Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η φωτογραφία της ημέρας…

Διαβάστε περισσότερα...

«ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!»

Πολιτευτές, ιστοσελίδες και Αλβανοί
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Ο κόσμος μας ήταν και εξακολουθεί, για μερικούς, να είναι ένα «λάθος!» Και είναι «λάθος» διότι στο DNA του περιέχει τα στοιχεία της διαφορετικότητας. Δηλαδή έχουμε «μαύρους, λευκούς, κοντούς, ψηλούς, αλλόθρησκους, κακούς και καλούς και όχι μόνο ψηλούς και γαλανούς…» Αυτό το «λάθος» της διαφορετικότητας του κόσμου μας, λέγεται Β` Παγκόσμιος Πόλεμος ή Αδόλφος Χίτλερ...
Αυτός ο παρανοϊκός τόλμησε να ξεριζώσει το ανθρώπινο «λάθος», τον κόσμο μας, ο οποίος, αν και πέρασαν ίσαμε εφτά δεκαετίες, ακόμα δεν κατάφερε να ορθοποδήσει. Και δεν τα κατάφερε διότι τα τότε σαχλά και εγκληματικά «οράματα» και η διαολεμένη «σπορά» τού Χίτλερ, μεταμφιεσμένη και εκδημοκρατισμένη μεταφέρθηκε στον δεινοπαθεί κόσμο μας.
Την αφορμή γι αυτό το παραλήρημα, ένα απλό όσο και πικρό παραλήρημα προκειμένου να θυμηθούμε τη μεγάλη καταστροφή του κόσμου μας από ρατσιστές παρανοϊκούς και φασίστες δολοφόνους, την πήραμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο, δηλαδή το Τρικαλινό διαδίκτυο, που πράγματι προοδεύει με την ποικιλία της ύλης του και ενημερώνει, τουλάχιστον εκείνους που δεν προμηθεύονται τον Ημερήσιο Τύπο. Διαβάζουμε λοιπόν επιστολή ενός Ανώτερου Αξιωματικού ε.α., πολιτευτή του ΛΑ.ΟΣ κ. Χ. Μακρυγιάννη την οποία, για όσους δεν τη γνωρίζουν, παραθέτουμε αμέσως.
Τίτλος επιστολής: «Διαφήμιση της ιστοσελίδας του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Νομού Τρικάλων στην Δημοτική ιστοσελίδα
www.trikalacity.gr» την οποία έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Τρικάλων Χρήστος Μακρυγιάννης στην οποία αναφέρει: «Το είδαμε και αυτό στην επίσημη σελίδα του δήμου Τρικκαίων του νομού Τρικάλων που πληρώνεται από τα λεφτά των δημοτών !!!! φάτσα κάρτα η σελίδα των Αλβανών μεταναστών. http://www.samt.gr/ Η σελίδα του δήμου Τρικκαίων που στοίχησε αρκετές χιλιάδες ευρώ είναι η σελίδα του δημάρχου ; την πληρώνει από την τσέπη του όχι βέβαια , εκτός και αν είναι διαφήμιση οπότε καλά να είναι δούμε και τα τιμολόγια , αλλά από πότε δημοτική σελίδα παίρνει διαφημίσεις ; να βάλουμε και εμείς να ενισχύσουμε τα οικονομικά του δήμου; Και από πού ως που διαφημίζεται η σελίδα ενός συλλόγου; Και μάλιστα Αλβανικού ;Γιατί δεν διαφημίζεται και η σελίδα του ΑΣΤ ΤΡΙΚΑΛΩΝ? Που στο κάτω κάτω έκανε την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο; (ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!) Στην σελίδα τους έχουν εκδηλώσεις από την εκδήλωση της εθνικής τους επετείου στις φωτογραφίες βλέπουμε τις σεβαστές αρχές της πόλης μας πρώτο τραπέζι πίστα. Για δείτε εδώ: http://www.samt.gr/nea.html Επίσης σε αρκετές φωτογραφίες μας δείχνουν τις σεβαστές αρχές να είναι παρόντες μην χάσουνε, στα μαθήματα Αλβανικού Σχολείου ; έχει άδεια από την Ελληνική Πολιτεία κ. Προϊστάμενε της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; ποιος διδάσκει; Τα βιβλία έχουν εγκριθεί από το υπουργείο ; τηρεί το σχολείο τους κανόνες; γιατί αν δεν είναι σχολείο ο κ. Πρέσβης της Αλβανίας τι ρόλο παίζει; δεν μας έγινε μάθημα η Θράκη; Για δείτε εδώ: http://www.samt.gr/sxoleio.html Και ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την Ελληνική Βουλή ότι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές οι εν Ελλάδι αλλοδαποί !!!! ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!
