Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εκπαιδευτική επίσκεψη από εταίρους της Τσεχίας, Ρουμανίας και Κύπρου.

Στα πλαίσια του έργου «Digital Cities» ο Δήμος Τρικκαίων, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, φιλοξενεί στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2010, τους εταίρους από τους δήμους Jesenik της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Brasov της Ρουμανίας και Παραλιμνίου της Κύπρου...
Η διήμερη εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας που κατέχει ο Δήμος Τρικκαίων στην υλοποίηση και χρήση ψηφιακών υπηρεσιών με τους εν λόγω εταίρους που επιθυμούν να εφαρμόσουν παρόμοιες πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων, ως πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά πρωτοπόρος στο τομέα της ηλεκτρονικής δημοκρατίας και διακυβέρνησης, θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδεύσει τους εταίρους στα ζητήματα της εφαρμογής «eDialogos». Το «eDialogos», που χρησιμοποιείται στο Δήμο Τρικκαίων και προσφέρεται στους Τρικαλινούς πολίτες ήδη από το 2007, αποτελεί το εργαλείο για την ψηφιακή διαβούλευση των πολιτών όσον αφορά σημαντικά ζητήματα του τόπου και έχει ήδη αποκτήσει σημαντική επιρροή στις αποφάσεις των αιρετών του Δήμου. Ως μια ευρέως αναγνωρισμένη πρακτική στην Ελλάδα, το «eDialogos» αποκτά τους υποστηρικτές του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσελκύοντας τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς σε διάφορες χώρες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το Δήμο μας θέλοντας να αποκομίσουν εμπειρία και την τεχνογνωσία της χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου.
Οι εταίροι μας θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια αυτής της διήμερης συνάντησης να γνωρίσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το «eDialogos», αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τις περισσότερες από τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, οι εταίροι μας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς και να επισκεφθούν τα Μετέωρα.
Η ομάδα των εταίρων αποτελείται από τους:
Eleni Evang. Tsissiou – Accountant (Paralimni)
Gabriela Vlad – Local Coordinator (Brasov)
Daniela Moosa – Communicator officer (Brasov)
Cosmas Cosma – EU Project Manager (Paralimni)
Radek Sedlacek – DC Coordinator (Jesenik)
Petr Mudra – Head of IT Department (Jesenik)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!