Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή του Νομάρχη Καρδίτσας προς Υπουργείο και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια και η απάντηση.

Eπιστολή του Νομάρχη Καρδίτσας προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την απαντητική επιστολή του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία προς Θεσσαλονίκη...
ΘΕΜΑ: Αύξηση σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία
προς Θεσσαλονίκη.
Κύριε Υπουργέ,
Μετά τις πτώσεις βράχων στον ΠΑΘΕ και την απόφαση για «κλείσιμο» της διάβασης των Τεμπών, η επικοινωνία των συμπολιτών μας με την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα έχει δυσκολέψει κατά πολύ. Οι δυσμενείς επιπτώσεις εντοπίζονται στη μείωση της ασφάλειας των μετακινουμένων, στην αύξηση του χρόνου της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη κατά μια ώρα και στην μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους αφού οι προδιαγραφές των οδών που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον κυκλοφοριακό φόρτο και στις απαιτήσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.
Οι συμπολίτες μας σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις παραπάνω δυσμενείς επιπτώσεις επιλέγουν την μετακίνηση με το τρένο. Αποτέλεσμα αυτής της αναπόφευκτης στροφής των επιβατών, είναι τα τρένα να παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 120% ακόμη και μεσαίες μέρες τις εβδομάδας. Η αδυναμία των υπαρχόντων δρομολογίων να καλύψουν την ζήτηση είναι αιτία δημιουργίας εντάσεων και τριβών μεταξύ των πολιτών και αισθήματος πικρίας για την έλλειψη δυνατότητας επιλογής του μεταφορικού μέσου της αρεσκείας τους.
Κύριε Υπουργέ,
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των επιβατών της Δυτικής Θεσσαλίας παρακαλούμε εξετάσετε τον άμεσο διπλασιασμό των απευθείας δρομολογίων Intercity από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Βουλευτές του Νομού
Με εκτίμηση
ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
Νομάρχης Καρδίτσας

Κοιν.: Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών
&Δικτύων
Γρ. Υπουργού κ. Δ. Ρέππα

ΘΕΜΑ: Αύξηση σιδηροδρομικών δρομολογίων από Δυτική Θεσσαλία προς Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤ: Επιστολή σας με αριθ.218/ 29.12.2009
Αναφερόμενοι στο παραπάνω σχετικό έγγραφό σας, με θέμα «Ενίσχυση των απευθείας δρομολογίων του ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ από και προς την Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη», σε ότι αφορά στον τομέα των αρμοδιοτήτων μας, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:
Με την εκδήλωση του προβλήματος του αποκλεισμού της οδικής μεταφοράς στα Τέμπη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενίσχυσε άμεσα τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων στον άξονα μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας κατά 25% περίπου.
Ταυτόχρονα η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας, που επηρεάζονται από το πρόβλημα των Τεμπών εξετάζεται κατά προτεραιότητα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Άμεσα συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, τόσο από πλευράς τροχαίου υλικού και προσωπικού, όσο και από πλευράς δρομολογιακών χρόνων, οι οποίοι να ικανοποιούν την αυξημένη ζήτηση, έτσι ώστε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Θεσσαλίας για ενίσχυση των δρομολογίων από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
Το όλο θέμα επανεξετάζεται σε συνάρτηση με την χωρητικότητα της γραμμής και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση των δρομολογίων στο τμήμα αυτό.
Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απευθύνει ανάλογο αίτημα προς τον Εθνικό Διαχειριστή της Υποδομής (ΕΔΙΣΥ) για χάραξη ενός δεύτερου δρομολογίου μεταξύ Καλαμπάκας– Θεσσαλονίκης – Καλαμπάκας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση μεταφοράς.
Πιστό Αντίγραφο Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και
Διευθύνων Σύμβουλος
Προκόπης Καλογιάννης
Γεωρ.Ζαγλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!