Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρόν και έτρεξαν στον 7ο Ημιμαραθώνιο Τυρνάβου-Γιάννουλης-Λάρισας. Από τον αγώνα αυτόν δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων που συμμετείχε με πολυπληθή αποστολή...
Οι συμμετοχές στον αγώνα πάντα ήταν πολλές, φέτος όμως ξεπέρασαν και τις προβλέψειςΟι Οι συμμετοχές στον αγώνα πάντα ήταν πολλές, φέτος όμως ξεπέρασαν και τις προβλέψεις των διοργανωτών (400 συμμετοχές), γεγονός που δείχνει το ήδη διαπιστωμένο εδώ και καιρό ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα.
Ο καιρός ήταν ιδανικός με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκειά του, γεγονός που έδωσε στους δρομείς τη δυνατότητα να ευχαριστηθούνε τη διαδρομή και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Τα πρώτα 18 χιλιόμετρα του αγώνα γίνονται στον δρόμο Τυρνάβου-Λάρισας με παράκαμψη κι από τα χωριά Αγία Σοφία και Δένδρα για να συμπληρωθεί η απόσταση, ενώ τα υπόλοιπα 3 χιλιόμετρα γίνονται παράπλευρα της κοίτης του Πηνειού που έχει διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής, κάτι πολύ όμορφο για τον αγώνα, αν και το συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής δυσκόλεψε λίγο τους αθλητές λόγω των συνεχών εναλλαγών στο έδαφος και την παρουσία ανηφορικών και κατηφορικών κομματιών.Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Γιάννης Χαμόδρακας, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Χατζάκης - Καζάνης και στη τρίτη ο Βλάσης Καραβασίλης.Η Παρασκευή Γρατσάνη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες, δεύτερη ακολούθησε η Θεολογία Αρβανίτη και τρίτη η Marie Leautey.
Από τους υπόλοιπους Τρικαλινούς δρομείς ξεχώρισαν η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Μπαρτζιώκας και τερμάτισε στην 3η θέση της κατηγορίας ανδρών (55-59 ετών), ο συγκινητικός για μία ακόμη φορά Γιώργος Θέμελης που πήρε την 3η θέση στην κατηγορία 68 και άνω, ενώ στις γυναίκες εκτός της Παρασκευής Γρατσάνη, που πήρε και την 1η θέση φυσικά στην κατηγορία της (έως 29 ετών), ξεχώρισε και η Ελένη Ντόβα που κατέλαβε την 3η θέση στην ίδια κατηγορία.Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές στο Κηποθέατρο της Λάρισας.
Αναλυτικά όλοι οι τρικαλινοί δρομείς που πήραν μέρος στον Αγώνα ήταν:
ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΟΥΡΙΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΝΤΟΒΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΑΠΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΞΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Το επόμενο ραντεβού για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων δόθηκε για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 3:30μμ στο Πάρκο του Άη-Γιώργη Τρικάλων, στην ημερίδα που διοργανώνει ο ίδιος ο σύλλογος και θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5.000μ (ανδρών-γυναικών) και 1.000μ (για παιδιά έως 12 ετών) και όπου περιμένουν και την παρουσία και τη συμμετοχή πολλών Τρικαλινών.
Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε φωτό από την on line κάμερα στο Γαρδίκι.

Δείτε φωτό από την on line κάμερα στο Γαρδίκι...
Δείτε φωτό από την on line κάμερα στο χιονισμένο Γαρδίκι Ασπροποτάμου Τρικάλων.
Η εικόνα είναι από το site της αδελφότητας Γαρδικιωτών Τρικάλων (Αθήνας – Πειραιά)
www.gardiki.gr
Μπράβο για την προσφορά σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού σημειώθηκε σήμερα στο Δομοκό.

Φωτό αρχείου Αγ. Αικατερίνη.
Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα το μεσημέρι οι οδηγοί στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Δοκομού. Λόγω του χιονιού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, δίπλωσαν νταλίκες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης...
Αυτή την ώρα (7:47 μ.μ.) όπως ενημερωθήκαμε από το Α.Τ. Δομοκού, ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Διαβάστε περισσότερα...

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΙΟΛΟΣ - ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Όλοι στο Δημοτικό κλειστό την Κυριακή 13-12-09 στις 6 μ.μ. για το μεγάλο ντέρμπι.
Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής

