Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ετσι κι αλλιώς το ίδιο ανάλγητο πρόσωπο θα δείξουν!

Ολοι όσοι ασχολούνται με τα …… αφορολόγητα όρια και τις αποδείξεις, από την Κυβέρνηση ή για λογαριασμό της Κυβέρνησης, δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο, παρά να βάλουν το χέρι της Εφορίας πιο βαθιά στην τσέπη των μισθωτών και συνταξιούχων. Αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών που μπορεί και να φοροδιαφεύγουν !
Διότι όσα σκέπτονται, είναι ανεδαφικά και ανεφάρμοστα...
Τέτοια μέτρα δεν μπορούν να βοηθήσουν σε τίποτα. Παρά μόνο σε κομφούζιο, σε χαρτοβασίλειο, σε αναμπουμπούλα, σε περαιτέρω κόστος του Κράτους, με αποτέλεσμα μηδέν.
Διότι σε καμία περίπτωση, κανένας φορολογούμενος δεν θα συγκεντρώσει το ποσό που λέγεται ότι θα καθιερωθεί, έστω και ανάλογο με τις αποδοχές του. Ούτε και με το σούπερ μάρκετ! Τι ποσό μπορεί να ξοδεύει κανείς μόνο στο σούπερ μάρκετ, μέσα στο χρόνο. Αλλού πάνε τα λεφτά. Σε περιπτώσεις καθημερινές που δεν φαίνονται.
Και οι μεν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και να θέλουν, δεν θάχουν να ξοδέψουν. Αλλά αυτοί έτσι ή αλλιώς, δεν απασχολούν την Κυβέρνηση.
Ερχόμαστε στους εύρωστους:
Αυτοί καταναλώνουν διάφορα μεγάλα ποσά στις ΔΕΚΟ, τα οποία δεν θα υπολογίζονται. Επίσης σε ταξίδια στο χωριό τους, σε καύσιμα, σε ασφάλιστρα αυτοκινήτων, σε τέλη κυκλοφορίας, σε τέλη Δήμων, σε φροντιστήρια, σε οικονομική ενίσχυση των άνεργων παιδιών τους, ή των γερόντων γονιών τους, σε κοινόχρηστα, σε πάρα πολλά άλλα που δεν προβλέπονται.
Ακόμη σε λαϊκές αγορές που δεν δίνουν απόδειξη, σε διάφορους μικροπωλητές, σε άλλους που δεν διαθέτουν αποδείξεις; Να μην ψωνίζουν;
Και μερικά άλλα ακόμη: Μια μέση οικογένεια, πόσες φορές πάει στην ταβέρνα, πόσες φορές φωνάζει υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, ελαιοχρωματιστή, σοβατζή, οικοδόμο; Πόσες φορές πάει στο κουρείο ή στο κομμωτήριο; Και σε ποια γειτονιά; Πόσες φορές αγοράζει ρούχα; Πάει τάχα σε γυμναστήριο;
Πόσες φορές το χρόνο πηγαίνει σε γιατρό; Δεν υπάρχουν Ταμεία Υγείας; Πόσες φορές πηγαίνει σε δικηγόρο; Μπορεί και ποτέ σε όλη του τη ζωή!
Στον κινηματογράφο και στο θέατρο θα ζητάει απόδειξη; Από την αλλοδαπή που της καθαρίζει το σπίτι θα ζητάει απόδειξη;
Προτείνονται οι αγορές με πιστωτική κάρτα; Τι θα κάνουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες; Θα πληρώνουν και στις τράπεζες για τις κάρτες;
Προτείνεται η μετατροπή των φορολογουμένων σε λογιστές με την καταγραφή των αποδείξεων. Είναι δυνατόν; Η θα πληρώνουν λογιστές; Δηλαδή ένα βερνίκι από το ψιλικατζίδικο, απόδειξη, καταχώριση. Ένα ψωμί από το φούρνο 1 € απόδειξη, καταχώριση. Γελοία πράγματα!
Για τη μετακίνησή του ένας εργαζόμενος θέλει εισιτήρια 2€ την ημέρα, το λιγότερο. Δηλαδή 50 το μήνα, 600 το χρόνο. Από πού θα πάρει απόδειξη;
Και με εκείνη την αφαίρεση του 40% με τις 20.000 € αποδείξεις που ίσχυε τι θα γίνει; Αυτές πάνε περίπατο;
Πόσα να πούμε;
Αυτοί που είχαν καθιερώσει το φιξ αφορολόγητο, που με το χρόνο αυξανόταν, ανάλογα με την ακρίβεια, ήταν ανεγκέφαλοι, και ήρθαν οι «εγκέφαλοι» να τα διορθώσουν;
Απ όλα ένα συμπέρασμα βγαίνει: Θέλουν να μας βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να καταργήσουν το αφορολόγητο! Που βέβαια είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα! Κι αν είναι αυτός ο σκοπός, δε χρειάζεται τόση φασαρία. Ας το κάνουν με «κεφαλικό φόρο»! Όχι με δήθεν δημοκρατικό τρόπο!
Ετσι κι αλλιώς το ίδιο ανάλγητο πρόσωπο θα δείξουν!
Αλλού πρέπει να στρέψουν τους προβολείς τους!
Αλλα μέτρα πρέπει να σκεφτούν, να κάνουν ελέγχους, και όχι να ασχολούνται με μπακαλίστικους λογαριασμούς. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο! (1-1-10)
From: B.Π.KOUTOUZIS [mailto:info@koutouzis.gr] Sent: Friday, January 01, 2010 12:37 AMTo: Undisclosed-Recipient:;Subject:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!