Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο «Καλλικράτης» στα εγκληματικά δίχτυα του Κράτους

Ο «Καποδίστριας» 1 «πέθανε» (*Γ`- 1ο)
-Αφιέρωμα στους Πολίτες του δικομματισμού-
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Αυτό που φοβούμαι δεν είναι η στρατηγική του εχθρού μου, αλλά οι γνώμες μας και τα σφάλματά μας"(Θουκυδίδης A144).
Θα ξεκινήσουμε με μια παροιμία (όσο ακόμα μπορούμε να τις αναφέρουμε) που λέει: «όλα τα ’χει η Μαριωρή ο «Καποδίστριας» της έλειπε…» η μάλλον τη θέση του «Καποδίστρια» 2 την παίρνει ο «Καλλικράτης», ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της Αρχαιότητας. Αλλά, πώς να το κάνουμε; Μόνο η αρχαία Ελλάδα έβγαζε αρχιτέκτονες;...
Πού να πιάσουν χαρτωσιά αυτοί οι αρχαίοι(που χάρη τους μας γνωρίζει ο κόσμος) μπροστά στους «σύγχρονους» «ευρωσοσιαλιστές» ή «διεθνοσοσιαλιστές» του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος»; Μάλιστα με έναν πρόεδρο που στην ατζέντα του έχει μόνο τους «εθνικούς στόχους», μεταξύ των οποίων και τον «Καλλικράτη» που αν μπορούσε να ακούσει και να έβλεπε τα μασκαραλίκια που συμβαίνουν στη Χώρα του, θα έτριζαν τα κόκαλά του.
Παρεμπιπτόντως, κάποτε στη Γερμανία, όταν οι πρωταγωνιστές της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ήταν στις …δόξες τους, μια παρέα αποδήμων Ελλήνων συζητώντας τα φασιστικά δρώμενα… (θα θυμάστε, τότε με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, ο τότε πρόεδρος του Πασόκ κ. Κ. Σημίτης, «σοσιαλιστής» κι αυτός, βρίσκονταν στις ΗΠΑ για το γιορτασμό των 50χρονων του ΝΑΤΟ!! (κι αυτό για μας τους Έλληνες μετανάστες ήταν το κερασάκι στην τούρτα των ιμπεριαλιστικών… δόξων) είχαμε πει πως, όλα να αναποδογυριστούν και να διαλυθούν, πχ όπως στη Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζαμε απ’ την ιστορία της δεν θα είχε να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας διαψεύδουν. Ο εν λόγω νέος διοικητικός χάρτης-«Καποδίστριας 2!» ή «Καλλικράτης» προσφέρεται για τους «εθνικούς» στόχους, όπως αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Πασόκ κ. Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση (11.01.2010) που είχε ο «βετεράνος» της Αριστεράς κ. Λ. Κύρκος (άλλη «αριστερή» φυσιογνωμία κι αυτή-ταφόπλακα της «ανανεωτικής» Αριστεράς).
Λοιπόν, ο πρώτος προπαρασκευαστικός «Καποδίστριας» «πέθανε!». Φτιαγμένος και αυτός από αρχιτέκτονες των εν Ελλάδι «πρασίνων», δεν άντεξε. Βέβαια για άλλους ήταν «επιτυχημένος», για άλλους αποτυχημένους και για άλλους ένα προπαρασκευαστικό στάδιο, το οποίο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής τού αρχιτεκτονικού «Καποδιστριακού μεγαλείου», η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση μιλούσε για αποδόμηση των «Καποδιστριακών» Δήμων και Κοινοτήτων όταν θα γίνονταν κυβέρνηση, αλλά αντί να ασχοληθεί με την αποδόμηση του πασοκικού «Καποδίστρια» ασχολήθηκε και με την «εγκατάσταση» του «Καποδίστρια» 2 –Υπουργός εσωτερικών. κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στο συνάδελφό του κ. Γ. Ραγκούση και στην αποδόμηση του Κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, της οποίας, αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς αιδώ ασχολείται η σημερινή κυβέρνηση των …σοσιαλιστών.
Εν πάση περιπτώσει σημασία έχει ένα πράγμα. Ότι με την εφαρμογή των «Καποδιστριακών» Δήμων η επαρχία, που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν στο στάδιο της ερήμωσης, με την εφαρμογή των συνενώσεων η ερήμωση ολοκληρώθηκε. Βέβαια έγιναν και κάποια εργάκια για τα οποία δεν βρίσκομαι το λόγο να αναφερθούμε απ’ τη στιγμή που η ερήμωση των χωριών δε σταμάτησε.
Πολλές φορές μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά ομιλίες βουλευτών των κομμάτων εξουσίας κατά τις προεκλογικές τους εκστρατείες στα χωριά με έντονο το …ενδιαφέρον τους που παρουσίαζε η ερήμωση και επίσης με έντονη την… αντιπαράθεση μεταξύ τους και τα ποικίλα «θα» τους, ως σημεία αναφοράς, εστιάζονταν στη συγκράτηση της εγχώριας μετανάστευσης και την καλυτέρευση των ζωής των πληθυσμών της επαρχίας.
Σήμερα το Πασόκ, το κόμμα των Πολιτών, το όλα για τον Πολίτη, το κόμμα των πράσινων πολιτικών και χίλια δυο άλλα κουραφέξαλα, η επιλογή αυτού του νέου προσδιορισμού μέσω του «πεθαμένου» «Καποδίστρια» και την αντικατάστασή του από έναν «μεταλλαγμένο»… εκσυγχρονιστικά «νεκροθάφτη», τον «Καλλικράτη», που και αν ακόμα δεχτούμε πως σαν προγράμματα είναι καλά, τα πράγματα αλλάζουν στην εφαρμογή τους.
Ενδιαφέρον μας προκάλεσε όταν διαβάζουμε πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά με αισιοδοξία για το νέο πρόγραμμα «Καλλικράτης», όπως διαβάζαμε και παλιότερα με τον προηγούμενο Πρόεδρο που μας έλεγε (μας παρότρυνε ή μας αλλοίωνε τη νοημοσύνη) ότι πρώτα είναι η ΕΕ., το σπίτι μας… και είχε δίκιο, καλή του ώρα, μόνο που εμείς αργά το καταλάβαμε τι εννοούσε μέχρι που ήρθαν οι μηχανισμοί της ΕΕ στα σπίτια μας.
Κοντός ψαλμός αλληλούια! Οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τους «πολιτικούς» που κομματικοποίησαν την Ελλάδα. Αυτά που πάθανε αυτή τη φορά (αναφερόμαστε στους υποστηριχτές του δικομματισμού) είναι μοναδικά στο είδος τους και από μια άποψη καλά να πάθουν. Μόνο που αυτό το πάθημά τους μεταφέρεται σε όλη την κοινωνία και οι μη ψηφοφόροι των κομμάτων εξουσίας τι χρωστάνε να πληρώνουν αμαρτίες άλλων. Αυτοί και τα κόμματά τους που έχουν τα γένια να έχουν και τα χτένια. Αυτούς και μόνο αυτούς να φορολογήσει το πασοκικό κατεστημένο φτάνει να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Ας ξυπνήσουν επιτέλους.

*Γ` = Αρχείο, Α` και Β` =Κεντρική και Τοπική Εξουσία-Κράτος και Δήμος…!
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 12 2010
pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/
Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
http://www.blogger.com/www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!