Την Κυριακή των εκλογών είχα την τύχη να ζήσω, αυτή την ιστορική ημέρα για την παράταξή της Νέας Δημοκρατίας, πολύ έντονα ως πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής του 576 εκλογικού τμήματος του νομού Τρικάλων αποκομίζοντας πολλές εντυπώσεις...
Σ’ αυτές τις εκλογές ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, ο απλός πολίτης, αποφάσισε να μη μείνει άλλο θεατής στη μέχρι τώρα φθίνουσα και καταστροφική πορεία του κόμματος. Έκρινε πως ήρθε η ώρα να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ενεργώντας αυτοβούλως και κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς που επί χρόνια προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τη βούλησή του. Και ήταν τόσο μεγάλη η δίψα και η θέλησή του να εισακουστεί που δεν πτοήθηκε ούτε από την πτώση του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας, ούτε από τις μεγάλες ουρές και την πολύωρη αναμονή. Σ’ αυτές τις εκλογές, οι οποίες έλαβαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, είδα ηλικιωμένους με τα μπαστούνια τους να συνωστίζονται πεισματικά στη σειρά, επιδιώκοντας πάση θυσία το δικαίωμα στην ψήφο της ανανέωσης. Γυναίκες έγκυες, στον μήνα τους, να σφίγγουν τα δόντια τους αναζητώντας με την ψήφο τους έναν καλύτερο κόσμο για το αγέννητο παιδί τους. Είδα νέους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν ήθελαν να ακούνε για πολιτική, με τη σπίθα της αποφασιστικότητας στα μάτια τους να περιμένουν καρτερικά για την ψήφο της ελπίδας και της προοπτικής.
Ο λαός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα τα πολιτικά τζάκια να σταματήσουν να καπνίζουν και η κοινωνία να απαλλαγεί από τον καπνό τους που επί ολόκληρες δεκαετίες έκανε την ατμόσφαιρα γκρίζα και αποπνικτική. Έφτασε πλέον ο καιρός να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες, αγνές προθέσεις και όρεξη για δουλειά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Άνθρωποι άφθαρτοι, ακέραιοι και μαχητές πρόθυμοι να προασπίσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου. Ο κόσμος έχει ανάγκη από πολιτικούς προσηνείς, ικανούς να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα προβλήματα του και να δώσουν λύσεις στο αδιέξοδο και στο τέλμα της εποχής μας. Τέρμα στην οικογενειοκρατία, στους αλαζόνες πολιτικούς, στους εγωκεντρικούς ηγέτες, στις ερμητικά κλειστές πόρτες των υπουργείων και στη διαφθορά.
Ο λαός είχε στείλει το πρώτο μήνυμα στις Ευρωεκλογές, η τότε ηγεσία ισχυρίστηκε ότι το έλαβε και πως θα διόρθωνε τα λάθη της, αλλά μάταια. Αναγκάστηκε να το ξαναστείλει ακόμα πιο δυναμικά στις εκλογές του Οκτωβρίου με ολέθριες για τη Νέα Δημοκρατία συνέπειες αναγκάζοντάς τη στην πιο οδυνηρή ήττα της ιστορίας της. Την περασμένη Κυριακή οι Νεοδημοκράτες, η μαζικότητα των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έστειλαν άλλο ένα μήνυμα. Η διαφορά όμως είναι πως αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μήνυμα, αναγέννησης, ενότητας, ελπίδας και προοπτικής, ένα μήνυμα που αν αποκωδικοποιηθεί σωστά και ληφθεί σοβαρά υπόψη, μπορεί να μετουσιωθεί σε μήνυμα νίκης στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.
Αυτή η τόσο ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, από μια τόσο ευρεία βάση, καθιστά τον Αντώνη Σαμαρά το απόλυτο αφεντικό της παράταξης και τον πιο ισχυρό ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρώτο, και την εποχή της μεταπολίτευσης. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είδε στο πρόσωπό του Αντώνη Σαμαρά έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να ξανακάνει την παράταξη ενωμένη και δυνατή και να την οδηγήσει σε μια κυβέρνηση προόδου και ευημερίας. Έναν ηγέτη που θα μπορέσει να ξαναφέρει στον τόπο προοπτική και να εμπνεύσει τους νέους. Είναι λοιπόν στο χέρι του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και σε βαθιές τομές προσδίδοντας στο κόμμα στοιχεία του χαρακτήρα του και του ήθους του, αυτά τα στοιχεία που διέκρινε ο κόσμος όλο αυτό τον καιρό και του έδωσε με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή τα ηνία της παράταξης.
Αυτή την καθαρή και θριαμβευτική του νίκη τη χρεώνεται ο ίδιος προσωπικά, αφού μόνος του κατάφερε να ξαναδώσει στο Νεοδημοκράτη αξία, ελπίδα, και κίνητρο. Εξίσου προσωπικά όμως θα χρεωθεί και μια ενδεχόμενη ήττα του σε περίπτωση αδυναμίας ή αδιαφορίας του στο να ερμηνεύσει σωστά το μήνυμα που έλαβε από τη βάση, οδηγώντας την παράταξη σε μια μακρόσυρτη κρίση.
Βασίλης Ντόβας
Επιστημονικός συνεργάτης Βιανέξ
Πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής
576 Ε.Τ. Δήμου Τρικκαίων
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση

Tου Κωνσταντίνου Π. ΡωμανούΚαθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ώστε έτσι. Ο νέος πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη μαζική ελληνοποίηση του ανθού των λαθρομεταναστών, των παιδιών τους που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία. Είναι, λέγεται, 250.000 άτομα! Μαζί μ' αυτούς θα νομιμοποιηθούν, αναμφίβολα, και οι γονείς τους, όπως εντός ολίγων ετών οι γυναίκες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν στην πορεία...