Με τιμή Μακρυγιάννης Χρήστος Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ»
Πρόθεσή μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε στις εσφαλμένες και άτοπες, κατά τη γνώμη μας, αντιλήψεις του επιστολογράφου. Θα επισημάνουμε μόνο δυο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι σίγουρα ως προς ένα σκέλος της επιστολής του, έχει δίκιο ο επιστολογράφος και αυτό είναι ότι η ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων
http://www.trikalacity.gr/ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να φιλοξενεί και άλλες τοπικές ιστοσελίδες ή προσωπικές ιστοσελίδες και όχι να δίνει αφορμές αρνητικών σχολιασμών. Το δεύτερο και βασικό είναι ότι μιας και ο γράφων έκανε μετανάστης επί 36 συναπτά χρόνια στη Γερμανία, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μετανάστης και ποια η συμπεριφορά των τοπικών αρχών που φιλοξενείται απέναντί του. Τώρα όσο αφορά τους μετανάστες Αλβανούς, για τους οποίους αναφέρει ο επιστολογράφος, η προβολή στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων όχι μόνο δε βλάπτει αλλά και προσφέρει στη σύσφιξη μεταξύ των λαών ακόμα κι όταν πρόκειται για Αλβανούς, αρκεί να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός έναντι στη Χώρα που τον φιλοξενεί. Κι αυτό, στο βαθμό που μπορούμε να γνωρίζουμε, έχουν δώσει ανάλογα δείγματα γραφής και έχουν εξαλείψει παλιές τους αμαρτίες όταν η Ελλάδα είχε γίνει ένα κυριολεκτικά κομματικό ξέφραγο αμπέλι και περνούσαν ανεξέλεγκτοι οι πάντες. Αυτά ήταν εγκληματικά λάθη από πλευράς της επίσημης Ελλάδας. Ωστόσο είναι παρελθόν.
Παραυτά, ο κακός, ο πονηρός, ο ραδιούργος και ο ρατσιστικός κόσμος πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Στον ρο των σημερινών αρνητικών καταστάσεων ο γείτονας καθίσταται αναγκαίος, ο Αλβανός στην προκειμένη περίπτωση, φτάνει να μην έχει οράματα και διαθέσεις πονηρές που διακινούνται από ξένα κέντρα. Ας πάψει ο γηγενείς πληθυσμός (θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για μειοψηφία)να είναι μεμψίμοιρος και ανήσυχος όταν πρόκειται για μετανάστη, και ας μάθει ή να συνηθίσει στην ιδέα πως όταν… «Στην σελίδα τους έχουν εκδηλώσεις από την εκδήλωση της εθνικής τους επετείου…» δεν πρέπει να τρομάζουν. Στην Αμερική, στην Αυστραλία και σε άλλες Χώρες γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, από τους Έλληνες μετανάστες. Έχουνε στήσει εκκλησιές, ανοίξανε σχολεία να διδάσκεται η γλώσσα και όχι μόνο μας ανέχτηκαν οι Χώρες παραμονής μας αλλά και μας βοήθησαν και οικονομικά και ηθικά και πολιτιστικά. Δηλαδή εμείς (επιτρέψτε μας τη φράση)είμαστε μάγκες; Μήπως είμαστε κάτι άλλο και ντρεπόμαστε να το πούμε; Σίγουρο είναι ότι ο κόσμος μας δεν είναι λάθος. Το DNA του επεκτείνεται και αγωνίζεται για ένα καλλίτερο μέλλον.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 28 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλύρα – Ανταλλάξιμα 2-1

Σήμερα ο φακός του trikalaola δεν κάλυψε αγώνα από την Α’ ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά βρέθηκε στο γήπεδο της Φιλύρας, όπως είχαμε υποσχεθεί άλλωστε σε φίλους και κάλυψε το ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Β1 Ε.Π.Σ. Τρικάλων, Φιλύρα – Ανταλλάξιμα. Τα γκολ:..
Τα 2 γκολ από την ομάδα της Φιλύρας τα πέτυχε ο Ζελενίτσας στο 25’ και στο 52’. Ενώ το γκολ από την ομάδα των Ανταλλάξιμων, πέτυχε ο Γιώργος Ράντζας. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ με 16 φωτό.
Διαβάστε περισσότερα...