Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δικαιωμένος για την πολιτική του δηλώνει ο Σ. Χατζηγάκης

Δηλώσεις του τρικαλινού βουλευτή και πρώην υπουργού φιλοξενήθηκαν στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σωτήρης Χατζηγάκης διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ε.Ε. για το περσινό πακέτο αποζημιώσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ στους αγρότες –το οποίο δόθηκε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όταν οι καλλιέργειες είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές– και επεσήμανε...
...ότι η Κυβέρνηση έχει φέτος το δικαίωμα να δώσει στους αγρότες κρατική ενίσχυση της τάξεως των 15.000€ ανά καλλιέργεια –γεγονός που δικαιώνει την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ. Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων ευθύνονται το ίδιο το Υπουργείο και η ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ για την τελευταία πρότεινε την κατάργηση της επιχορήγησής της από το ΥπΑΑΤ. Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοια εποχή το ΠΑΣΟΚ ευλογούσε μέχρι και την απόβαση των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των αγροτών και να ασχοληθεί επιτέλους η Κυβέρνηση με την επίλυση των προβλημάτων τους. «Το 2009» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σ. Χατζηγάκης «η Κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε τους αγρότες μας με αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. Ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ τότε, ασκώντας μια ανεύθυνη, αλλά και ανακόλουθη, αντιπολίτευση –αντίθετη στα συμφέροντα της χώρας και των αγροτών– από τη μια πλευρά υποστήριζε ότι τα χρήματα που δόθηκαν στους παραγωγούς ήταν «ψίχουλα» και από την άλλη ότι δεν επρόκειτο για αποζημιώσεις, αλλά για ενισχύσεις. Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει αυτή την απαράδεκτη και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα τακτική, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ τους ψευδείς ισχυρισμούς –που έχουν ως μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης– ότι δήθεν η Ε.Ε. έχει επιβάλει πρόστιμο στη χώρα μας για το περσινό πακέτο αποζημιώσεων. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο κατά της χώρας μας από την Ε.Ε. για το «πακέτο των 500 εκατομμυρίων Ευρώ και ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή –ένα χρόνο μετά το «πακέτο των 500 εκ.€»– επιτρέπει, με την απόφαση της 28/10/09, στα κράτη-μέλη να καταβάλουν στους αγρότες εφάπαξ έως και 15.000€ ανά καλλιέργεια, ως κρατική ενίσχυση».
Ο πρώην υπουργός καλεί την κα Μπατζελή να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει και αν «θα εφαρμόσει το μέτρο αυτό που αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ε.Ε. για σταθεροποίηση των εισοδημάτων των παραγωγών». Υπενθυμίζει δε ότι η ίδια η κα Μπατζελή «πέρυσι δεσμευόταν αυτή και το ΠΑΣΟΚ ότι θα έδινε στους αγρότες 1 δις € από το πακέτο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δις»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!