Όλοι αυτοί θα φέρουν στην Ελλάδα, εννοείται, τους συγγενείς τους απ' όλες τις γωνιές της Αφρικής, της Ασίας και των Βαλκανίων (νόμος Σημίτη περί συνενώσεως οικογενειών).Εν τω μεταξύ στις δημοτικές εκλογές του 2010 θα έχουν ψηφίσει, όπως είχε εξαγγείλει ήδη το 2004 η Νέα Δημοκρατία, όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται... πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας.Ήδη τον επόμενο χρόνο (δηλαδή πριν από την καταστροφή της Γης το 2012, σύμφωνα με το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο) οι υπναλέοι Έλληνες θα δουν τόσους Αλβανούς δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αστυνομικούς πάνω απ' το κεφάλι τους που θα χάσουν -αν υποτεθεί ότι την έχουν ακόμη- την αίσθηση του χώρου όπου βρίσκονται. Η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια.Ας αναλογιστούμε επίσης ότι διά της δημιουργίας μεγάλων Περιφερειών, με την εφαρμογή του επερχόμενου «Καποδίστρια 2», οι αλλοδαποί ή οι Έλληνες συνεργάτες τους περιφερειάρχες θα παίρνουν προγράμματα κατευθείαν από τις Βρυξέλλες χωρίς την ενοχλητική μεσολάβηση του εθνικού κέντρου των Αθηνών. Τι θαυμαστοί νέοι ορίζοντες αυτονόμησης για «μειονότητες», ξένες θρησκείες και εξωτικούς πολιτισμούς δεν ανοίγονται στις νεόκοπες επαρχίες της πάλαι ποτέ Ελλάδος!Επίσης, «εξετάζει» επί του παρόντος η νέα κυβέρνηση (κατά την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργόν Εσωτερικών, περιοδικό «Επίκαιρα» 20-26/11/2009, τεύχος 5) την αλλαγή του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας που βασίζεται στο δίκαιο του αίματος (Έλληνας είναι ο γόνος Ελλήνων) ώστε η ιθαγένεια να δίδεται σε όλους όσοι γεννιούνται στην Ελλάδα (δίκαιον εδάφους). Επιτέλους φθάνει τώρα η στιγμή που θα υλοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας που αποδέχθηκαν κατ' αρχήν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την 26ην Μαρτίου 2009 στην ΕΣΗΕΑ με παρουσία γνωστών εθνομηδενιστών, προπαγανδιστών του «πολυπολιτισμού» από το δημοσιογραφικό και καθηγητικό κατεστημένο (δες σχετικά το άρθρο μου «Η ελληνική ασθένεια της βουλήσεως» στο «ΠΑΡΟΝ» 5/4/09). Σημειωτέον ότι με τη μεταρρύθμιση του κώδικα ιθαγένειας ενδέχεται ο έλλην ομογενής του εξωτερικού να πολιτογραφείτε στην Ελλάδα δυσκολότερα από έναν π.χ. Αφρικανό γόνο λαθρομεταναστών που γεννήθηκε εδώ. Όμως τι να περιμένει ο γόνος Ελλήνων σε μία Ελλάδα της οποίας το Κοινοβούλιο καταψήφισε ήδη το δικαίωμα ψήφου των ομογενών ενώ προτίθεται να υπερψηφίσει αντίστοιχο δικαίωμα των αλλογενών;Αξίζει εν προκειμένω να επισημανθεί η ηθελημένη σύγχυση των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα. Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσία κράτους τινός» (Λεξικόν Δημητράκου). Εξ αυτού προκύπτει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται, δηλαδή ανήκει σ' ένα γένος ήτοι -κατ' επέκτασιν- σύνολον ομογενών, εθνότητα, έθνος, φυλή (Λεξικόν Δημητράκου).Επομένως συνεπάγεται η αυθαίρετη ταύτιση της φυσικής, αναφαίρετης ιθαγένειας με την επίκτητη υπηκοότητα και κατάργηση της έννοιας του γένους και της εθνότητας ως ουσιωδών ιδιοτήτων της ελληνικότητας.Προφανώς αυτό είναι και το ζητούμενο της επικείμενης μεταρρύθμισης του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η ουσιαστική απονοηματοποίηση της έννοιας Έλληνας και ελληνικότητα, η οποία εφεξής θα προσδιορίζεται με τα ρευστά κριτήρια της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Η εξουσία θα καθορίζει, αυθαίρετα, ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα ονομάζονται Έλληνες διά της διοικητικής πράξεως της χορηγήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και μόνον. Αντιστρόφως θα έχει τη δύναμη το κράτος να αρνείται κατά το δοκούν την ιδιότητα του Έλληνα σε ανθρώπους οι οποίοι εν τούτοις είναι Έλληνες, σύμφωνα με τη λογική και την αλήθεια.Στην πραγματικότητα η σταδιακή αφαίμαξη της ελληνικής ιδιαιτερότητας από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της έχει αρχίσει προ πολλού στην εκπαίδευση, πρώτα στην τριτοβάθμια και μετά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Δεν επιβάλλουν τάχα εδώ δάσκαλοι και συγγράμματα τη σταδιακή απομάκρυνση από τον «ελληνοκεντρισμό» και τον προσανατολισμό στη «διαπολιτισμική» αγωγή; Η ίδια η σύνθεση των σχολείων είναι πολυεθνική. Χωρίς ελληνικότητα και Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει βέβαια «ελληνική» παιδεία παρά μόνο ως ευφημισμός.Η ιδεολογική αναπαραγωγή της ελληνικής κοινωνίας διακόπτεται σταδιακά και προμελετημένα. Έωλο είναι επομένως και το επιχείρημα της εξουσίας να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των αλλοδαπών που έγιναν «κοινωνοί της ελληνικής παιδείας» (Θεοδώρα Τζάκρη, «Επίκαιρα», σελ. 19). Ποίας ελληνικής παιδείας; Αυτής που ουσιαστικά αρνείται την ελληνικότητα;Ο λόγος που τα παιδιά των λαθρομεταναστών εισήχθησαν στα ελληνικά σχολεία δεν είναι ο εξελληνισμός τους. Κανένας δεν νοιάζεται για την ελληνικότητα, γιατί αν νοιαζότανε θα φρόντιζε συν τοις άλλοις να τηρήσει το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία για όλους τους Έλληνες.Άρα ουδεμία υποχρέωση είχε το κράτος να παρέχει εκπαίδευση σε μη Έλληνες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στην επικράτεια (προσφάτως το γαλλικό κράτος απαίτησε από μαθητές παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν το σχολείο στο τέλος του σχολικού έτους). Όχι: η εισαγωγή του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο έγινε εξαρχής με τον σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα (μαζί με τους γονείς τους) έως ότου ενηλικιωθούν για να ελληνοποιηθούν.Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,κ) καταστρέφει ότι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει:α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας καιβ) Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Νοεμβρίου 2009
της εφημερίδας Το Παρόν

