Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Στις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2010

Στους ρυθμούς της Αποκριάς - Αφιέρωμα
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
Χαριτολογώντας θα ξεκινήσουμε σήμερα «σπρώχνοντας» τον αφέντη λόγο στα δρώμενα που σε κάποιες περιπτώσεις αδιαφορεί να συμμετέχει, απαξιοί και σιχαίνεται τους «πολιτικούς», ντρέπεται για το κατάντημά τους, λυπάται για το πού τη φτάσανε την Ελλάδα, φοβάται για το μέλλον της και κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κομματική της «δόξα»...
Πέρασαν οι γιορτές που βρίσκονται μεταξύ του τέλους και την αρχή του χρόνου, γιορτάστηκαν… εμπορικά, -άλλωστε αυτή είναι η σημασία των εορτών- και μεταξύ των άλλων δίνει τη δυνατότητα σε προέδρους των κομμάτων και γενικότερα στα «κερασάκια» του κομματικού κατεστημένου (γαλαζοπράσινη ελίτ) σε υπουργούς, σε βουλευτές, σε όλους εκείνους που έχουν περάσει από τα στρατόπεδα της απατεωνιάς, της αρπαχτής -κοινώς κλεψιάς- χάρη γιορτών, δίνουν λοιπόν τη δυνατότητα να μας στέλνουν κάθε φορά τα ανάλγητα μηνύματά τους, που θυμίζουν παπαγάλους που έμαθαν να λένε «πασόκ, νουδού, πασόκ, νουδού» δηλαδή εν ονόματι της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπως λένε, να τους επιτρέπουμε να μας κατακλέβουνε, όπως πρόσφατα (ο5-01-2010) διεξοδικά αναφέρθηκε στο κρατικό κανάλι ο εν ενεργεία νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου… δείτε περισσότερα εδώ http://www.koutouzis.gr/politika.htm.
Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει τη δουλειά μόνος τους. Είναι επίσης βέβαιο ότι στο ξέφραγο αμπέλι, στην κομματική και… δημοκρατική Ελλάδα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι «λύκοι», οι οποίοι δεν προτιμούν το κρέας αλλά την αρπαγή, που είναι πολύ χειρότερη και από δαγκωματιά.
Ευτύχημα που περνάμε πλέον στους ρυθμούς της Αποκριάς που κάπως εκτονώνει την ένταση, την αγανάκτηση και το «γαμώτο» των Πολιτών που, όπως και να το κάνουμε, δε θα αποφύγουν τον πειρασμό να γελοιοποιήσουν τους… πολιτικούς και τα εκκολαπτόμενα αβγά τους που ήδη μορφοποιούνται ευρωπαϊκά και άκρως επικίνδυνα.
Παρεμπιπτόντως ένεκα της ημέρας, «σήμερα τα φώτα και ο φωτισμός…» και οι παπάδες με αγιονέρια θα αγιάσουν τα νερά για να φύγουν τα «καρκαντζάλια», όπως τα λέμε κι εδώ στα Τρίκαλα και καλά κάνουν. Δεν είδαμε μέχρι τώρα να γίνονται «εξορκιστές» και να βγάζουν τα διαόλια από τους… πολιτικούς παρά κάθε φορά τους αγιάζουν για το … θεάρεστο έργο που επιτελούν. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι το θέμα μας οι παπάδες, αλλά αυτοί που απόκτησαν το τίτλο του… πολιτικού που έχουν κατακλέψει τον κοσμάκη, που μας έχουν γελοιοποιήσει διεθνώς, που τα ζουνάρια μας δεν έχουν άλλες τρύπες… και να δούμε, πού θα βάζουμε τις αποδείξεις όταν θα αγοράζουμε ένα μαρούλι κι ένα καρότο, ένα ψωμί κι ένα κουτί ασπιρίνες να μην πούμε για τσιγάρα που κι εκεί θα αλωνίσουν τα θηρία, αίσχος και ντροπή τους, ενώ αποδείξεις της ΔΕΚΟ δεν τις χρειάζονται για να τους πούμε εμείς οι απλοί Πολίτες πως είναι καθαροί, λαμόγια ή ληστές, τι προτιμάνε.
Και για να ενισχύσουμε λίγο την αντίδρασή μας ή καλλίτερα να την τεκμηριώσουμε θα θυμίσουμε τα λαμόγια των χρηματιστηρίων… που τότε «ειδήμονες πολιτικοί» λέγανε παίξτε κορόιδα και βλάκες Πολίτες να γίνετε πλούσιοι.. ε ρε ρεζίλη κι αυτό ε; Πασοκικό αυτό, νεοδημοκρατικό το άλλο με τους παπάδες και άλλους γδάρτες, άντε να βάλουμε και λίγη γερμανική μαγιά της Σήμενς, άντε να φτάσουμε και στα φορολογικά που η «Εγρώπη» θα μας πάρει και το βρακί μας και τέλος πάντων από τα προαναφερόμενα λαμόγια τα κόμματά τους, τους έθεσαν εκτός κομμάτων και τους… διέγραψαν!!
Και μια και πάμε προς το αποκριάτικο ξεφάντωνα κι εκεί επιτρέπονται όλα, ας μας επιτραπεί να πούμε πως με τη χαρά μας από τις διαγραφές των λαμόγιων… λερωθήκαμε. Θα είχαμε αποφύγει το λέρωμά μας αν αυτοί οι απατεώνες πήγαιναν φυλακή. Αλλά τι να κάνεις; Έχουμε βλέπετε και τις παραγραφές. Ας είναι καλά ο δικομματισμός, Πολίτες που επιλέξατε και φρόντισε για όλα και πιο πολύ φρόντισε και φροντίζει να έχει βλάκες Πολίτες. Έτσι το βλέπουμε εμείς. Αν μπορείτε, γαλαζοπράσινα φιλαράκια, υποστηριχτές του δικομματισμού, διαψεύστε μας. Φροντίστε μόνο να πάψετε να διαμαρτύρεστε, να διαδηλώνετε και να απεργείτε.
Θα κλείσουμε με ένα μικρό απόσπασμα και θα ευχηθούμε καλή σαρακοστή. Να ’στε βέβαιοι πως αυτή θα είναι μια ιδιαίτερη αποκριάτικη σαρακοστή.
«Ε λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε: 3.012.373 άτομα που ψήφισαν ΠαΣοΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου φαίνονται πανευτυχείς που η κυβέρνηση που επέλεξαν, θα τους φορολογήσει περισσότερο! Ναι, ναι, μην απορείτε. Το είπε έμμεσα, Τρίτη βράδυ, 5/1, στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στην παρουσιάστρια της ΝΕΤ: http://www.koutouzis.gr/politika.htm.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 06 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!