Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΔΙΠΛΟ...
...ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Στο χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Οφείλουμε μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να κάνουμε κάθε τι που περνά από το χέρι μας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, κάθε τι που περνά από το χέρι μας για να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται το δίχτυ ασφαλείας για τους αδύναμους, για να διαφυλάξουμε τη συνοχή της κοινωνίας.
Οι επιλογές και οι πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια απαξίωσαν συστηματικά και μάλιστα, υπερχρέωσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Άφησαν να κυριαρχεί η σπατάλη, πολλές φορές και η ασυδοσία. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Υπάρχουν τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων, που δημιουργήθηκαν από το 2005 και μετά, τα οποία εκτιμώνται σε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.Έτσι λοιπόν, το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας, δεν είναι μόνο ένα Πρόγραμμα δημοσιονομικής διαχείρισης αλλά και ένα Πρόγραμμα πραγματικής ανασυγκρότησης των θεσμών, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να προσφέρουν με σωστό τρόπο τις υπηρεσίες που αξίζει ο Ελληνικός λαός. Στο χώρο της υγείας, στοχεύουμε να μειώσουμε τις δαπάνες για προμήθειες στα νοσοκομεία, κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, έχουν διπλό χρέος. Την εξοικονόμηση και την καλύτερη υπηρεσία προς τον πολίτη.Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε αντιλήψεις και πρακτικές, μέσα από τη διαφάνεια, μέσα από απλές διαδικασίες, οι οποίες θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τα χρήματα του Έλληνα πολίτη και βεβαίως, προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος.
Χρειάζεται να αναπτύξουμε τη σωστή λειτουργία των δομών της υγείας στην Περιφέρεια, με έμφαση ιδιαίτερα σε περιοχές όπου εκ των πραγμάτων δημιουργούνται ανισότητες, όπως είναι τα νησιά μας, οι απομακρυσμένες και φτωχότερες περιοχές. Και βεβαίως, χρειάζεται ο καθένας σας να προωθήσει άμεσα και το θέμα της μηχανογράφησης των νοσοκομείων και γενικότερα του Συστήματος Υγείας.Πάμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που σέβεται, προστατεύει, κάνει τον πολίτη να αισθάνεται αξιοπρεπής, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Πρέπει να τελειώνουμε με τα φακελάκια, τις σπατάλες, το παράλογο κόστος των προμηθειών που εξοργίζουν τους πολίτες. Αυτή η μάχη ξέρουμε ότι είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά θα είναι και νικηφόρα μάχη, γιατί είμαστε όλοι αποφασισμένοι να τη δώσουμε και να τη δώσουμε αποτελεσματικά.ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΛΑΒΡΑΚΙΑ» ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ...

1. Ακίνητα που ξεπερνούν σε αξία τα πέντε δισ. ευρώ έχουν στην κατοχή τους 26.165 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία 520 εκατ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την διενέργεια ενός νέου ειδικού ελέγχου, που αφορά φορολογούμενους με σημαντικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

2. Ο νέος έλεγχος αφορά φορολογούμενους με σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε κεφάλαιο, που βεβαιώθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009, και για τους οποίους δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, σε συνδυασμό με την ακίνητη περιουσία τους. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς διαθέτουν ακίνητη περιουσία, ώστε να βοηθηθούν τα τμήματα δικαστικού των ΔΟΥ στην έγκαιρη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης του χρέους. Δεν μπορεί αυτά τα χρέη να είναι ανείσπρακτα και μάλιστα, από ανθρώπους οι οποίοι σαφέστατα έχουν την οικονομική δυνατότητα, πέρα από την υποχρέωση, να καταβάλλουν τα χρέη τους.

3. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές, έτσι ώστε να μπορεί να «συλλαμβάνεται» αυτός ο οποίος φοροδιαφεύγει. Και επειδή αυτοί οι μηχανισμοί, επί πεντέμισι χρόνια, είχαν αδρανοποιηθεί, αν όχι καταργηθεί, από εδώ και πέρα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές και μηχανισμούς, έτσι ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία αυτών που δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να ενισχυθούν με δίκαιο τρόπο τα δημόσια έσοδα.
Μας εστάλει από το κ. Περικλή Πελεκάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!