Για την αντιγραφή
Μακρυγιάννης Χρήστος Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων
Με τις καλύτερες εντυπώσεις, πλήρεις ικανοποίησης και με γεμάτες γνώση τις βαλίτσες τους, επέστρεψαν τα μέλη της αποστολής της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων κ. Λένα Σαββίδου, κ. Αχιλλέας Λέρας και κ. Βαγγέλης Σαμαράς από την Αθήνα, όπου συμμετείχαν στο 4ο κατά σειρά Συμπόσιο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας...


Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στις 27,28 και 29 Νοεμβρίου με θέμα : «Πολιτικοί, Κοινωνικοί, Οικονομικοί Θεσμοί των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τους Νεώτερους Χρόνους».
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 20 Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ιστορικοί Ερευνητές και Ειδικοί Επιστήμονες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα εισηγήσεων, όπως «Οι τραπεζικές δραστηριότητες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία 19ος αι – αρχές 20ου αι», «ο Ελληνικός Αθλητικός σύλλογος ΠΟΝΤΟΣ Μερζιφούντας», «Ο Οικονομικός Βίος των ελλήνων στο ανθρακοφόρο λεκανοπέδιο της Ποντοηράκλειας», κ.α.. Η πρόσκληση που δέχτηκαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων για συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και έρχεται ως αναγνώριση της εμπεριστατωμένης και συστηματικής δουλείας που γίνεται στο σύλλογο.
Η εισήγηση των Λένας Σαββίδου, Αχιλλέα Λέρα και Βαγγέλη Σαμαρά στο πλαίσιο του συμποσίου αφορούσε την «Αδελφότητα Ποντίων Κυριών Τραπεζούντας Η Μέριμνα (1904-1922)». Όπως τόνισε στην έναρξη της εισήγησής του ο κ. Αχιλλέας Λέρας, σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία της ίδρυσης της αδελφότητος : «ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους, αλλά κυρίως γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία μη όντας επαγγελματίες ερευνητές του χώρου, αλλά με την ιδιότητα των μελών της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Νομού Τρικάλων» και ορμώμενοι από το πάθος μας για κάθε τι που άπτεται του πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής να ασχοληθούμε με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα όπως αυτό της Μέριμνας». Στη συνέχεια η κ. Λένα Σαββίδου ανέπτυξε τα στοιχεία του έργου και της προσφοράς της αδελφότητος, ευχαριστώντας το Δρ ΑΠΘ Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας κ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη και την κ. Άννα Θεοφυλάκτου για τη συμβολή τους στην έρευνα, ενώ ο κ. Βαγγέλης Σαμαράς επιμελήθηκε όλο το αρχειακό υλικό που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εισήγησης.
Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας ήταν κατάμεστη και τις τρεις ημέρες των εργασιών του συμποσίου, ενώ εκτός των τρικαλινών εισηγητών συμμετείχαν ως σύνεδροι, η Ταμίας της Ευξείνου Λέσχης κ. Μαργαρίτα Τοπαλίδου, η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νόπη Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόσωπος του συλλόγου στις Ομοσπονδίες κ. Κώστας Κυριαζίδης και τα μέλη του συλλόγου κ. Ράνια Λιάτου και κ. Αθηνά Μπουκουβάλα.
Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Χάρης Σαπουντζάκης ανέφερε ότι «πόσοι πίστευαν, όταν ξεκινήσαμε, ότι θα φτάναμε σήμερα στο 4ο Συμπόσιο, ότι μέσα από 20 συνεδρίες 70 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και επιστήμονες, ερευνητές καταξιωμένοι πανελλαδικά, θα καλούνταν στο βήμα, αναπτύσσοντας μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που χώρεσαν σε 3 τόμους πρακτικών 900 και πλέον σελίδων. Σήμερα με το 4ο Συμπόσιο κλείνει ένας πρώτος κύκλος που θα πρέπει να αξιολογηθεί, ώστε να περάσουμε ίσως και με την αλλαγή πλαισίου τα επόμενα χρόνια». Αναμένεται η έκδοση των πρακτικών του 4ου Συμποσίου.
Επόμενη δραστηριότητα της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων είναι ο ετήσιος χορός της, αυτό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 στο κέντρο Ονείρων Έπαυλις (5ο χιλ Τρικάλων - Πύλης, όπισθεν έπιπλα Τζέγκα) υπό τους ήχους της λύρας, του ζουρνά, του νταουλιού και της φλογέρας από τα παρχάρια του Πόντου, αλλά και υπό τους γνώριμους ήχους του κλαρίνου με τοπικούς δημοτικούς παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια.
Α.Λ.
Για την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλο γλέντι στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων

