Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Κατολισθήσεις – καθιζήσεις στο δρόμο για Κόρη του δήμου Κόζιακα Τρικάλων.

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στον επαρχιακό δρόμο Γοργογυρίου – Κόρης του δήμου Κόζιακα. Συγκεκριμένα. Μόλις 400 μ. πριν από την είσοδο του οικισμού Κόρη, αποκολλήθηκαν βράχια, με αποτέλεσμα να κλείσουν τελείως το δρόμο και πλέον δεν υπάρχει πρόσβαση προς το χωριό (βλ. σημερινές φωτό). Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο καθώς υπάρχουν κι άλλοι κάθετοι βράχοι. Ένα μεγάλο κομμάτι βράχου έπεσε πιο κάτω κι...
...έκλεισε κι άλλο σημείο του δρόμου. Ακόμη, στο ενδιάμεσο της διαδρομής Γοργογύρι – Κόρη, ο δρόμος έπαθε καθίζηση, λόγω του ότι δε υπάρχει τοιχίο αντιστήριξης. Οι εικόνες είναι τραβηγμένες σήμερα το μεσημέρι.
Πατημασιές από λύκο.
Λίγο πριν την Κόρη, αντικρίσαμε φρέσκιες πατημασιές λύκου (βλ. φωτό). Βέβαια δε σταθήκαμε τυχεροί να απαθανατίσουμε το άγριο ζώο.
Ο οικισμός Κόρη βρίσκεται κάτω από την κορυφή του Κόζιακα και σε υψόμετρο 870 μ. Το χειμώνα δεν κατοικείται, αλλά το καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές. Ως γνωστό η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κα Νατάσα Παζαΐτη, έχει αγοράσει οικόπεδο στον οικισμό μαζί με την αδερφή της και φυσικά έχουν προγραμματίσει να ανεγείρουν παραθεριστική κατοικία το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο οικισμός Κόρη αγοράστηκε παλιά από τους πρώτους Σαμαριναίους που εγκαταστάθηκαν στην Αγία Μονή και στην αρχή είχαν τα μαντριά με τις καλύβες. Αργότερα έγιναν τα σπίτια και σήμερα η Κόρη αποτελεί ένα ξεχωριστό παραθεριστικό θέρετρο. Την ονόμασαν Κόρη, διότι ήταν συνοικισμός της Σαμαρίνας. Στον οικισμό που έχει θέα προς τον κάμπο των Τρικάλων, έχουν παραθερίστηκες κατοικίες γνωστοί Τρικαλινοί, όπως: Ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παζαΐτης, οι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΟΣ αδερφοί Σαράντη κ.α.
Σημ. Στο σημείο βρήκαμε και δύο φίλους από το Facebook καταγόμενοι από το Γοργογύρι. Επίσης, στις ειδικές αποστολές, παίρνουμε και την οικογένεια μαζί… Από το σημείο της κατολίσθησης και από το χωριό Κόρη, υπάρχει το σχετικό βίντεο το οποίο δεν θα ανεβάσουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!