Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Γιαν Κουνέν με τους: Ανά Μουγκλαλίς, Μαντς Μίκελσεν. Δραματική 2009 Έγχρ. Διάρκεια: 119'
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2009...
Παρίσι 1913. Η Coco Chanel αφοσιωμένη στην δουλεία της δημιουργεί και πρωτοπορεί στον χώρο της μόδας. Παράλληλα ο μεγάλος μουσουργός Igor Stravinsky προσπαθεί να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου για την μουσική. Δυο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και ένα μεγάλος και ανατρεπτικός έρωτας γεννιέται. Η μυστική ιστορία του έρωτα ανάμεσα στην Coco και τον Igor.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
Ο Κούνεν φτιάχνει μια ταινία για τη Σανέλ έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στον Στραβίνσκι. Το «Coco Chanel & Igor Stravinsky» είναι διαρκής μάχη… Ανάμεσα σε έναν μεγαλόσωμο άντρα, που προσπαθεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στη μουσική, και σε μια λεπτοκαμωμένη, κομψή και χειραφετημένη γυναίκα, που τον κάνει να καταρρεύσει μπροστά της. Η Σανέλ είναι το ένστικτο ντυμένο με στυλ. Ο Στραβίνσκι είναι ένας γίγαντας που κρύβει μέσα του μια βόμβα. Του Δημήτρης Mπουρας-Καθημερινή.
Τεχνικά η ταινία είναι άψογη. Υποβλητική φωτογραφία, ατμοσφαιρική μουσική. Όπως άλλωστε και οι ερμηνείες. Το κάτι άλλο. Όλα κινούνται βάσει μιας εκρηκτικής ερωτικής σχέσης….., στη μεγάλη οθόνη βλέπεις ένας έπος. Από κάθε άποψη. Διασκεδαστικό, επίσης, από κάθε άποψη. Νέστορας Πουλάκος
Δυο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και ένα μεγάλος και ανατρεπτικός έρωτας γεννιέται. Η μυστική ιστορία του έρωτα ανάμεσα στην Coco και τον Igor. Όταν η Κοκό Σανέλ παρακολουθεί την πρώτη σκανδαλώδη θεατρική εκτέλεση της «Ιεροτελεστίας της άνοιξης» του Ρώσου μουσικοσυνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι, εντυπωσιάζεται από το πείσμα του συνθέτη που βγαίνει σαν σίφουνας από το θέατρο. Η ρυθμική δυσαρμονία της μουσικής και η σοκαριστική χορογραφία του κομματιού προκαλούν σάλο. …. Στους καλοκαιρινούς μήνες, που θα ακολουθήσουν, η έλξη μεταξύ τους θα γίνει παράφορος έρωτας... Κάπως έτσι ξεκίνησε ο δεσμός της «ράφτρας» και του συνθέτη το 1920. Είναι η χρονιά που η διάσημη σχεδιάστρια μόδας θα λανσάρει στην αγορά το περίφημο άρωμα Chanel No5, φτιαγμένο από τον αρωματοποιό της Ερνεστ Μπο. ….Πρωταγωνίστρια η ελληνικής καταγωγής Αννα Μουγκλαλίς, η οποία δίνει στην πρωτοπόρα Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ την αύρα μιας φαμ φατάλ της εποχής, μιας παθιασμένης γυναίκας που πέφτει με τα μούτρα σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο. … Στον ρόλο του Στραβίνσκι ο «διεθνής» -πλέον- Δανός σταρ Μαντς Μίκελσεν («Casino royale») προσδίδει το ίδιο πάθος και γοητεία στον ήρωά του, όπως και η Μουγκλαλίς στην ηρωίδα της. Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!