Αυτό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» διοργανώνει τον ετήσιο χορό της στο κοσμικό κέντρο «Ονείρων Έπαυλις» (5ο χιλ Τρικάλων – Πύλης, όπισθεν επίπλων Τζέγκα).
Καλεσμένοι φίλοι του συλλόγου από Καστοριά, Κατερίνη, Λάρισα, Αθήνα, Θεσαλονίκη, Καρδίτσα, Βόλο, Γρεβενά, Νάουσα και Κιλκίς θα είναι όλοι εκεί...


Όλοι μαζί θα ταξιδέψουμε στα παρχάρια του Πόντου υπό τους ήχους της πολυπληθούς ορχήστρας, η οποία αποτελείται από το Νίκο Γαβρία στη λύρα, τον κεμανέ και το τραγούδι, το Νίκο Φιλιππίδη στο νταούλι, το Γιάννη Φιλιππίδη στο τραγούδι, το Βασίλη Φωλίνα στο αγγείο και τη φλογέρα, τον Κώστα Παπουτσίδη στο τραγούδι, τον Περικλή Κοσκερίδη στη λύρα, το Λευτέρη Παπαδόπουλο στο τραγούδι και το Βαγγέλη Ιντζεβίβη στο νταούλι. Ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι και το λαούτο, ο Κουσκουρίδας Σταύρος στο κλαρίνο και ο Γιώργος Ντίνας στα κρουστά θα μας συνοδέψουν στους παραδοσιακούς ρυθμούς και τις μελωδίες της υπόλοιπης στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας.
Θα εμφανιστεί αντιπροσωπευτικό τμήμα των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου που θα παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο και θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά. Τιμή εισόδου με φαγητό δεκαπέντε ευρώ.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28 ΤΡΙΚΑΛΑ - 42100 ΤΗΛ & fax : 2431074588 http://www.efxeinostrikala.livepage.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΝΕΑΚ: ΤΕΡΑΤΑ ΚΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος στα πλαίσια των ειδικών προβολών για τα παιδιά (ΣΙΝΕΑΚ) θα προβάλλει αυτή τη Κυριακή σε δύο προβολές 11.30 (πρωί) και 17.30 (απόγευμα), στη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, την μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων ΤΕΡΑΤΑ ΚΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ...

Γενική είσοδος 4 ευρώ.
Όταν ένας μετεωρίτης από το διάστημα χτυπά ξαφνικά τη Σούζαν Μέρφι, την ημέρα του γάμου της, εκείνη αποκτά τεράστιες διαστάσεις και μεταμορφώνεται σε Γιγάντικα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα από το στρατό σε μια μυστική κυβερνητική βάση όπου φυλάσσονται και άλλα τέρατα (ο Μπομπ, μια άμορφη, ανεγκέφαλη μπλε μάζα, ο Συνδετικός Κρίκος, ο Καθηγητής Κατσαρίδας και ένας τεραστίων διαστάσεων εντομόσαυρος)... Όταν όμως εξωγήινοι κάνουν την εμφάνισή τους και απειλούν τη Γη με καταστροφή, ο Πρόεδρος αποφασίζει πως οι μόνοι που μπορούν να την υπερασπιστούν και να συντρίψουν τους εξωγήινους είναι αυτά τα τέρατα!
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκέμβρης = Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος



«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…»
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Έναν άλλο κόκκινο Δεκέμβρη δημιούργησε το αυταρχικό κράτος της Δεξιάς. Με «λίγο» νεανικό αίμα και με περισσότερα θύματα. Μ’ έναν Εμφύλιο Πόλεμο δυο «παρατάξεων»: Από τη μια οι νέοι και άνεργοι που τους έχουν δολοφονήσει τα όνειρα και από την άλλη, ο καταλύτης, το αυταρχικό κράτος με τα …


