιμένουμε το πέρασμα των εκατό ημερών. Προς το παρόν και παρά τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες του, η μέχρι τώρα πορεία του, από αρκετούς χαρακτηρίζεται ως καθυστερημένη πολιτική, πολιτική σ υ ν έ χ ε ι α ς της ΝΔ και γενικότερα πολιτική των ληστών της Δύσης.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 25 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ



Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης αδρανών αποβλήτων από εκσκαφές-κατασκευές-κατεδαφίσεις, καθώς η χώρα μας δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη βιώσιμη διαχείρισή τους...


Το σχέδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών-Κατασκευών-Κατεδαφίσεων, που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1999/31 και τον ελληνικό Ν.2939/2001 είναι έτοιμο εδώ και πολλά χρόνια αλλά η υπογραφή του καθυστερεί αδικαιολόγητα. Πάνω από 100.000 τόνοι μπάζα απορρίπτονται κάθε μέρα ανεξέλεγκτα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον.
Στην ερώτηση του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επισημαίνει την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ρωτά την Κομισιόν τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Η ανυπαρξία εναλλακτικής διαχείρισης για τα αδρανή υλικά και τα μπάζα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το συνολικότερο σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η παρέμβασή μας στο ευρωκοινοβούλιο, ελπίζω ότι θα πιέσει ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου και να πάψει να είναι όλη η χώρα για μπάζωμα».

Η ερώτηση: Ενσωμάτωση στο ελληνικό εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών - Κατασκευών - Κατεδαφίσεων.

H Οδηγία 1999/31/ΕΚ του Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 1999 περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων απαγορεύει τη διάθεση αδρανών υλικών και εν γένει μπαζών στους ΧΥΤΑ και επιβάλλει τη διάθεσή τους σε ανεξάρτητους χώρους ταφής αδρανών.
Σχετική πρόβλεψη έχει ενσωματωθεί και στον ελληνικό Νόμο 2939/2001, όμως η ενεργοποίησή της απαιτεί ιδιαίτερο Προεδρικό Διάταγμα για σύσταση Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών - Κατασκευών - Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Τέτοιο διάταγμα μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί με αποτέλεσμα ότι, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής[1], η διαχείριση των αποβλήτων αυτής της κατηγορίας «γίνεται σήμερα αποσπασματικά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσής τους». Τα απόβλητα αυτά, τα οποία εκτιμώνται σε 100.000 τόνους ημερησίως, οδηγούνται σε ένα μικρό ποσοστό είτε σε ΧΥΤΑ, είτε σε χωματερές, ενώ μεγάλες ποσότητες απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε ρέματα, παλαιά λατομεία και εν γένει στο φυσικό περιβάλλον.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Είναι ενήμερη για τη σοβαρή αυτή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών - Κατασκευών - Κατεδαφίσεων;
2. Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα η Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό;
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για ποιον υποψήφιο θα θέλατε για Πρόεδρο στη Ν.Δ.

Ντόρα Μπακογιάννη
Αντώνης Σαμαράς
Παναγιώτης Ψωμιάδης
Κανέναν
Η ψηφοφορία λήγει την ερχόμενη Κυριακή στις 7 π.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η άποψη του κ. Χρήστου Μακρυγιάννη για την Αλβανική ιστοσελίδα που φιλοξενείται στη σελίδα του δήμου Τρικάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΑΙΩΝ
www.trikalacity.gr

Το είδαμε και αυτό στην επίσημη σελίδα του δήμου Τρικαίων του νομού Τρικάλων που πληρώνεται από τα λεφτά των δημοτών !!!!...
φάτσα κάρτα η σελίδα των Αλβανών μεταναστών .
http://www.samt.gr/
Η σελίδα του δήμου Τρικαίων που στοίχησε αρκετές χιλιάδες ευρώ είναι η σελίδα του δημάρχου ; την πληρώνει από την τσέπη του όχι βέβαια , εκτός και αν είναι διαφήμιση οπότε καλά να είναι δούμε και τα τιμολόγια , αλλά από πότε δημοτική σελίδα παίρνει διαφημίσεις ; να βάλουμε και εμείς να ενισχύσουμε τα οικονομικά του δήμου; Και από πού ως που διαφημίζεται η σελίδα ενός συλλόγου; Και μάλιστα Αλβανικού ;Γιατί δεν διαφημίζεται και η σελίδα του ΑΣΤ ΤΡΙΚΑΛΩΝ? Που στο κάτω κάτω έκανε την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μονο ;
(ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!)
Στην σελίδα τους έχουν εκδηλώσεις από την εκδήλωση της εθνικής τους επετείου στις φωτογραφίες βλέπουμε τις σεβαστές αρχές της πόλης μας πρώτο τραπέζι πίστα .
Για δείτε εδώ:
http://www.samt.gr/nea.html
Επίσης σε αρκετές φωτογραφίες μας δείχνουν τις σεβαστές αρχές να είναι παρόντες μην χάσουνε, στα μαθήματα Αλβανικού Σχολείου ; έχει άδεια από την Ελληνική Πολιτεία κ. Προϊστάμενε της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; ποιος διδάσκει; Τα βιβλία έχουν εγκριθεί από το υπουργείο ; τηρεί το σχολείο τους κανόνες; γιατί αν δεν είναι σχολείο ο κ. Πρέσβης της Αλβανίας τι ρόλο παίζει ; δεν μας έγινε μάθημα η Θράκη;
Για δείτε εδώ :
http://www.samt.gr/sxoleio.html
Και ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την Ελληνική Βουλή ότι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές οι εν Ελλάδι αλλοδαποί !!!!
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!
Με τιμή
Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ζάππειο απόψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απόψε στις 7:30 ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει στο Ζάππειο και προσκαλεί όλους τους υποστηριχτές του. «Για να κάνουμε ξανά τη Ν.Δ. την ελπίδα της Ελλάδας και μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της ελπίδας», όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Σαμαράς.
Διαβάστε περισσότερα...