Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος 8 (77) Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2009 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών, ολοκληρώνοντας έτσι 20 χρόνια κυκλοφορίας...
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για τις ελληνικές λέξεις στην ισπανική γλώσσα, το 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας, τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Παντελή Πρεβελάκη, την Ημερίδα για τις Λογοτεχνικές Εκδόσεις της Κατοχής, τα Προβλήματα Διδασκαλίας Ελληνικών στην Αίγυπτο καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η επιστολή εκατοντάδων Ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την οποία υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει την σημαντικότητα της Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο, στην οποία συμβάλλει και ο ΟΔΕΓ.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.
Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού μας :
http://www.odeg.gr/).
Πληροφορίες στο τηλ. : 0030 210 7718077, Ηλεκτρονική διεύθυνση :
odeg@otenet.gr, Ιστοσελίδα : http://www.odeg.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!