περίεργα χρώματα (πότε μαύρο, πότε γκρι) της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Οι Έλληνες πάντα κατάφερναν να διώξουν άλλοτε τους τυράννους και άλλοτε τους βασιλιάδες, να φέρουν, έστω και μια αστική δημοκρατία προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. Όμως, αν και εξαφανίστηκαν τα εκτρώματα μοναρχών και δικτατόρων, δεν εξαφανίστηκαν τα λαμόγια που συγκροτούν το Κράτος της… δημοκρατικής Ελλάδας. Με άλλα λόγια «βασιλιάδες» και «δικτάτορες» με διαφορετικά προσωπεία, έχουμε και στις μέρες μας πολύ περισσότερους από έναν και διακρίνονται με τα χαρακτηριστικά των «σύγχρονων» απατεώνων που καταλήστεψαν και πούλησαν το Κράτος. Που ξεγύμνωσαν την παιδεία. Που δημιούργησαν θ έ σ ε ι ς α ν ε ρ γ ί α ς . Που ψαλιδίσανε τα ταμεία και σακάτεψαν τη δημόσια υγεία. Οι φόροι και η ακρίβεια είναι ένα από τα κύρια εργαλεία τους και η βία ή όπως αλλιώς θέλουμε την ονομάζουμε πρυτανεύει σε όλους τους χώρους και άλλα, άλλα πολλά και καθημερινά με… νόμους αφαιρούν από τους Πολίτες ότι με δεκαετίες αγώνα κατάφεραν να αποκτήσουν οδηγώντας τους στα κοινωνικά περιθώρια και σιγά, σιγά με νόμο θα έχουμε και την κατάργηση των απεργιών.
Ιδιαίτερα η νέα γενιά δεινοπαθεί. Η εμπιστοσύνη προς τα έγχρωμα λαμόγια έχει χαθεί. Η υπομονή της έχει εξαντληθεί και η οργή της, σαν χείμαρρος πια ξεχύνεται στους δρόμους. Η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση από την διαχρονική κοροϊδία των «ταγών» του επίσημου ελληνικού Κράτους, δημιουργούν ένα νεανικό μένος και πάθος, μένος και πάθος που πλέον αποτελεί εφαλτήριο για τον τερματισμό αυτών των οξύμωρων και ληστρικών επιδρομών και το ξεκίνημα μιας νέας, ανθρώπινης ζωής. Εάν λοιπόν το ξεκίνημα μιας νέας, ανθρώπινης ζωής είναι λάθος να μας το πούνε.
Είναι πασιφανές, ιστορικά και διεθνώς αποδεδειγμένο ότι ένα υποταγμένο Κράτος, προκειμένου να «φυλάξει» τα συμφέροντά του, συνεργάζεται με τον πολυπρόσωπο διάολο αποσπώντας από αυτόν κατασταλτική δύναμη και φασιστικούς –βίαιους μηχανισμούς, όπως η τρομοκρατία που έχει γίνει της μόδας, η οποία είναι δημιούργημα της καθεστηκυίας τάξης και η οποία, τρομοκρατία, μέσα από τα μέσα που διαθέτει, επιβάλει στους Πολίτες τη βία, όπως την είδαμε πέρυσι το Δεκέμβρη με τη δολοφονία του παιδιού Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο - Αιωνία η μνήμη του.
Είναι επίσης βέβαιο πως γινήκανε αρκετές υλικές ζημιές, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά την παροιμία που λέει «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται…». Ο υ γ ι ή ς Πολίτης ποτέ δεν σκέφτεται να προξενήσει κακό ή ζημιά στο διπλανό του. Μην τρελαθούμε άνθρωποι! Αν κάποιου του φταίει το Κράτος (και φταίει για τους περισσότερους) δε θα σπάσει τη βιτρίνα του συμπολίτη του, που κι αυτός έχει προβλήματα. Και «ο λύκος που στην αντάρα χαίρεται…» είναι οι προβοκάτορες -κουκουλοφόροι και… άγνωστοι, που μεταφέρουν στην ειρήνη τον Πόλεμο!
Κατά την άποψή μας, αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος των μηχανισμών του Κράτους που πάντα και παντού χώνουν τη μουτσούνα τους προκειμένου να αμαυρώσουν μια πορεία, ένα συλλαλητήριο, για να μπορούν να επιδίδονται οι καναλάρχες στους βρώμικους και αποπροσανατολιστικούς ρόλους τους, να υπερηφανεύονται οι κυβερνήσεις μέσω των υπουργών τους ότι επιτελούν έργο και το χειρότερο να θρηνούμε αθώα θύματα και να διχάζεται ο Πολίτης με τον αστυνομικό, να διχάζεται ολόκληρη η κοινωνία.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι όπως αυτή προέρχεται και προξενεί κακό, γνωρίζουμε τα συνταγματικά δικαιώματα των διαδηλωτών και ποιες οι διαμαρτυρίες τους και καλά θα είναι να μη τους προκαλεί η άρχουσα τάξη με τις κατασταλτικές παρατάξεις και τους μηχανισμούς. Ας μη ρίχνεται λάδι στη φωτιά, γιατί η φωτιά δε νοιάζεται ποιον ή ποιους θα κάψει πρώτα. Ευχόμαστε οι κινητοποιήσεις και οι πορείες, που αμέσως αρχίζουν, να είναι ειρηνικές και η νέα κυβέρνηση να σκύψει στα πράγματα αφήνοντας τις αυταρχικές ρητορείες, όπως ακούμε τον σημερινό υπουργό προστασίας του Πολίτη να λέει… πολλά. Βλέπουμε και το προφίλ του… (ας είναι καλά οι καναλάρχες), θεωρούμε πως, αν και … σοσιαλιστής ο κ. Χρυσοχοϊδης σε σχέση με τα κατάλοιπα του προ προηγούμενου υπουργού, είναι πιο… καλλίτερος.
Τέλος στη μνήμη του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο επιλέξαμε μια ανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος:
«Τα όνειρά μας είναι αλεξίσφαιρα
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος…
Από τη στιγμή που ένας αστυνομικός αφαίρεσε τη ζωή από ένα 15χρονο παιδί, Από τότε που βγήκαμε στο δρόμο και είπαμε ότι η κατάσταση έφθασε ως εδώ, Από τότε που αποφασίσαμε ότι για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει να τον πάρουμε στα χέρια μας,
Από τότε που νικήσαμε το φόβο και αμφισβητήσαμε ένα προσχεδιασμένο μέλλον, Από τότε που μάθαμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί συλλογικά και με αλληλεγγύη, Από τότε που δραπετεύσαμε από ένα σχολείο που μας πνίγει και είπαμε ΩΣ ΕΔΩ. Εμείς δεν ξεχνάμε το Δεκέμβρη,
Γιατί πριν ένα χρόνο, ένα βράδυ Σαββάτου
Εκτός απ’ τον Αλέξη, δολοφόνησαν την παιδικότητα και την εφηβεία μας
Και εμείς αυτά δεν τα ξεχνάμε.
Πλέον ξέρουμε ότι:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…
Με τις κινητοποιήσεις και τις πορείες μας δείξαμε ότι θέλουμε ένα άλλο κόσμο, μακριά από βαθμολογικούς ανταγωνισμούς και αυταρχικές ποινές, που να σέβεται την παιδικότητα και τη ζωή μας».
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 05 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε.:ΘΕΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Θετικές ως προς το συνολικό στόχο για διείσδυση της Ανανεώσιμης Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά με πολλά κενά στο πρακτικό μέρος και στη συνολικότερη μείωση των επιπτώσεων στο κλίμα, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις σημερινές εξαγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο...


Ο στόχος για 40% συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το 2020, είναι θετικός και φιλόδοξος, αρκεί να προωθηθεί χωρίς ακρότητες σε ευαίσθητα οικοσυστήματα. Θεωρούμε όμως ότι δε συμβαδίζει με τα κυβερνητικά σχέδια για νέες λιγνιτικές μονάδες. Θετικά είναι και τα επιμέρους μέτρα για συντόμευση διαδικασιών και επίσπευση των απαραίτητων υποδομών, όπως και η αναφορά του πρωθυπουργού ότι παραγωγοί ενέργειας μπορούν να είναι και οι πολίτες.
Χωρίς όμως ενδιάμεσους στόχους (τουλάχιστον ανά τριετία) και μηχανισμούς για την παρακολούθησή τους, θα είναι αδύνατο να ελεγχθεί στην πράξη η αξιοπιστία των κυβερνητικών μέτρων και η ανάγκη ενδεχόμενων διορθωτικών κινήσεων. Πρακτικά η απουσία ενδιάμεσων στόχων σβήνει εκ των προτέρων τα ίχνη από οποιαδήποτε ενδεχόμενη κυβερνητική υπαναχώρηση, αναβάλλοντας το όποιο πολιτικό κόστος για το… 2020.
Αρνητικό σημείο στις κυβερνητικές εξαγγελίες αποτελεί και ο στόχος για τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Ο στόχος του 20% ως μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική ενεργειακή κατανάλωση για το 2020, αντιστοιχεί σε μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μόλις κατά 20%, πολύ κάτω από το 35-40% που θεωρούν απαραίτητο οι εκθέσεις των ειδικών και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Πέρα από το ότι ούτε εδώ υπάρχουν ενδιάμεσοι στόχοι που θα λειτουργούσαν ως εγγύηση, το χαμηλό ύψος του συνολικού στόχου δείχνει απουσία πολιτικής βούλησης για σοβαρές αλλαγές πολιτικής σε τομείς όπως οι μεταφορές ή η ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων. Ο στόχος αυτός κινδυνεύει άλλωστε να βρεθεί σύντομα στον αέρα, αν υπάρξει διεθνής συμφωνία για το κλίμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποιήσει τη δέσμευση να αναπροσαρμόσει τους δικούς της στόχους μειώσεων στο 30% αντί του σημερινού 20% σε σχέση με το 1990.
Ενόψει της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να θέσουν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο, συνδέοντας το θέμα όχι μόνο με την απαίτηση μιας διεθνούς συμφωνίας ουσιαστικής και νομικά δεσμευτικής, αλλά και με την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να κάνει όλα όσα αναλογούν στη δική μας χώρα. Κριτήριο οφείλουν να είναι οι ανάγκες που θέτει η κλιματική αλλαγή και όχι οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για το «πολιτικά εφικτό».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου << Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ >> αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια , τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων { Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.} ...
κ. Βάϊο Φασούλα ,για την προσφορά προς τον Σύλλογό μας μιας μεγάλης ποσότητας Λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο και από άλλους συγγραφείς της Ένωσης , για να τα διαθέσει ο Σύλλογός μας όπως αυτός ορίσει .
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νάσιος
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
<<Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ >>
ΤΚ.43060 ΤΗΛ/ΦΑΞ 2445097571 MAIL: e.s.m.k@mail.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή πρόσκληση στους Ειδικοδυναμίτες του Νομού Τρικάλων.

Αξίζει να θυμόμαστε πάντα και παντού: «Η ιδέα και το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων και του Καταδρομικού Δόγματος, ήταν είναι και παραμένει η σταθερή μας Αξία. Δεν τεμαχίζεται και δεν μοιράζεται διότι είναι μία και μοναδική»...
Έτσι πορεύεται εδώ και πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, το 2004, η Λ.Ε.Δ. Τρικάλων. Έτσι καθιερώθηκε με την εθελοντική της προσφορά και την εν γένει παρουσία της στη συνείδηση της τρικαλινής κοινωνίας. Η Τράπεζα Αίματος, η Ομάδα Διάσωσης, η συμμετοχή μας στις παρελάσεις, η διαρκής εκπαίδευση και οι δραστηριότητες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για τα μέλη της Λέσχης μας. Είναι γνωστό σε όλους μας το δέσιμο, η εκτίμηση και ο αμοιβαίος σεβασμός που υπάρχει ανάμεσα στους Διοικητές, τα στελέχη και τους Εφέδρους Ειδικοδυναμίτες, λόγω και της ειδικής εκπαίδευσης και αποστολής. Αυτό το πνεύμα μονάδος έχουμε χρέος όλοι μας να του διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και στην πολιτική μας ζωή. Πολύ δε περισσότερο, τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων ως πολίτες οφείλουν να βρεθούν δίπλα στους Εφέδρους, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, την ουσία και τη βάση των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι αυτοί που αποτελούν τη δυναμική Ειδική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (ΕΔ.Ο.Π.Α.) της Λ.Ε.Δ. με πλούσια εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Η Λέσχη μας, αγκαλιάζει όλους τους Ειδικοδυναμίτες, ανεξαρτήτως βαθμού, Στελέχη και Εφέδρους.Οτιδήποτε άλλο διαδίδεται δεν ευσταθεί και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και επιδιώξεις. Όλοι συμμετέχουν στις εσωτερικές διαδικασίες της Λ.Ε.Δ. με γνώμονα ότι ο σεβασμός, η εκτίμηση και τα αξιώματα δεν παζαρεύονται και δεν αγοράζονται. Σας προσκαλούμε όλους στα γραφεία της Λ.Ε.Δ. στο πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη να γνωριστούμε και να μιλήσουμε όπως ταιριάζει στους Ειδικοδυναμίτες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 8-12 μ.μ. Περιμένουμε επίσης και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για τις προσεχείς δραστηριότητες στον ορεινό και τη χειμερινή διαβίωση της Λ.Ε.Δ.Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω στα μέλη της Λ.Ε.Δ. να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση για τον ετήσιο απολογισμό, όπου θα παρουσιάζουμε και τις σπουδαιότερες δραστηριότητες των πέντε χρόνων λειτουργίας μας, στις 10 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 8 μ.μ. θα ακολουθήσουν μεζέδες….
Με καταδρομικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Λουκάς Σκύφτας
Τηλ. 6972 70 12 08
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους η πρώτη άσπρη μέρα…

Πολύ – πολύ καλημέρα σας...

Μετά την μικρή ανάπαυλα της ονομαστικής εορτής και την τεχνική βλάβη του server, επανερχόμαστε σιγά – σιγά στο ρυθμό. Έχουν μείνει πίσω πολλά θεματάκια, τα οποία σταδιακά θα προσπαθήσουμε να τα καλύψουμε. Το πρώτο χιονάκι και στα ποιο χαμηλά, πέφτει από χθες το βράδυ σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων, πάνω από τα 700 - 800 μ. περίπου. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν, καθώς το ύψος του χιονιού δεν είναι μεγάλο. Σε μία από τις φωτό κάτω, φαίνεται το χωριό Κόρη με τις χιονισμένες σκεπές. Αυτή την ώρα νοτιάς έχει δώσει τη θέση του στο δυνατό βοριά και η αίσθηση του κρύου είναι μεγάλη. Γι’ αυτό ντυθείτε καλά. Έτσι για να καταλάβουμε και λίγο ότι είμαστε στην περίοδο των Χριστουγέννων. Στα Τρίκαλα η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρο στους 7-8 βαθμούς. Δείτε μερικές εικόνες με τον τηλεφακό του trikalaola από το σήμα κατατεθέν των Τρικάλων, τον Κόζιακα, που τραβήχτηκαν πριν από μισή ώρα.
Το Σαββατοκύριακο τα Τρίκαλα σας περιμένουν.
Εσείς οι φίλοι αναγνώστες του εξωτερικού, νοσταλγείτε λίγο από πατρίδα?
Διαβάστε περισσότερα...